Her mevsim uygulanabilen cilt gençleştirme yöntemleri

Memorial Wellness Kozmetik Dermatoloji Bölümünden Uz. Dr. Ayça Alan Atalay, her mevsim uygulanabilen cilt gençleştirme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Her mevsim uygulanabilen cilt gençleştirme yöntemleri
26 Kasım 2021 - 18:32

BU YÖNTEMLER CİLDİNİZİ DOĞAL BİR GÖRÜNÜMLE GENÇLEŞTİRİYOR

Günümüzde yüz gençleştirme uygulamaları herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmadan konforlu bir şekilde yapılabiliyor. Ameliyatsız yüz gençleştirmede birçok farklı yöntem uygulanıyor. Yöntem seçimi hastanın ihtiyacına göre belirleniyor. Botoks ve dolgu ile yapılan sıvı yüz germeden, altın iğneli radyo frekans yöntemine ve lifting uygulamalarına kadar birçok farklı tedavi bulunuyor.

Memorial Wellness Kozmetik Dermatoloji Bölümünden Uz. Dr. Ayça Alan Atalay, her mevsim uygulanabilen cilt gençleştirme yöntemleri hakkında bilgi verdi. 


Botoks ve dolgu uygulamaları her mevsimde yapılabiliyor
Hastanın tedavisine, dermatolojik masada ışıklı bir büyüteç altında değerlendirme yapılarak başlanmaktadır. Böylece cilt yapısı gözlemlenmekte ve yaşlanma bulguları değerlendirilmektedir. Birçok kişide değişik oranlarda asimetri olabilir, bu yüzden bunları da önceden hastaya belirtmek gerekir. Sarkma eğer daha belirgin bir problemse botoks yerine dolgu uygulamaları hastalara daha belirgin bir fayda sağlayabilmektedir. Uzman hekimler tedavi yöntemine hastanın ihtiyaçları doğrultusunda karar vermektedir. Botoks ve dolgu uygulamaları her mevsim yapılabilen tedaviler olarak ön plana çıkmaktadır. 
 

Göz altı oluklanmaları ve torbalamaları dolgu ile gideriliyor

Yaşa bağlı olarak, kemik yapısının da zayıflamasıyla beraber orta yüz bölgesinde boşalma ve çökme, gözaltlarının belirginleşmesi, çene hattında sarkma veya çene kontörünün keskinliğini yitirmesi görülebilmektedir. Bu problemlerin çoğu dolgu enjeksiyonları ile giderilebilmektedir. Eskiden en çok burun yanı çizgilerine dolgu yapılırken son zamanlarda bu uygulama çok tercih edilmemektedir. Bunun sebebi buradaki boşalmaların genellikle orta yüzden kaynaklanıyor olmasıdır. Orta yüz boşalmaları desteklendiği zaman burun yanı çizgileri de toparlanmaktadır. Göz altı oluklanması veya hafif torbalanması olan kişilerde de ışık dolgusuyla gözaltındaki yorgun ifade giderilebilmektedir. Çene kontörünün keskinliğini sağlamak adına ise küçük çentiklenmeleri ve çene arkasında oluşan boşlukları dolguyla toparlamak mümkündür. Böylece çene kontörü eskiden olduğu gibi daha keskin ve düz gösterilebilir.
 

Baby botoks doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlıyor

Baby botoks, botoks uygulamasının belli olmaması ve mimikleri tamamıyla kaybetmemek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Dolayısıyla da normalde yapılandan daha az ölçülerde yüzeye küçük enjeksiyonlar yapılmaktadır. Baby botoksun bir diğer faydası ise botoksun cilde kazandırdığı canlılık, parlaklık etkisinin daha belirgin bir şekilde görülebilmesidir. 
 
Altın iğneli radyofrekans tedavisiyle cilt kalitesi artıyor
Cildin gözeneklerinin belirginleştiği ve cilt kalitesinin azaldığı durumlarda radyofrekans tedavileri uygulanabilmektedir. En yeni teknoloji radyofrekans uygulamalarından biri altın iğneli radyofrekans yöntemidir. Bu tedavide cilde iğneler üzerinden radyofrekans dalgaları verilmektedir. Bu dalgaların yarattığı ısı sayesinde ciltte kolajen ve elastin sentezi uyarılarak cildin daha sıkı ve gözeneklerin toparlandığı bir görünüm elde edilmektedir. Çene hattına uygulandığında çene kontöründe keskinleşme ve yanak kısımlarında toparlanma sağlayarak ciltte lifting etkisi de sağlanmaktadır. Bu tedavi yöntemi aynı zamanda sivilce izlerinde de kullanılabilmektedir.  Altın iğneli radyofrekans tedavisinden çatlaklarda, yara ve yanık izlerinin tedavisinde gibi farklı alanlarda da faydalanılmaktadır. Radyofrekans uygulamaları daha yumuşak ve uzun süren tedavi yöntemleridir. Kişi tedavi sonrası günlük hayatına kolaylıkla devam edebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"