"Gazilerden Anılarla Kıbrıs" kitabı seslendirmesine Karşıyaka'dan destek

Karşıyaka Belediyesi, demokratik toplum örgütlerinin, toplumsal hafızaya yönelik çalışmalarına destek sunmaya devam ediyor.

"Gazilerden Anılarla Kıbrıs" kitabı seslendirmesine Karşıyaka'dan destek
26 Eylül 2023 - 12:39

Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi, Gazi Fikri Türkmen’in derlediği “Gazilerden Anılarla Kıbrıs” kitabını Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle seslendirerek, Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümüne bağışladı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Türkiye Cumhuriyeti'ne duyulan aidiyetin güçlendirilebilmesini ve bağımsızlığımızın korunması uğruna verilen mücadelenin nesilden nesile aktarılmasını çok önemsiyoruz” dedi. 

Karşıyaka Belediyesi, demokratik toplum örgütlerinin, toplumsal hafızaya yönelik çalışmalarına destek sunmaya devam ediyor. Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyesi Gazi Fikri Türkmen’in derlediği “Gazilerden Anılarla Kıbrıs” kitabı Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle seslendirildi. Seda Akdağ’ın seslendirdiği kitap Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümüne bağışlandı. Kıbrıs Gazilerinin anılarının detaylıca anlatıldığı kitabın erişilebilirliği artırılarak yurttaşların kullanımına sunulmuş oldu. 


BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN ÖNEMİNE VURGU

Yapılan çalışmanın değerine vurgu yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Ben de Kıbrıs gazisi Topçu Asteğmen Cemal Tugay’ın oğluyum. 1974 yılında ben 7 yaşındayken babam askerdeydi ve ikinci Kıbrıs barış harekatına katıldı. O dönemi çok iyi hatırlıyor, verilen mücadelenin önemini çok iyi biliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten itibaren bugüne kadar, ülkemizi ve haklarımızı savunmak için gözünü kırpmadan canını ortaya koymuş, bu uğurda savaşmış, mücadele vermiş herkes en büyük takdiri, övgüyü ve onuru hak ediyor. Kısa sürece önce hazırlanan “Gazilerden Anılarla Kıbrıs” kitabını seslendirerek erişim imkanını genişleten herkese yürekten teşekkür ediyorum. Artık görme engelli yurttaşlarımız da bu çok değerli belgeye ulaşabilecek. Türkiye Cumhuriyeti’ne duyulan aidiyetin güçlendirilebilmesini ve bağımsızlığımızın korunması uğruna verilen mücadelenin nesilden nesile aktarılmasını çok önemsiyoruz. Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi ile birlikte, Kıbrıs Gazilerinin anılarının yer aldığı ‘Gazilerden Anılarla Kıbrıs’ kitabının erişimini artırmak için güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Seda Akdağ’ın seslendirdiği kitaba artık görme engelli yurttaşlarımız da Atatürk İl Halk Kütüphanesi’nden erişebilirler” diye konuştu. 

Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Gazi Halil Taşçı, Kıbrıs Gazilerinin anılarının yakın tarihin gençler tarafından özümsenmesi ve bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin anlaşılması için önemli bir çalışma gerçekleştirildiğini söyledi. Seda Akdağ ise değerli bir eserin erişilebilirliğinin artırılmasına katkı sunmaktan onur duyduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu