Foçalı CHP'liler Nihat Dirim isminde birleşiyor!

İLKAY SÖYLEMEZOĞLU, NİHAT DİRİM LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Foçalı CHP'liler Nihat Dirim isminde birleşiyor!
18 Aralık 2019 - 22:59

21 Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Kongresi öncesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Daha önce CHP Foça İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan ve bir süredir bu yönde çalışmalar yürüten İlkay Söylemezoğlu, Nihat Dirim lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. İlkay Söylemezoğlu’nun bu kararını takdirle karşılayan Foçalı CHP’liler, sosyal medya hesaplarından Foça’yı ANAP’tan CHP’ye geçiren 1989 yerel seçimlerinin “Foçalılar El Ele, Nihat Dirim’e” sloganına atıfta bulunan paylaşımlar yaptılar. 

KARTLAR YENİDEN KARILIYOR
CHP İlçe Kongresi’nde İlkay Söylemezoğlu ile birlikte Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e yakınlığıyla bilinen bir kadın adayın yarışması beklenirken, Foça eski Belediye Başkanı Nihat Dirim’in sürpriz bir şekilde adaylığını açıklaması kartların yeniden karılmasına neden oldu. 

HESAPLAR ALT ÜST OLDU 
1989’da Foça’yı sağdan sola geçiren, 2 dönem üst üste CHP’den Belediye Başkanlığı yapan ve “Foça’daki 30 yıllık CHP iktidarının mimarı” olarak kabul edilen Nihat Dirim’in çevresinden gelen yoğun istek üzerine adaylığını açıklaması, ilçe kongresi üzerine yapılan hesapları alt üst etti. 

NİHAT DİRİM’İN ADAYLIĞINI SAYGIYLA KARŞILADI 
Fatih Gürbüz’e yakınlığıyla bilinen ismin adaylık konusunda ısrarcı olduğu öne sürülürken, CHP Foça İlçe Kongresi'ne iddialı bir şekilde hazırlanan İlkay Söylemezoğlu ise kendisine yakışan bir harekette bulundu.  Foça’nın efsane başkanı Nihat Dirim’in adaylık kararını saygıyla karşılayan Söylemezoğlu, kendisinden bekleneni yaptı ve adaylıktan çekildi. 

SÖYLEMEZOĞLU: ADAYIMIZ NİHAT DİRİM 
31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz’ün seçim kampanyasını yöneten ve seçimlerin kazanılmasında büyük rol oynayan Nihat Dirim’e desteğini açıklayan İlkay Söylemezoğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Değerli Cumhuriyet Halk partililer,21.12.2019 günü yapılacak olan CHP Foça İlçe kongresinde İlçe Başkan Adayı olma düşüncem, parti içinde birlik, beraberlik ve tek yürek olma ihtiyacı sebebi ile, birleştirici olabileceğime olan inancım, yerel de Foça’yı tanıyan, Foçalıların ve Cumhuriyet Halk Partimizin ihtiyaçlarını, görev ve sorumluluklarını bilen, ve bu konu da görev ve sorumluluk alma konusunda duyduğum heyecan, istek ve enerjiden kaynaklı bir durumdur. İçinde bulunduğumuz süreç, bizleri tek yürek olma konusunda bir fedakârlık yapmak zorunda kılmıştır. Cumhuriyet Halk Partimizin ülkemizde tek güç ve iktidar olabilmesi ve parti içi kısır şahsi çatışmalar yaşanılıyor olması sebebi ile güç kaybedilmemesi amacı ile ben ve bana destek veren partili arkadaşlarımızla aldığımız karar neticesinde, Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanlığına, Sayın Nihat Dirim’i aday göstererek, tek yürek halinde seçime girme kararı almış bulunuyoruz.
Tek bir amaç, tek bir gerçek vardır, o da Cumhuriyet Halk Partimizi iktidara taşımaktır anlayışı ile sevgi ve saygılarımı sunarım”

NİHAT DİRİM’DEN “FOÇA SEVDASI” VURGUSU 
İlkay Söylemezoğlu’nun açıklamasının ardından CHP Foça İlçe Başkan Adayı Nihat Dirim’den teşekkür açıklaması geldi.  Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Dirim, “Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ve Foça sevdamızla çıktığımız yolda İlkay Söylemezoğlu kardeşimin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederim. Ortak hedefimiz, yedinci dönemini sürdürdüğümüz yerel iktidara destek olmaktır. Sevgi ve saygıyla..” ifadelerini kullandı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu