Esen Plastik CEO'su Eren Esen: "Türkiye ekonomide dar boğazı aşacaktır"

Esen Plastik CEO’su Eren Esen Türkiye’nin ekonomide akılcı çözümlerle dar boğazı başarıyla aşacağına inandıklarını söyledi. Esen, “İlk 6 aydaki göstergeler kimseyi yanıltmasın. Dünya piyasalarında da genel bir olumsuzluk var. Çalışan, iyi koşan mutlaka başarır” diye konuştu.

Esen Plastik CEO'su Eren Esen: "Türkiye ekonomide dar boğazı aşacaktır"
19 Temmuz 2018 - 00:29

Türkiye'nin ilk gündem maddesinin üretim, yatırım, büyüme olması gerektiğinin altını çizen Esen Plastik CEO’su Eren Esen şöyle konuştu: “Tablo ortadadır. Türkiye’nin en değerli ekonomistleri gerekli tedbirleri hızla almaktadır. İnanıyoruz ki, Türkiye ekonomide akılcı çözümlerle dar boğazı başarıyla aşacaktır. İlk 6 aydaki göstergeler kimseyi yanıltmasın. Dünya piyasalarında da genel bir olumsuzluk var. Çalışan iyi koşan mutlaka başarır. Bu nedenle ülkemizin ihracat hacminin arttırılmasında, bölgesel bir yatırım merkezi  konumuna yükselmesinde ve sürdürülebilir ekonomik büyümesinde çok önemli bir katkıya sahip olan uluslararası doğrudan yatırımları artırmak gerekiyor. Bu politikaların en önemli öncelik olması, ülkemiz için bugün her zamankinden çok daha önemlidir.”

Güçlü başkanlık sistemi ve iş aleminin çok yakından tanıdığı, eli taşın altında olan iş insanlarının kabinede yer almasının getirdiği avantaj ile ülkemizin 2023 hedeflerine hızla yürüyeceğini belirten Esen, “Küresel ekonomik dalgalanmalar ve bölgemizdeki sıcak gelişmeler dikkate alındığında, üretimde sanayide ihracatta doğru adımlar atarak ekonomide bir kalkınma dalgası yakalamalıyız. İlerleyen günlerde sistemin de getireceği avantaj ile ülkemiz uluslararası arenada hakettiği konuma yükselecektir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...