Ege Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik sorunu için el ele verdi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Trafik Kaynaklı Sorunların Çözümü Projesi ile ulaşım ve trafik kaynaklı sorunlara, trafik sıkışıklığı problemlerine çözümler üretmek ve trafik kazalarının sebeplerini ortaya çıkararak çözüm önerileri sunmak istiyoruz”

Ege Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik sorunu için el ele verdi
18 Kasım 2022 - 23:06

Ege Üniversitesi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile iki önemli protokole imza attı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi, 67 yıllık bilgi ve deneyimini paylaşarak,  toplumun hizmetine sunmaya devam ediyor. Kentteki ve bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliklerini artırarak sürdüren Ege Üniversitesi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile iki önemli protokole imza attı.

"Trafik Kaynaklı Sorunların Çözümü” ile “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” konularını kapsayan protokoller, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından imza altına alındı. EÜ Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç da katıldı.

Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilindiği üzere son yıllarda, İzmir gibi büyükşehirlerde nüfusun ve araç sayısının hızla artması pek çok problemi de beraberinde getirdi. Bu problemlerin başında trafik kaynaklı problemler geliyor. Trafik kaynaklı problemler de fazla enerji tüketimi ile dışa bağımlılığı artırırken, bunun yanında kişilerin trafikte fazla zaman kaybetmesine sebep olarak insanların yaşamlarını ve işgücünü olumsuz etkiliyor. Trafik kaynaklı problemlerden bir diğeri ise trafik kazaları. Trafik kazaları sonucunda her gün vatandaşlarımız hayatını kaybederken, pek çok insan yaralanıyor. Biz, Ege Üniversitesi olarak eğitim-öğretimde öncü çalışmaların yanında toplumsal problemlere de hassasiyet gösteriyor ve bu problemlerin çözümünde çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hareket ediyoruz.  Bu bilinçle sık sık yeni iş birlikleri geliştirmeye ve araştırmalar yapmaya devam ediyoruz” dedi.


“Trafik sorununa bilimsel çözümler arayacağız”

İmzalanan protokoller ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Budak, “Protokollerimiz, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanacak farklı alanlardaki iş birliklerini içeriyor. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile ‘Trafik Kaynaklı Sorunların Çözümü’ projesine yönelik iş birliğinde; Ulaştırma Anabilim dalımızda bulunan Ulaşım Planlaması ve Trafik Mühendisliği Laboratuvarlarını kuran ve uluslararası tecrübeye sahip Doç. Dr. Yalçın Alver ve ekibi,  ulaşım ve trafik kaynaklı sorunlara;  İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün sahadaki tecrübesi ve yol göstericiliği ile bilimsel yöntemlerle çözümler üretmeyi hedefliyor. Amacımız, trafik sıkışıklığı problemlerine çözümler üretmek ve trafik kazalarının sebeplerini ortaya çıkararak çözüm önerileri sunmak. Diş Hekimliği Fakültemiz ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü arasında geliştirilecek Ağız- Diş Sağlığı Eğitimi iş birliği projesinde ise Fakültemizin öğretim üyelerinin yürütücülüğü ve danışmanlığında, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline yönelik olarak ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığı artıracak eğitim ve seminerler düzenlenecek.  Ayrıca toplumsal barış ve huzur için gece gündüz demeden çalışan çevik kuvvet personelimize Diş Hekimliği Fakültemizde randevu konusunda öncelik tanınacak. Yürütülecek iş birliği projelerinin şimdiden hayırlı olmasını diler, bu çalışmada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.


“EÜ ile iş birliğimizi genişleteceğiz”        

Ege Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Projelerimize gösterdikleri destek ve sıcak ev sahipliğinden dolayı şahsım ve teşkilatım adına Ege Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere Haziran ayında Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile birlikte bir proje başlattık. Bu projede elde ettiğimiz değerli görsel tasarımlar, Emniyet Genel Müdürlüğümüze gönderildi. Görseller, Türkiye genelinde trafiğin akışı ve yaya kazalarının engellenmesiyle ilgili gerek kamu spotu olarak gerekse reklam panolarında kullanılmaya başlanacak. Bunun faydasını gördükten sonra ikinci ana sorun olan büyük şehirlerdeki trafik sıkışıklığı sorununu çözüp, meydana gelen kazaları azaltabilmek amacıyla EÜ Mühendislik Fakültesi ile birlikte bir protokol imzalıyoruz. Hem Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç'a hem de hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte özellikle çevik kuvvetteki genç arkadaşlarımızın kendi sağlıklarını koruma alışkanlığı elde etmeleri amacıyla koruyucu ve denetleyici bir proje gerçekleştireceğiz. Daha sonra bu projeyi diğer birimlerimize de genişleteceğiz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'ın öncülüğünde Ege Üniversitesine, İzmir'in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına desteklerinden dolayı en kalpten duygularımla şükranlarımı arz ediyorum. Projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dostluk maçı yapıldı
Konuşmaların ardından her iki protokol imza altına alınarak resmiyet kazandı.  Protokol İmza Töreninin ardından Ege Masterlar Futbol Takımı ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Futbol Takımı arasında Ege Üniversitesi Çim Sahası’nda maç yapıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin de forma giydiği maçta dostluk kazandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"