Futbolun Efsanelerinden Dünya Kupası Tahminleri 

Dünya Kupası’nda beklenen heyecan geldi çattı. 20 Kasım Pazar günü başlayacak ve 18 Aralık’ta çalacak final düdüğü ile son bulacak 2022 Dünya Kupası’nda, 32 ülke dünyanın en iyisi olmak için ter dökecek.

Futbolun Efsanelerinden Dünya Kupası Tahminleri 
18 Kasım 2022 - 23:22

beIN SPORTS’un yorumcuları Arsene Wenger, Kaka, John Terry, Lothar Matthaus, Marcel Desailly ve Ruud Gullit, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası öncesinde turnuvanın röntgenini çekti. Gol krallığına yönelik tahminler, turnuvanın sürprizleri ve takımlardan beklentiler masaya yatırıldı… 

Dünya Kupası’nda beklenen heyecan geldi çattı. 20 Kasım Pazar günü başlayacak ve 18 Aralık’ta çalacak final düdüğü ile son bulacak 2022 Dünya Kupası’nda, 32 ülke dünyanın en iyisi olmak için ter dökecek. Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi, beIN SPORTS’un dünyaca ünlü isimleri, turnuvanın öncesinde beklentilerini ve sürprizleri masaya yatırdı. 
 

Arsene Wenger: “Fransa’yı yok sayamazsınız!” 

Fransız teknik adam Arsene Wenger, dünya kupasında ülkesinin bir adım önde gördüğünü belirterek, “Fransa'nın önemli bir aday olduğunu söyleyebilirim. Onlar genç bir takım, yani bildiğiniz gibi, Fransa'yı yok sayamazsınız. İngiltere'nin Avrupa'da son ikide, uluslararası düzeyde ise son dörtte yer alarak şu anda istikrarlı olduğunu düşünüyorum ve Brezilya yine çok güçlü bir ekiple geri dönecek gibi görünüyor. Genel olarak da Arjantin'e özel bir ilgi olacak diyebilirim çünkü bu Messi için son şans” dedi. 
 

Kaka: “Brezilyalı futbolcular, Dünya Kupası’nın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar”

Ülkesi Brezilya’yı favori olarak gören Kaka, “Dünya Kupası diğerlerinden tamamen farklı bir turnuva. Hatta Şampiyonlar Ligi ve diğer her şeyden de. Dünya Kupası'nda sahip olduğunuz baskı, diğerlerinden tamamen farklı. Bu yüzden, bu genç oyuncuların bu tür baskılarla nasıl başa çıkacaklarını bilmiyoruz. Gerçekten güzel çünkü bu meydan okuma her ülke için geçerli. Bence Brezilya favorilerden biri ve Dünya Kupası'nı kazanmaya hazırlar. Brezilya'daki birçok oyuncu, Dünya Kupası’nda oynamanın nasıl olduğunu, Dünya Kupası'nı kaybetmenin ne olduğunu, Dünya Kupası'nı kazanmak için ne yapmanız gerektiğini zaten biliyorlar” yorumunu yaptı.
 
Terry: “İngiltere’nin turnuvaya nasıl başlayacağı konusunda endişeliyim”
İngiltere’nin efsane futbolcularından Terry, ülkesinin şansı için, “Altı maç önce İngiltere derdim aslında. Son haftalarda ve son aylarda o kadar iyi değildik, bu yüzden turnuvaya nasıl başlayacağımız konusunda biraz endişeliyim. Kupayı kazanabilecek dört ya da beş takım var ve siz de buradayken her zaman bir sürpriz takım var. Umarım İngiltere o sürpriz takım olabilir“ yorumunu yaparken, Gullit ise şunları söyledi: “Dünya Kupası'nı kazanabileceğini düşündüğüm takım, İspanya. Bence İspanya bir sürpriz… İyi oynuyorlar ve iyi oyuncuları var. Şu anda belirli bir forvetleri yok, o eksik. Forvetleri var ama olmaları gereken formda değiller. Ancak bence İspanya, Dünya Kupası'nda şampiyon olma ihtimali yüksek bir takım.”
 
Gol krallığında adaylar net: “Mbappe, Harry Kane ve Neymar”
Nefesleri kesecek olan Dünya Kupası’nda, gol krallığı tahminleri bile bizleri nasıl bir heyecanın beklediğini adeta ortaya koydu. İşte dünya futbolunun efsanelerinin Dünya Kupası’ndaki gol krallığı tahminleri: 
 
Wenger: “Mbappe ve Harry Kane'in ilk üçte olmasını bekliyorum. Mbappe, dört yıl önce en büyük golcülerden biriydi ve şimdi dört yıl daha tecrübeli. Hala çok genç. Güçlü bir takımda oynuyor. Harry Kane de öyle. Bence genel olarak ilk üçte ikisi olabilir.”
 
Kaka: “Mbappe'nin Dünya Kupası’nda gol kralı olabileceğini düşünüyorum. Mbappe'yi seviyorum, bu yüzden en çok gol atan oyuncu olabileceğini düşünüyorum. Elbette, Brezilya'yı destekleyeceğimi söyledim. Bence favori Brezilya. Neymar'ın Dünya Kupası'na adını yazdırmasını umuyorum ve bekliyorum. Fakat çok iyi seviyedeki Fransa takımının Mbappe'ye gol kralı olması için büyük bir fırsat yarattığını düşünüyorum.”
 
Terry: “Harry Kane demeyi çok isterim çünkü Harry gol atıyorsa bu İngiltere'nin iyi durumda olduğu anlamına gelir. Harry Kane'in gruba bakıp, rakiplerine saygısızlık etmeden, ‘İlerlemeliyiz. Burada birkaç gol atmalı ve iyi bir başlangıç yapmalıyım’ diye düşüneceğini biliyorum. Bu da onu iyi yönde tetikleyebilir. Ve bence bu muhtemelen onun son Dünya Kupası da olabilir. Bu yüzden bir patlama yaparak takımını gruptan çıkarmak ve yüksek bir yere ulaştırmak isteyecektir. Bu yüzden şans diliyorum, o olacak.”
 
Desailly: “Neymar ve De Bruyne bana göre bu Dünya Kupası'nda önemli golcüler olacak. Belçika’nın bu Dünya Kupası'nda başarılı olmasının Kevin de Bruyne'nin iyi performansına bağlı olduğunu düşünüyorum. Brezilya için de aynısını Neymar için düşünüyorum, bu yüzden ayıramayacağım iki tercihim bu oyuncular.”
 
Gullit: “Bence Neymar kendini göstermek istiyor, bence ne kadar iyi olduğunu göstermek istiyor. Jesus, Arsenal ile çok iyi bir dönem geçiriyor. Gol kralı olabileceklerini düşündüğüm oyuncular onlar.”
 
Matthaus: “Mbappe…”
 
KAKA’DAN SIRBİSTAN SÜPRİZİ!
 
Dünya Kupası’nda beklenen sürprizleri de yorumlayan futbolun efsaneleri, Sırbistan ve İngiltere’den bir şov beklediklerini belirttiler. Danimarka’dan bir sürpriz beklediğini belirten Wenger, “Tchouaméni gibi bir oyuncu, Dünya Kupası'nda umut vaat eden, önemli bir oyuncu olabilir. Danimarka sürpriz takım olabilir, çünkü şu anda Uluslar Ligi'nde istikrarlılar. Fransa'yı iki kez yendiler, Avrupa'da harikalardı. Futbol için de harika olabilecek şey, Eriksen'in önemli oyunculardan biri olduğunu görmek olur. Bu tür bir başarı tutkuyu, karakterin gücünü, futbolcunun kalitesini ödüllendirirdi. Kişisel olarak Dünya Kupası'nın en önemli oyuncularından biri olmasını diliyorum” dedi. 
 
Kaka: “Sırbistan sürprizi gelebilir”
Sırbistan’ın oyun tarzı birtakım şeyleri değiştirebileceğini belirten Kaka, “Belki de grup aşamasında Brezilya ile eşleşen takım olan Sırbistan, bence bu Dünya Kupası'nın sürprizi olabilir. Oyun tarzından dolayı değil, takım olmaları ve diğer faktörlerden dolayı bu şekilde düşünüyorum” yorumunu yaptı. Phil Foden’den bir sürpriz beklediğini belirten Terry, “Bence Phil Foden olabilir. Onun üst düzey bir oyuncu olduğunu ve ona çok saygı duyulduğunu biliyorum. Onun için büyük bir turnuva olabilir” derken Desailly de İngiltere takımı hakkında, “Belki İngiltere sürpriz takım olabilir, asla bilemezsiniz. İngiltere sürpriz yetenekleriyle herkesi şaşırtabilir. Uzun zaman oldu. Bizi şaşırtmalarını ve farklı bir seviyeye çıkmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gullit: “Bir Hollandalı sürpriz yapsın!”
Gullit’in gönlünde ise Hollandalı bir futbolcunun sürpriz yapması yatıyor. Gullit, “Bir Hollandalının sürpriz oyuncu olmasını çok isterim. Frenkie de Jong'un sürpriz oyuncu olmasını çok isterim. Bence, 2014 Brezilya Dünya Kupası'ndaki Hollanda da sürpriz bir takımdı, umarım aynı şeyi yaparlar. Umarım yarı finale çıkarlar. Bu, Hollanda için çok büyük bir başarı olur” dedi.  
 
Matthaus’dan Afrika takımı sürprizi!
Matthaus ise bir Afrika takımının yarı finale gidebileceğini işaret ederek, “Sürpriz için İngiltere adına Bellingham, Almanya adına Musiala diyebilirim… Mesela Musiala’yı çok seviyorum. Ben onun hayranıyım, onu her hafta görüyorum. Ayrıca bir Afrika takımının Katar'daki bu Dünya Kupası'nda çok ileri basamaklara çıkacağına inanıyorum. Şu anda başarı için takım olmanın önemini öğrendikleri Avrupa liglerinde oynayan birçok oyuncuları bulunuyor. Bir Afrika takımının yarı finale kadar gidebileceğine eminim” ifadelerini kullandı. 
 
Katar, etkinliğe hazır!
 
Katar’ın Dünya Kupası’na hazır olduğunun altını çizen Wenger “Şahsen, Katar’ın gerçekten harika bir etkinlik yapmaya hazır olduğuna ikna oldum. Güçlü oyunculara sahip güçlü ülkeler her zamankinden daha iyi bir seviyede olacaklar; çünkü en iyi oyuncuları maksimum 20 veya 25 maç oynadı. Güçlü ülkelere baktığımızda, genel olarak dünyanın en büyük oyuncularına sahipler ve bunların çoğu Avrupa'da oynuyor. Dolayısıyla bu oyuncuların üzerine aşırı yük binmemiş olacak” ifadelerini kullandı. 
 
Terry: “Katar’da her yer birbirine yakın!”
Dünya Kupası’nın Katar’da olmasına sevinen Terry, “Burada (Katar) sevdiğim şey tüm stadyumların yakınlığı. Her yerden yirmi dakika uzaklıktaymışsınız gibi geliyor. Bir maçtan önce 40 dakika araba kullanmak ya da bir saat otobüste oturmak zorunda olduğunuzda bir oyuncu olarak sizin için bundan daha kötü bir şey yoktur. Bu yüzden turnuvanın çok iyi geçeceğine inanıyorum ve bence sahada kendini gösterecek birçok yetenek bulunuyor. Nasıl bir performans gösterecekleri konusunda gerçekten heyecanlıyım” dedi. 
 
Desailly: “En büyük avantaj seyahat olacak”
Katar’da takımların seyahat avantajı yaşayacağını belirten Desailly “Her maçta üst seviye mücadele olacağına eminim; çünkü oyuncular şehirden şehire seyahat etmek zorunda kalmayacaklar” şeklinde konuşurken Gullit ise “Beklentilerin yüksek olduğunu düşünüyorum ve bunun nedeni, üst düzey oyuncuların en iyi fiziksel seviyelerinde olması. Burada hava 20 derece, stadyumlar yakın, çok seyahat etmeye gerek yok. Bir oyuncunun yüksek performans ortaya koyabilmesi için her şey hazır” dedi. 
 
Doha’daki atmosferin tam bir futbol atmosferi olduğunu işaret eden Matthaus ise şunları söyledi: “Stadyumda harika bir atmosfere şahit olacaksınız. Doha ve Katar, taraftarlara ve oyunculara bekledikleri her şeyi sunacak. Özellikle Premier Lig'de kışın ara vermiyorlar. Oyuncular aralıksız dokuz - on ay futbol oynadıktan sonra Dünya Kupası’nda forma giymek zorunda kalıyorlardı. Belki bu İngiltere'de oynayan oyuncular için hep bir eksiydi. Oysa şimdi sezon sadece üç ay önce başladı. Şimdi Dünya Kupası zamanı ve bence bu Dünya Kupası'na daha öncekilere nazaran daha taze ve zinde geliyorlar.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"