Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde 37. Dönem Mezunları Sektöre Uğurlandı

İZMİR(Ege Ajans) –Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesinde 2022-2023 Eğitim- Öğretim Döneminde öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler kep attı.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde 37. Dönem Mezunları Sektöre Uğurlandı
18 Temmuz 2023 - 19:19
İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesinde 2022-2023 Eğitim- Öğretim Döneminde öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler kep attı. Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonu’unda gerçekleşen mezuniyet törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çiftçi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Demir Alpay, Ziraat Mühendisleri odası İzmir Şube Başkanlığı temsilcileri,  fakülte üst yönetimi, akademik-idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, “Su Ürünleri Fakültemiz,  kurulduğu günden itibaren değişen teknolojik sürece uygun olarak ilgili bilim disiplinindeki gereksinimlere eğitim ve öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.  41 yıl önce başlayan bu yolculuk değerli akademik ve idari personelimizin yoğun emek, özveri ve gayretleriyle devam etmektedir. Fakültemiz, su ürünleri alanında kamu ve özel sektörde çalışan ve bilim insanı olarak görev yapan çok sayıda mühendisi ülkemize kazandırmıştır. Kaliteli ve güncellenmeye sürekli açık olan eğitim programı, öğrenci odaklı yaklaşımı ve başarısını ulusal ve uluslararası platformlarda kanıtlamıştır. Üniversitemiz, deneyimli akademik kadrosuyla birlikte sürekli gelişen, YÖKAK tarafından 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi unvanını taşımaktadır. Ülkemizin sayılı araştırma üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi öğrencileri, mezun olmanın gururunu da birlikte yaşamaktadır“ dedi.

“Öğrencilerimize en iyi eğitimi veriyoruz”
Bu yıl 37. dönem mezunlarını sektöre uğurladıklarını belirten Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, “1982 yılında Su Ürünleri Yüksekokulu olarak eğitim hayatına başlayan birimimiz, 1992’de Su Ürünleri Fakültesine dönüşerek Türkiye’nin en güçlü akademik kadrosuna sahip, en büyük su ürünleri fakültesi konumuna geldi. Gerek alandaki uygulama birimlerimizde gerekse kampüsteki modern dersliklerde öğrencilerimize en iyi eğitim ve öğretimi vermeye çalışmaktayız. Güçlü altyapımıza istinaden YÖK bu yıl fakültemize 60 öğrenci kontenjanı vermiştir” dedi.

Öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Sunlu, “Sizleri, üniversitemiz çatısı altında çağdaş düşünceyi temel alan, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çevreyle bütünleşik, su ürünleri kaynaklarını koruyan, sürdürülebilir kullanımlarını sağlayan, bilgilerini sürekli tazeleyen su ürünleri mühendisleri olarak yetiştirdik. Sizlerin, birer Ege Üniversiteli olarak hem kamuda hem özel sektörde başarılı olacağınıza, sizden sonra gelecek olan arkadaşlarınıza, yeni iş olanakları hazırlayacağınıza inancımız tamdır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun diyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

“İyi ki bu fakülteyi kazanmışım”
Su Ürünleri Fakültesi 37. Dönem fakülte birincisi Ceylin Özcan, “Bugün, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi birincisi olarak mezun olmanın gururu, mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Akademik kadronun çok güçlü olduğu, ilgili ve bilgili hocalarımızla fakültemizde eğitimimi tamamladığım için çok şanslı hissediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, Dekanımız Prof. Dr. Uğur Sunlu’ya, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil Şen ve Prof. Dr. Tolga Dinçer’e, tez danışman hocam Prof. Dr. Cüneyt Süzer’e yardımları için teşekkür ediyorum. Mezun olurken ‘İyi ki bu fakülteyi kazanmışım’ diyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız, geleceğin, ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ Biz gençler olarak ilim ve bilim ile birlikte bu güzel yurdumuzu daima ileriye taşıyacağız. Mesleğimizi en iyi şekilde yapacağımızdan hiç şüphem yok. Hepimizin mezuniyeti kutlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından genç mühendisler kep atarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu