Cosmelan-Dermamelan Sistemi İle Cilt Lekeleri Tedavisi

Estethica Hastanesi Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Güneş, yaz aylarının sona ermesiyle birlikte ciltte oluşan lekelerin kısa sürede ve ağrısız tedavi edilebildiği bir yöntem olan “Cosmelan-Dermamelan” konusunda önemli bilgiler aktardı.

Cosmelan-Dermamelan Sistemi İle Cilt Lekeleri Tedavisi
08 Eylül 2018 - 13:53

Cilde rengini veren melanin pigmentinin bir bölgede yoğunlaşması cilt lekelerine neden olur. Yaşlılık lekeleri, melazma lekeleri, gebelikte maskesi olarak adlandırılan kloazma lekeleri ve solar lentigo olarak adlandırdığımız güneş lekeleri en sık gördüğümüz leke türleridir. İlerleyen yaşla beraber özellikle güneşe maruz kalma ve genetik yapı ciltte lekelerin oluşumunu etkileyen temel faktörlerdir.

Cosmelan – dermamelan sistemi öncesi lazer sistemleri veya kimyasal peelinglerle lekeleri tedavi edebiliyorduk fakat hem tedavi süreci çok uzun oluyordu hem de lekeyi baskılayamadığımız için leke genelde karşımıza tekrarlamış veya daha agresif halde çıkıyordu. Cosmelan – dermamelan sistemin de ise hem deride bulunan melanin miktarını azaltarak pigmentasyonu baskılayan etkin bir enzimatik peeling yapıyoruz hem de bu etkiyi ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı tirozin enziminden itibaren baskılayarak sürdürebilir hale getiriyoruz. Üstelik ağrısız ve çok kısa sürede sonuç almamız da artılarından.

Peki bunu nasıl yapıyoruz? Hastamızın yüzüne bir maske sürüyoruz ve evine gönderiyoruz. Bu maske lekenin türüne göre 8 ila 12 saat sonrası yıkanacak şekilde hastanın yüzünde kalıyor. Birkaç gün cilt soyulma sürecinde yoğun nemlendirici özellikli bakım kremlerini kullandıktan sonra, lekeyi baskılayan devam kremine geçiyoruz. Birkaç gün içerisinde gözle görülür sonuçlar görülmeye başlıyor ve bir ay sonraki kontrolümüzde tam etkiyi görüyoruz. Sonrasında günde bir kere sadece geceleri sürülecek devam kremi ve güneş koruyucu kullanarak uygulamaya 4-6 ay devam ediyoruz.

Tedavi sonrası güneşten korunma tedavinin etkinliği ve devamı açısından olmazsa olmazlarındandır. Lekenin tekrarlayabilen bir durum olduğu ve güneş koruyucu ile korunma sağlanmazsa geri gelebilme ihtimalinin olacağı unutulmamalıdır. Özellikle de güneşin etkili olduğu yaz aylarında daha yüksek faktör olmakla birlikte ev ve iş yerlerinde güneş koruyucu sürülmelidir.

Dr. Kemali GÜNEŞ / Medikal Estetik Hekimi / Estethica Ataşehir Hastanesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu