Cihangir İslam: "Parlamentoyu fonksiyonsuz hale getirmeye çalışıyorlar"

Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, “Siyaset sadece kaba bir menfaat ilişkisinden çıkartılıp adil, prensiplere ve ilkelere dayalı bir siyaset ortaya konduğunda inanın bu ülkenin önü açılacaktır" dedi.

Cihangir İslam: "Parlamentoyu fonksiyonsuz hale getirmeye çalışıyorlar"
02 Aralık 2019 - 10:43

SP Buca İlçe Teşkilatının 7. Olağan Kongresi’nde konuşan İslam, Doğu Türkistanlıların inançlarından kopartılmak amacıyla asimile edildiğini dile getirdi. Acı olanın Türk Dışişleri Bakanlığı’nın buna duyarsız kalması olduğunu savunan Milletvekili İslam, “Çin Halk Cumhuriyeti ile ticari ilişkileri bozmamak amacıyla bu konuya ciddi ve esastan bir itiraz geliştiremiyorlar. Eğer borçlu olursanız ve uluslararası ortamda itibarınız olmazsa bu tip durumlara düşmeniz kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin ekonomik açıdan bir kriz yaşadığını ve dış politika alanında büyük sorunlar olduğunu iddia eden Cihangir İslam, “Sıfır düşman dediler. Ama şu anda bırakın sınır komşularımızı, dünyada problemli olmadığımız ülke sadece Katar, İspanya ve Azerbaycan kaldı. Bunları gören millet son seçimde ekonominin yüzde 70’inin döndüğü bölgelerde aldı gitti muhalefet partilerine verdi. Yani bunlara bir sarı kart gösterdi” dedi.

Hukukun işlemediği, siyasi baskının yoğun olduğu bir yapı bulunduğunu iddia eden İslam, Türkiye’nin düze çıkması için bazı prensiplerin şiddetle savunulması gerektiğine dikkat çekti. SP Milletvekili İslam, “Parlamentoyu fonksiyonsuz hale getirmeye çalışıyorlar. Meclisi sadece bunların politikalarını onaylayan bir noter durumuna düşsün istiyorlar. Bu ülkede muhalefet yapan herhangi bir insanın söylediği sözler çarpıtarak veya ona bir kulp takarak veya bir yerlerle bağlantısı varmış gibi göstererek yargı üzerine yapılan baskıyı da devreye sokarak ya susturuyorlar ya cezaevlerine atıyorlar. Bir anlamda karşılarındaki etkili muhalefeti yok etmeye çalışıyorlar. İktidar kanadı kendi yaptığı anketlerde de görüyor ki, önemli ölçüde puan kaybetti. Bu yüzden erken seçime de gidemiyor.” diye konuştu.

Tek listeyle yapılan seçimde SP Buca İlçe Başkanı Muhsin Mukadder Temur güven tazeledi. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu