Bergama İYİ Parti'de Atama Bilmecesi

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında, Bergama İYİ Parti İlçe Başkanlığının değişimi ile ilgili verilen fotoğraf, ilçe teşkilatında ortalığı karıştırdı. 

Bergama İYİ Parti'de Atama Bilmecesi
01 Kasım 2023 - 22:45

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında, Bergama İYİ Parti İlçe Başkanlığının değişimi ile ilgili verilen fotoğraf, ilçe teşkilatında ortalığı karıştırdı. 

İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi’nin bahse konu fotoğrafı; "13 Nisan 2018 yılında kurucu ilçe başkanı olarak görev aldığım, son üç kongrede demokratik seçimle göreve geldiğim İYİ Parti ilçe başkanlığından; Bergama Belediye başkan aday adaylığı için ayrılıyorum. İlçe başkanlığına genç, dinamik ve dürüst kardeşim Veli Barlas Tekin getirilmiştir.” açıklamasıyla yaptığı paylaşım tartışmaları da beraberinde getirdi.
Duruma itiraz edip tepki gösterenlerden biri de İYİ Parti’nin önceki Bergama İlçe Teşkilat Başkanı Dinçer Işıktaş’tan geldi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'nin İzmir 2. Bölgeden Milletvekili adayı olan Dinçer Işıktaş, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada; atamanın usulsüz olduğunu ve hala hazırda İYİ Parti’nin Bergama’da bir ilçe başkanı olmadığını öne sürdü.

Konuyla ilgili çok ağır bir iddiayı dile getiren Işıktaş; yönetimin toplanmış gibi gösterildiğini, yönetimin toplanmadan karar alındığını ve il başkanının yanıltıldığını öne sürdü. Işıktaş; “İçimizden seçtik diye bu arkadaşımızı il başkanına götürmüşler ve bu fotoğrafı vermişler” ifadelerini kullandı.

Bergama Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Nuri Çiftçi de “İddialar tamamıyla asılsızdır! Onlar her seferinde olduğu gibi yine kamuoyunu yanıltma peşindeler. Ben, Teşkilat Genel Başkanım Buğra Kavuncu ile görüştüm, bana böyle bir yol izlememi söyledi. Göreve atanan arkadaşımız parti teamülleri ve tüzüğe uygun bir şekilde göreve atanmıştır. Bunla ilgili kamuoyuna ilerleyen günlerde geniş bir açıklama yapacağım” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu