Bakan Dönmez'den Başkan Zolan'a övgü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son yıllarda yıldızı parlayan Denizli'nin bir enerji kenti olduğunu söyledi.

Bakan Dönmez'den Başkan Zolan'a övgü
30 Mayıs 2021 - 14:22

"ENERJİ KENTİ DENİZLİ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son yıllarda yıldızı parlayan Denizli'nin bir enerji kenti olduğunu söyledi. Başkan Zolan'ın aynı zamanda Enerji Kentler Birliği Başkanı olduğuna dikkati çeken Bakan Dönmez, "Ben ayrıca böyle bir misyonu üstlenmiş olması ve belediyelere böyle bir vizyon kazandırmış olması dolayısıyla da tebrik ederim" dedi. 

Denizli'ye bir dizi program ve ziyaret için gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete Bakan Dönmez'in yanı sıra Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ile beraberindekiler eşlik etti. Başkan Zolan ilk olarak Bakan Dönmez'e Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda sergilenen Yatağan Palası, Denizli Sancağı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan eserler ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını anlattı. 

Başkan Zolan, "Çalışmalarınızı gururla takip ediyoruz"

Bakan Dönmez'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Zolan, "Şehrimize hoş geldiniz. Çalışmalarınızı gururla takip ediyoruz. Enerji, ülkemiz açısından çok çok önemli. Bu noktada milli ve yerli enerji kullanımı noktasında en üst seviyedeki gayretinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Denizli'mizdeki birçok enerji projelerinin de altında imzanız var. Bunlardan dolayı da sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de emanete sahip çıkarak güveni boşa çıkarmamak adına elimizden geleni yapma gayreti içerisindeyiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizlerin destekleri bu noktada bize güç veriyor, yürüyüşümüzü güçlendiriyor" diye konuştu. 

Bakan Dönmez: "Denizli bölgenin gelecek vadeden şehirlerinden birisi"

Bakan Dönmez ise ev sahipliğinden ve yakın ilgilerinden dolayı Başkan Zolan'a teşekkür ederek, Denizli'nin son dönemde yıldızı parlayan en güzide şehirlerden birisi olduğunu söyledi. Bakan Dönmez, "Denizli, sanayide, tarımda, turizmde bölgenin gelecek vadeden şehirlerinden birisi. Bir başka yönü itibariyle Denizli daha da öne çıkıyor, enerji kenti olması. Sayın Başkan Osman Zolan aynı zamanda Enerji Kentler Birliği'nin de başkanı. Zaman zaman kendisi ile yerel yönetimlerde enerjinin üretimi ve verimli tüketimi konusunda da çeşitli projeler istişare ediyoruz. Değerlendirmelerde bulunuyoruz. Ben bu açıdan Sayın Başkana da ayrıca böyle bir misyonu üstlenmiş olması ve belediyelere böyle bir vizyon kazandırmış olması dolayısıyla da tebrik ediyorum" dedi. 

"Kendi kendine yeten şehir Denizli"
Bakan Dönmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Denizli kendi kendine yeten hatta etrafına da faydası olan, yurtdışına ihracatı olan bir kentimiz. Biz Denizli'nin ihtiyaç duyduğu enerji başta olmak üzere doğal kaynaklar ile ilgili hususlarda bugüne kadar desteğimizi gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz. Bugün burada enerji ve madencilik alanında şehrimizde bakanlığımızın ilgili kurumların yapmış olduğu faaliyetler, yatırımlar, bundan sonra yapacağı faaliyetler ve projelere ilişkin değerlendirmelerde, istişarelerde bulunmak üzere geldik. Paydaşlarla bir araya gelerek kentimizin bu anlamdaki meselelerini görüşeceğiz. Varsa sorunları da yerinde çözmüş olacağız. AK Parti olarak biz yerinden yönetime inanan ve sürekli destek veren bir anlayışın siyasi temsilcisi olduk. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız yerel yönetimlerden gelen bir kişi. Bu işin nasıl yapılması gerektiğini kendi başkanlığı döneminde de tüm insanlarımıza göstermiştir."

"Bugün kentler yarışıyor"
Kentleri daha ileriye götürmek için gayret sarf edeceklerini vurgulayan Bakan Dönmez, "Düne kadar sadece devletlerin yarıştığı bir rekabet ortamı vardı ama artık bugün kentler yarışıyor. Şirketlerin rekabetini zaten görüyoruz. Kentler de kentlilerin müşterek ihtiyaçlarını çağın gereklerine uygun olarak nasıl karşılarız onun gayreti içerisindeler. Bu açıdan ben Sayın Başkan Osman Zolan'ın şahsında tüm ekibimizi kutluyorum, teşekkür ediyorum" dedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"