Konak'tan "Kadın Öyküleri" yarışması

Konak Belediyesi, düzenlediği “Kadın Öyküleri” kısa öykü yarışması ile kadınların sesini duyuruyor. “Kadınlar, Kentler, Umutlar” konulu ödüllü yarışmaya sadece kadınlar katılacak; kadınlar, öykülerini kendileri anlatacak. Kadın öykülerinin kaleme alınacağı yarışmanın son başvuru tarihi ise 1 Eylül.

Konak'tan "Kadın Öyküleri" yarışması
30 Mayıs 2021 - 14:26
Konak Belediyesi, mayıs ayı meclisinde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda sadece kadınların katılımına açık bir kısa öykü yarışması düzenledi. Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında düzenlenen “Kadın Öyküleri” Kısa Öykü Yarışmasının konusu, “Kadınlar, Kentler, Umutlar” olarak belirlendi. Kısa Öykü Yarışması, kadınların kendi öykülerini dile getirebilecekleri bir alan açarken bir yandan da, kadın yazarların edebiyat dünyasına katılmalarını teşvik etmeyi, yeni yetenekler kazandırmayı amaçlıyor. Ödüllü düzenlenen yarışmada, Birincilik Ödülü 5.000 TL, İkincilik Ödülü 4.000 TL, Üçüncülük Ödülü 3.000 TL olarak belirlenirken Jüri Özel Ödülü ise 2.500 TL olacak.

 Jüride güçlü kadın yazarlar
“Kadın Öyküleri” Kısa Öykü Yarışmasının jürisi ise Türk Edebiyatına kazandırdıkları eserlerin yanı sıra kadın yazarlara verdikleri destek ve kadınları yazmaya cesaretlendiren çalışmaları ile bilinen değerli isimlerden oluşuyor. Yarışma, Handan Gökçek, Müge İplikçi, Raşel Meseri,  Nergis Seli ve Hülya Soyşekerci’nin oluşturduğu güçlü jürisi ile dikkat çekiyor.

Son başvuru 1 Eylül
Son katılım tarihi 1 Eylül 2021 olarak belirlenen kısa öykü yarışmasına sadece kadınlar katılabilecek. Her katılımcının tek bir eser ile başvurabileceği yarışmaya eserler  [email protected] e-posta adresinden ya da 422 sok no:73 Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Türkyılmaz Mahallesi Konak/İzmir adresinden kabul edilecek. Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Kadınlar, Kentler, Umutlar” konulu “Kadın Öyküleri” Kısa Öykü Yarışması şartnamesi, başvuru formu ve detaylı bilgi http://www.konak.bel.tr/haber/kadinlar-kentler-umutlar-kisa-oyku-yarismasi-2350 linki üzerinden edinilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"