Agrobay Seracılık, Bergama'ya hayvancılık alanında da yatırım yapmak istiyor!

2002 yılında Bayburtlu İş İnsanı merhum Hasan Şentürk tarafından kurulan ve şu an Modern Seracılıkta 600 dönüme ulaşan Agrobay Seracılık, Bergama'da hayvancılık üzerine kurulacak TDİOSB'de de yatırım yapmak istiyor.

Agrobay Seracılık, Bergama'ya hayvancılık alanında da yatırım yapmak istiyor!
17 Ekim 2023 - 22:26
2002 yılında Bayburtlu İş İnsanı merhum Hasan Şentürk tarafından kurulan ve şu an Modern Seracılıkta 600 dönüme ulaşan Agrobay Seracılık, Bergama'da hayvancılık üzerine kurulacak TDİOSB'de de yatırım yapmak istiyor. Firma, hali hazırda yaklaşık 2500 süt ve besi sığırından oluşan Süt Kardeşler işletmesi ile bölge ekonomisine katkı koymaya devam ediyor.

Bakırçay Bölge gazetesine konuşan Agrobay Seracılık Tesis Müdürü Ahmet Taner'in açıklamalarından satır başları şöyle:
 
“Yaklaşık 2 yıl önce Sera Bölgesi olarak geçen yıl temelleri atılan Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Bölgesinde 38 dönümlük bir arazi satın aldık.  Şu an bölgede hafriyat çalışmaları Aralık ayında bitirilmek üzere yüklenici firma tarafından devam ediyor.

2024 başından itibaren hafriyat çalışmaları bitirilerek altyapı, elektrik,  drenaj ve içme suyu gibi çalışmalar başlayacak biz buranın 2 yıl içinde 2025 yılında altyapı çalışmalarının bitirilerek yatırıma hazır hale getirileceğini düşünüyoruz. Biz bu 28 dönümlük alanda kuracağımız serada 45 – 50 kişi civarında ek bir istihdam sağlayacağız.

Ayrıca hemen TDİOSB’NİN yanı başında aldığımızı yerde enerji ve paketleme tesisi kuracağız. Bura da paketleme tesisinde yaklaşık 25- 30 kişi civarında ek bir istihdamımız olacak. Firma olarak Agrobay ve Türkelli Seracılıkta yaklaşık 500 kişi çalıştırmaktayız. Çalışanlarımız Bergama- Soma ve Ayvalık civarından geliyor ve yüzde 80’i Kadınlardan oluşuyor.

Dikili TDİOSB de jeotermal kaynak için biner metre derinliğinde iki kuyu açıldı ama pekiyi sonuç alınamadı. Bunun için dünya bankasından başka kuyular açmak için kaynak temin edilmeye çalışılıyor.

Şu an Dünya genelinde global bir ekonomik sıkıntı olsa da bunun gelecek yıl başı aşılacağı söyleniyor bu aşıldığı zaman burada 2025 yılı sonu itibariyle yatırımlar başlayacaktır.

HAYVANCILIK ALANINDA DA BERGAMA’YA YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ.

Bizim bildiğiniz gibi bölgede Bergama da Süt Kardeşler ismi ile süt ve besi sığırcılığı yaptığımız bir firmamız daha var. Bergama gerek arazi gerekse bölge insanlarının bu işi bilmesi nedeniyle hayvancılığa elverişli bir yapısı var. Bergama da küçükbaş hayvancılık üzerine kurulacak TDİOSB’de de yatırım yapmak isteriz. Bergama ilçesi hayvancılık konusunda çok mesafe kat edebilir. Tıpkı Tire gibi burada da önemli işletme ve kooperatifler kurulabilir.

Firmamız gerek kendi işletmelerinin elektrik enerjisini karşılamak gerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak üzere bu yıl 63 milyon liralık yatırım ile 22 MGW’lık bir enerji santrali kurdu. Bu yatırımlarımız enerji alanında devam edecek. Yeni kuracağımız 42 MGW’lık enerji santrali ile ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Biz önce ülkemizi sonra Bergama ve Dikili’yi çok seviyor. Buradaki yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"