Türkiye'nin yükselen yıldızı BERGAMA OSB

Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Bergama Organize Sanayi Bölgesi'ni "Parlayan Yıldız" olarak niteledi.

Türkiye'nin yükselen yıldızı BERGAMA OSB
17 Ekim 2023 - 22:08

LÜTFİ KOLAT: BOSBİ ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI DURUMDA

Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, “BOSBİ’nin geleceğini gerçekten çok iyi görüyor ve her platformda da bunu dile getiriyoruz. BOSBİ, parmak ile gösterilen, bölgemize büyük bir istihdam sağlayan ve yıldızı hızla parlayan bir OSB olarak dikkatleri çekiyor ve giderek de daha fazla çekecek” açıklamasında bulundu. 
 
Bakırçay Bölge gazetesi muhabirinin "Gelişen ve büyüyen Bergama ekonomisinde Bergama OSB’nin rolü nedir?" sorusuna yanıt veren Başkan Lütfi Kolat, “BOSBİ’nin hareketlenmesi, ilk büyük yatırımcının gelmesiyle birlikte oldu. Bu ilk büyük yatırım, BOSBİ için bir dönüm noktası oldu ve BOSBİ giderek canlanmaya ve dikkatleri çekmeye başladı. BOSBİ, hem tarım arazilerinin yanı başında olduğu, hem de Yenilenebilir Enerji konusunda bir öncü olduğu için bünyesindeki işletmelerin de çevreci olması zorunluluğu bulunuyor. Şu an BOSBİ’de yer yok. Bünyesindeki işletmelerin yakın zamanda tam kapasiteyle çalışmasıyla bölgemizde büyük bir istihdam kapısı olacağı bir gerçek" diye konuştu. 

Başkan Kolat, "BOSBİ’nin geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:  "Bildiğiniz gibi Ticaret Odaları, belirli kanunlar ve yönetmelikler ile yönetiliyor. Biz de bu bağlamda bölgemizin ekonomisine yön vermek ve üyelerimizi geliştirmek için bölgemize gelen ve gelecek olan tüm yatırımcılara kolaylık sağlamak için elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu süreç için çalışmalar yapıyor ve bölgemizin kalkınmasına etki edecek her sürece destek vermeye çalışıyoruz. Yatırımcılar, önce bölgemizdeki iş dünyası ile tanışmak istiyor. Bölgedeki potansiyeli görmek ve buna göre bir plan çizmek istiyor. Bu konuda bize de büyük bir görev düşüyor. Hem bölgemizi, hem de iş dünyamızı tanıtmak, hepsinin ortasında bir köprü olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. BOSBİ’nin geleceğini gerçekten çok iyi görüyor ve her platformda da bunu dile getiriyoruz. BOSBİ, parmak ile gösterilen, bölgemize büyük bir istihdam sağlayan ve yıldızı hızla parlayan bir OSB olarak dikkatleri çekiyor ve giderek de daha fazla çekecek.

"OSB konusunda paydaşlarınız ile Oda olarak yaptığınız çalışmalar nelerdir?" sorusuna da yanıt veren  Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, "BOSBİ’deki işletmelere istihdam sağlamak için bölgemizde çok çeşitli insan kaynağımız mevcut. Fakat bu işgücünün vasıflı, nitelikli hale getirilmesi düşüncesindeyiz. Bu insan kaynağının Mesleki Yeterlilik Sertifikaları alarak kendilerini geliştirebilmeleri için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. Oda olarak Mesleki Eğitim’e çok önem veriyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz ile ortak hareket ediyor ve çeşitli akademik danışmanlardan da destek alıyoruz. Bildiğiniz üzere BOSBİ içerisinde bir Meslek Lisesi’nin temelinin atılması için geri sayım başladı. Bölgemizdeki istihdam için bu adımı çok önemli görüyoruz. Tüm paydaşlar olarak ortak hareket ederek, bölgemizde oluşacak iş gücü ihtiyacını, bölgemizdeki vasıflı insanımız ile karşılayabilmek için var gücümüz ve ortak akıl ile çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı