VakıfBank'tan sürdürülebilir büyümeye artarak devam eden destek

VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık alanında atılan adımlar ve yapılan çalışmalarla Türk bankacılık sektöründe aktif ve öncü konumda olma hedefini sürdürüyor.

VakıfBank'tan sürdürülebilir büyümeye artarak devam eden destek
29 Kasım 2022 - 12:47

Sürdürülebilir bankacılık temalı kredileri de içinde bulunduran Dünya Bankası kaynaklı Acil Durum Firma Destek Paketi kapsamında kredi kullandırımları 100 milyon doları aştı.

VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık alanında atılan adımlar ve yapılan çalışmalarla Türk bankacılık sektöründe aktif ve öncü konumda olma hedefini sürdürüyor. Çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilir bankacılık alanında öncü çalışmalar yürüten VakıfBank, farklı yapılar altında pek çok sürdürülebilir temalı fonu ülke ekonomisine kazandırmaya ve toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarına uygun ürünler haline getirmeye devam ediyor.
 
Sürdürülebilir temalı fonlama kaynaklarının önemine vurgu yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “VakıfBank olarak yurt dışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak temin etme ve temin edilen kaynağın toplumun geniş kesimine finansman sağlaması konusunda pek çok önemli işleme imza attık. Sürdürülebilir bankacılık temalı kredileri de içinde bulunduran Dünya Bankası kaynaklı kredi kullandırımları 100 milyon doları aştı. Bu vesileyle, kurumsal stratejimizin vazgeçilmez bir parçası olan sürdürülebilirlik faaliyetleri ile uyumlu olarak Acil Durum Firma Destek Paketi kapsamında Kadın İşletmeler, Genç İşletmeler ve Kırsal Bölgelerde Faaliyet Gösteren İşletmelere ihtiyaçları olan finansmanı sağlamış olduk. Yurt dışından sağladığımız uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynakların milli ekonomiye transferi sayesinde sürdürülebilir bankacılık hedefinin ötesinde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de sürdürülebilir finansman kapsamında, uluslararası finansal kuruluşlarla olan iş birliklerimizin devam etmesini temenni ediyorum.’’ dedi.
 

“Sürdürülebilir büyümenin en önemli yapı taşları olan genç girişimciler, kalkınmada öncelikli bölgelerdeki KOBİ’ler ve kadın girişimcilere toplam 788 milyon TL’nin üzerinde finansman sağlandı” 

VakıfBank Genel Müdürü Üstünsalih sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Dünya Bankası ile imzalanan ve sözleşme büyüklüğü 250 milyon dolar olan söz konusu fonlama uluslararası kalkınma bankaları özelinde tek seferde sağlanan en büyük montanlı kredi anlaşması olma özelliğini taşımaktadır. Tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgınının ekonomiye etkilerini en aza indirmek amacıyla, VakıfBank olarak toplumun her kesimini gözeterek reel sektörün finansal ihtiyaçlarını etkin bir şekilde fonlamaya devam ediyoruz. Dünya Bankası kaynaklı ‘’Acil Durum Firma Destek Paketi’’ kapsamında, özellikle sürdürülebilir büyümenin en önemli yapı taşlarından olan genç girişimcilere 13,5 milyon TL, kalkınmada öncelikli bölgelerdeki KOBİ’lere 378 milyon TL ve kadın girişimcilere 397 milyon TL destek sağladık. Böylece sosyal temalı kredi kullandırımlarımızın toplamı 788 milyon TL’yi aştı. Ayrıca başvuru aşamasında da 298 milyon TL tutarında kredi talebi bulunuyor. Dünya Bankası tarafından belirlenen şartları sağlayan firmalara; alanında uzman insan kaynağımız sayesinde ivedilikle çözüm sunmaya devam ediyoruz, bu sayede önümüzdeki süreçte kredi kullandırımlarının önemli ölçüde artacağını bekliyoruz.’’ 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"