TESK: "Trafikte her 5 aracın 1'i sigortasız"

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: “AKARYAKITA, YEDEK PARÇAYA, ARAÇ MUAYENE VE TRAFİK SİGORTASINA SÜREKLİ ZAM ŞOFÖR ESNAFININ BELİNİ BÜKTÜ”

TESK: "Trafikte her 5 aracın 1'i sigortasız"
01 Mayıs 2022 - 09:41

“ZAM, SİGORTASIZLIĞI ARTIRMAKTAN BAŞKA İŞE YARAMAZ”

ANKARA – Trafik sigortasına her ay zam yapılmasının sigortasızlık oranını artıracağını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıt fiyatlarındaki, araç muayene ücretlerindeki, MTV ve bakım ölçüm ücretlerindeki artışlar nedeniyle zaten birçok vatandaş aracını garaja çekmişken şimdi ise zorunlu trafik sigortasının her ay yüzde 2,25 zamlanacak olması trafikte sigortasız araç sayısının artmasına neden olur. Esnaf da vatandaş da zorunlu olan bu trafik sigortası ücretlerinde indirim beklerken zam yapılmasından mustarip” dedi.


-“TRAFİKTE HER 5 ARACIN 1’İ SİGORTASIZ”

Zorunlu olmasına rağmen trafik sigortasını yaptırmayan 5 milyon araç olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Trafikteki 25 milyon aracın 5 milyonunun zorunlu trafik sigortası yok. Hem trafiğin akıbetinin hem yolcu ve araçların güvenliğinin sağlanması için sigortalılığın artması gerekiyor. Fakat zaten akaryakıt fiyatlarının yüksek seyrettiği bu dönemde vatandaş aracını garajdan çıkartmaya korkarken şimdi ise alınan bir karar ile sigorta şirketlerine zorunlu trafik sigortasında her ay yüzde 2,25 zam yapma yetkisi verildi. Araç sahiplerini ve esnafı gerçekten zorlayacak seviyelere çıkan bu artış yapılmamalı. Mayıs ayı itibariyle en düşük trafik sigortası ücreti bin 263 lira olacak. Bu durum sigortasız araç sayısıyla birlikte trafikteki tehlikeyi artırmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü bu araçların ek olarak zaten akaryakıt, MTV, bakım, muayene, çeşitli ölçüm ücretleri gibi birçok daha masrafı var. Bu masraflar da zorlarken, araç sahipleri zorunlu olan bir sigortayı bile yaptırmaya çekinir hale gelecektir” şeklinde belirtti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"