Tadında Anadolu Ege Haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor

TAV Havalimanları iştiraki BTA tarafından düzenlenen "Tadında Anadolu Ege Haftası" etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. 6-9 Haziran’da Tadında Anadolu’nun İstanbul Havalimanı şubesinde gerçekleştirilen etkinlikler, 13-15 Haziran tarihleri arasında Ankara ve İzmir havalimanlarında bulunan şubelerde misafirlerle buluşacak. Etkinlikler boyunca Ege ve mübadele mutfağına yönelik çalışmalarıyla bilinen Şef Dilek Yetkiner’in hazırladığı özel menü sunulacak.

Tadında Anadolu Ege Haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor
14 Haziran 2023 - 17:06

Tadında Anadolu Ege lezzetlerini şubelerine taşımaya devam ediyor  

Anadolu’nun kültür mirasının korunmasına desteklemek amacıyla TAV Havalimanlarının yiyecek içecek iştiraki BTA tarafından kurulan Tadında Anadolu, geleneksel Ege Haftası etkinliklerini başlattı. Onlarca medeniyetten süzülen kadim Ege Mutfağı’nın tanıtıldığı etkinlikler, 6-9 Haziran’da Tadında Anadolu’nun İstanbul Havalimanı şubesinde gerçekleştirilmişti.

Ege haftası etkinlikler, 13-15 Haziran tarihleri arasında Tadında Anadolu’nun İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı şubelerine taşınacak. BTA Türkiye Direktörü Kerem Arman ile Şef Dilek Yetkiner’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklerde, Türkiye’de sadece bölgede yetişen meyve ve sebzelerden oluşan birbirinden özgün Ege lezzetleri sunulacak. Etkinlik menüsünde yer alan ürünler yerel üreticilerden temin edilerek bölgedeki küçük üreticilere destek de verilecek. 

Etkinlikler hakkında konuşan BTA Türkiye Direktörü Kerem Arman, “Tadında Anadolu markamızla bu coğrafyanın gastronomi kültürünü canlı tutmaya katkı sunmak, unutulmak üzere olan tarifleri özenle ve orijinaline uygun şekilde hazırlayarak misafirlerimize sunmak için çalışıyoruz. Ege mutfağı da asırların sentezi, bu coğrafyanın imkanları ve insanlığın keşifleri ile yoğrulan müthiş bir derinliğe sahip. Şef Dilek Yetkiner ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Ege Haftası etkinlikleri 11 yıldır sürdürdüğümüz bu misyonun bir parçası. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi Ege lezzetleriyle buluşturmaktan ve ülkemizin kültürel zenginliğini tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Şef Dilek Yetkiner ise, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Tadında Anadolu Ege Haftası etkinliklerinde aktif rol oynamaktan ötürü çok heyecanlı ve mutluyum. 800’ü aşkın endemik bitki türü, 50’den fazla ot yemeği ile çeşitlenen Ege Mutfağı tüm dünyaya ilham olmuş bir kültürdür. Doğduğumdan bu yana içinde olduğum ve yaklaşık 30 yıldır profesyonel olarak hizmet ettiğim bu kültürün bilinirliğine destek vermek benim için çok kıymetli. Umuyorum ki etkinlikler boyunca Tadında Anadolu’yu ziyaret eden misafirlerimiz de bizimle aynı heyecanı paylaşırlar” ifadelerini kullandı.  


Şifalı otlardan coğrafi işaretli ürünlere Ege Mutfağı’nın en sevilenleri menüde  

ABD merkezli Daily Meal tarafından dünyanın en iyi 30 havalimanı restoranı arasına gösterilen Tadında Anadolu’nun Ege Haftası’na menüsünde yer alan özel lezzetler arasında Göçmen peyniri olarak da bilinen, yeşil biberin lor peyniri ve yoğurt içerisinde fermente olması ile elde edilen Long Peyniri;  asma yapraklarının ilk hasadının can erik mevsimi ile kesiştiği mayıs, haziran aylarında narenciye üzüm yaprakları ile sarılan zeytinyağlı yaprak sarmasının can erik ile pişirildiği Erikli Yaprak Sarması; Rumeli göçmen mutfağının sevilen mezelerinden Manca; İzmir’in Urla yarımadasının coğrafi işaretli sakız enginarı ve sakız bakla içinin bir arada piştiği Zeytinyağlı Enginar Kalbi ve İç Bakla; Ege Mutfağı’nın en kıymetli otlarından olan ve şevketi bostan şifası olarak da bilinen Yoğurtlu Şevketi Bostan Çorbası, bakır tepside ve odun fırınında pişirilerek üzerine serpilen tarçınla servis edilen Şambali Tatlısı bulunacak .

Şef Dilek Yetkiner’le Ege yemekleri menüsünün tam listesi ise şöyle: Başlangıç olarak Long Peyniri, Yarmalı Kuru Cacık, Otlu Piyaz, Erikli Yaprak Sarma, Zeytinyağlı Enginar Kalbi ve İç Bakla, Köz Patlıcanlı Deniz Börülcesi, Manca sunulacak. Çorba olarak Yoğurtlu Şevketi Bostan Çorbası servis edilirken ara sıcaklarda Vişneli Cevizli Mücver ve Enginarlı Çıtır Mantı olacak. Enginarlı Yufka Kebabının ana yemekte lezzet şöleni yaşatacağı menü,  Şambali Tatlısı ile zirve yapacak. Yemekler, tüm lezzetleri taçlandıran Ekşi Maya Köy Ekmeği ile servis edilecek. 

Şef Dilek Yetkiner kimdir?
Ege Mutfağı Eğitmeni Şefi Dilek Yetkiner, 1995 yılında Ege Üniversitesi Gıda Bölümü’nden mezun oldu. 15 yıl Özgörkey Feast Gıda’da AR-GE danışmanlığı yaptıktan sonra Urla ve Alaçatı’da birçok işletmede menüsüne Ege Mutfağı dokunuşları yaptı. Bu yolculukta en büyük ilham kaynağının anneannesi olduğunu söyleyen Dilek Yetkiner, Urla Cooking Class sayesinde anneannesinin Urla Mutfağı’nı merak edenlerle paylaşma fırsatı buldu. Alaçatı Ot Festivali, Kaybolan Lezzetler Festivali, Urla Enginar Festivali, Bozcaada Yerel lezzetler Festivali, İstanbul Yeniden Yerel Lezzetler Festivali gibi pek çok organizasyonda Ege Mutfağı atölyeleri düzenleyerek Ege Mutfağı’nı mutfak severlerle buluşturan Dilek Yetkiner, halen mutfak koordinatörlüğü ve menü danışmalığı görevini sürdürüyor ve yemek dergileri için Ege ve Mübadele Mutfağı üzerine çalışmalar yapıyor.  

Tadında Anadolu’nun en büyük operasyonu İstanbul Havalimanı’nda dış hatlar gidişte pasaport kontrolü sonrasındaki 1.700 metrekarelik alanda hizmet veriyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı  ve Ankara Esenboğa Havalimanı iç hatlar gidiş katında da bulunan  Tadında Anadolu şubeleri her gün Türkiye ve yurt dışından toplamda ortalama 9 bin misafirine hizmet veriyor.

Etkinlik programı:
13-15 Haziran / İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Gidiş Katı - Tadında Anadolu (3 Gün)
13-15 Haziran / Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Gidiş Katı - Tadında Anadolu (3 Gün)

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...