Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi'nin yeni durağı Tire oldu

Bugüne kadar sergilendiği her noktada büyük, küçük herkesin beğenisini toplayan Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin yeni durağı Tire oldu.

Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi'nin yeni durağı Tire oldu
29 Ağustos 2023 - 16:46

Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi Tire Teira AVM’de karikatürseverler ile buluşuyor

Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20’nci yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin yeni durağı Tire oldu. Tire Teira AVM’de 28 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan sergi, alışveriş merkezinde 1. katta karikatürseverleri ağırlayacak.
 
Türkiye’nin süt ve süt ürünlerinde lider kuruluşu Sütaş’ın, esprili iletişim dilinin en önemli unsurlarından olan Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20’nci yılı kapsamında düzenlenen “Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi,  İstanbul’dan sonra Türkiye’nin farklı illerindeki lokasyonlarda da karikatürseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Bugüne kadar sergilendiği her noktada büyük, küçük herkesin beğenisini toplayan Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin yeni durağı Tire oldu. 28 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Tire Teira AVM’nin 1. katında açık olan sergi, 10 Eylül Pazar gününe kadar 10.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

2002 yılından bu yana çizer Faruk Bayraktar imzası ile yayınlanan Sütaş Çiftliği Karikatürleri arasından derlenen karikatürlerin yer aldığı sergi, 7’den 70’e herkesi eğlenceli ve keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.
 
Faruk Bayraktar Kimdir?
1965 yılında Yugoslavya’nın Novi Pazar kentinde doğan Faruk Bayraktar, 1968’de ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun olan Bayraktar, öğrencilik yıllarında başladığı çizerliğe Çarşaf, Horoz, Pişmiş Kelle, Gırgır, Fırt, Hıbır, Avni, Leman, L-Manyak, Lombak gibi dergilerde sürdürdü.
 
Pişmiş Kelle Dergisi'nde çizdiği Rezil-i Rüsvan bant tipi ve absürt fantastik tiplemelerin yer aldığı Kravisni Tol Tol karikatür köşesiyle dikkat çeken Bayraktar’ın, karikatürlerinde kullandığı "gelenzi-gidenzi kalıbı" olarak bilinen deforme mizahi konuşma biçimi, gençler arasında yaygınlık kazandı. 2002 yılından bu yana Sütaş Çiftliği Karikatürlerini çizen Bayraktar’ın, Kravisni Tol Tol,  Rezil-i Rüsvan, ve Sütaş Karikatürleri adı ile yayımlanan kitapları bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...