Soyer, ABD Başkonsolosu Nancy Abella'yı makamında ağırladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosu Nancy Abella, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.

Soyer, ABD Başkonsolosu Nancy Abella'yı makamında ağırladı
30 Ekim 2023 - 22:38

ABD Başkonsolosu Abella Soyer’i ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosu Nancy Abella’yı makamında ağırladı. Başkan Tunç Soyer, “Küresel problemlere yerel çözümlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz ve turizm de bunun bir parçası” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosu Nancy Abella, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette; ABD İzmir Fahri Konsolosu Güliz Balsarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya da yer aldı.


Soyer: “Herkesin belediye başkanıyım”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümü kutlamalarından bahsederek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de yüz yıllardır bir arada yaşama kültür var ve bu kültür bizim geleceğimize ışık tutuyor. Ben burada yaşayan herkesin belediye başkanıyım, burada yaşayan Amerikalıların da öyle” diye konuştu.


“Karşılığını almak mutlu ediyor”

Kruvaziyer turizmi için yapılan çalışmaları anlatan Soyer, “Biz kruvaziyer turizmin gelişmesi için çok çaba sarf ediyoruz ve bunun karşılığını almak bizi mutlu ediyor. Turizm için daha bütünleşik ve sürdürülebilir bir yaklaşım göstermeye çalışıyoruz. Bu çerçevede küresel problemlere yerel çözümlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz ve turizm de bunun bir parçası” dedi.


Abella: “Türkiye dünyaya örnek teşkil ediyor”

ABD Başkonsolosu Nancy Abella,  “Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi, laiklik gibi değerler ile hala dünyaya örnek teşkil ediyor. Bu yüzden Türkiye’nin verdiği mesajlar çok kıymetli. İzmir’e 50 bin kadar ABD vatandaşı turist geliyor ve binden fazla Amerikalı İzmir’de ikamet ediyor. Bu açıdan İzmir ile turizm ilişkimizin arttığını görmek bizi mutlu ediyor. Sizinle sadece ticaret ve turizm bağlarımızı değil aynı zamanda kültürel bağlarımızı da güçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı