Piaggio 1, Şubat Ayında Türkiye Yollarında

Doğan Trend Otomotiv’de Elektrikli Mobilitenin Yeni Adı: Piaggio 1, Şubat Ayında Türkiye Yollarında!

Piaggio 1, Şubat Ayında Türkiye Yollarında
28 Ocak 2022 - 13:06

Kentsel Ulaşımın Yeni Çözümü %100 Elektrikli Scooter, Piaggio 1

2021 yılında sürdürülebilir elektrikli mobilite araçları yatırımına hız kazandıran Doğan Trend Otomotiv, 2022 yılında da bu doğrultuda kusursuz İtalyan tasarımı Piaggio’nun %100 elektrikli Piaggio 1 modelini Türk motosiklet severler ile buluşturacak. Yalın, pratik ve hafif bir elektrikli scooter ile üstün kaliteli ve en gelişmiş teknolojilerle güvenlik özelliklerini bir araya getiren Piaggio, %100 elektrikli Piaggio 1 ile Türkiye sokaklarına çıkmaya hazırlanıyor. Kolayca çıkartılabilen bataryası ile birlikte üstün güvenlik özellikleri, yüksek bagaj kapasitesi ve ikonik tasarımıyla Piaggio 1, 1+ ve 1 Aktif olmak üzere üç farklı versiyonda %100 elektrikli scooter Şubat ayından itibaren Doğan Trend güvencesiyle Türkiye pazarına sunulacak.

Türkiye’de temsilciliğini Doğan Trend Otomotiv’in yaptığı Piaggio Group motosiklet dünyasının en çok tercih edilen segmentlerinde modeller sunan öncü markaları bünyesinde barındırıyor. Piaggio, bu kaliteli ve yüksek talep gören modellerine scooter dünyasında devrim yaratan yepyeni %100 elektrikli bir model ekliyor. Arka tekerleğe entegre bir elektromotorla harekete geçen ve 50 cc scooterlar kadar güç üretebilen Piaggio 1 modeli ile e-scooter sınıfında bir çığır açan marka, şehir içi ulaşım için akıllı çözümler geliştirmenin en ileri noktasında olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Markanın yepyeni elektrikli mobilite çözümü, şehir içi ulaşım için çeviklik, hafiflik ile minimalizm ve pratikliğin yanı sıra Piaggio’ya özgü kalite ve güvenilirliği bir araya getirerek son derece modern bir e-scooter olarak gözleri üzerine topluyor. Şubat ayından itibaren ülkemizde satışa sunulacak olan Piaggio 1, en küçük ayrıntıya özen gösterilen çekici bir tasarımı, gelişmiş konfor seviyesi ve üst düzey kullanım kolaylığının yanı sıra dijital renkli göstergeleri, tam LED aydınlatmaları ve anahtarsız çalıştırma sistemi gibi gelişmiş teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor.


İki farklı batarya tipine sahip üç farklı versiyon:

PIAGGIO 1.
İki farklı renk temasıyla sunulan Piaggio 1, 10 kg ağırlığında 1,4 kWsa batarya ile donatılmış. 45 km/s maksimum hız, ECO* modunda 55 km’ye varan menzil, SPORT modunda ise 48 km’ye varan menzil (WMTC verilerine göre) sunuyor.

PIAGGIO 1+.
15 kg ağırlığında daha yüksek kapasiteli 2,3 kWsa batarya ile donatılan Piaggio 1+ versiyonu, yine 45 km/s maksimum hız sunarken, ECO* modda 100 km’ye varan menzil,
SPORT modda ise 68 km’ye varan menzil (WMTC verilerine göre) sunabiliyor.

PIAGGIO 1 ACTIVE
Tıpkı 1+ versiyonu gibi 15 kg ağırlığında daha yüksek kapasiteli 2,3 kWsa batarya ile tüketici ile buluşan bu versiyonun da maksimum hızı 45 km/s. Arka salıncaktaki kırmızı süslemeleriyle diğer versiyonlardan görsel olarak ayrışan Piaggio 1 Active versiyonu ECO* modda 85 km’ye varan menzil, SPORT modda 66 km’ye varan menzil (WMTC verilerine göre) sunuyor.


Kusursuz İtalyan tasarımı

Modelin kendine özgü tasarımı, kentsel elektrikli ulaşımın gerektirdiği minimalizmi benimserken, etkileyici tasarım, üstün malzeme kalitesi ve Piaggio scooter’larına özgü işçilik kalitesinden ödün vermiyor. Hem kompakt hem de koruyucu özelliklere ön grenajın üst kısımda Piaggio araçlarına özgü ‘kravat’ simgesi bulunuyor. LED farlar, aracın temiz ve kavisli yan hatlarını tamamlayarak dinamik görünümü destekliyor. Şık ve ince arka kısım ise yine LED ince stop lambalarıyla son buluyor.

Kalite hissi sadece malzemelerde ve işçilikle kendini göstermiyor. Ayrıca ön granaj ve yan panellerin yüzeylerine hareket kazandıran Piaggio logosundan ilham alan özel üç boyutlu altıgen desen ve yanları parlak bir yüzeyle kaplanan çift kişilik sele kaplaması gibi ayrıntılar, detaya gösterilen özeni temsil ediyor.


Ergonomik ve rahat kullanım detayları

Modelin tasarımında şehir içi kullanım kolaylığının yanı sıra ergonomi de en önem verilen unsurlar arasında yer alıyor. Kompakt boyutlara karşın, koltuk-ayaklık-gidon üçgeni, Piaggio ürün gamında geleneksel scooter’larla aynı oranları ortaya koyuyor. Bu ölçüler, kısmen düz ve geniş ayak dayama yeri sayesinde konforlu bir sürüş pozisyonu sağlarken, yolcu pratik ve sağlam katlanabilir ayaklıkları kullanıyor. Gidon tasarımı kullanım kolaylığını destekliyor.

Piaggio 1, onu şehirde işlevsel ve kullanılabilir kılan birçok özelliğe sahip. Bunlardan biri de sele. Rahat ve ergonomik olan sele, 770 mm yüksekliği ile her kullanıcının her an ayaklarıyla yere güvenle basmasını sağlıyor. Ayrıca bacak koruma alanında pratik bir çanta kancası ve su geçirmeyen kauçuk kapaklı bir USB bağlantı noktası da bulunuyor.

Çok amaçlı LCD yol bilgisayarı
Kaba plastik içermeyen büyük 5,5 inçlik dijital renkli LCD ekran, ışık sensörü sayesinde ışık yoğunluğuna (gündüz/gece modu) göre arka plan ve yazı tipi rengini uyarlıyor bu sayede her zaman mükemmel bir görüş sunuyor. Sürüşle ilgili bilgi, yalın ve okunması kolay, ancak son derece estetik bir grafikle ekranda gösteriliyor. Orta kısımda hız göstergesi bulunuyor. Bunu; enerji seviyesi (sürüş sırasında kullanılan veya geri kazanılan), batarya şarj seviyesi ve kalan menzil olmak üzere sürüş bilgileri çevreliyor. Anlık ve ortalama enerji tüketimi, yolculuk süresi, toplam ve günlük kilometre sayacı (Yol A ve B) olmak üzere sürüş bilgileri, hem gösterge panelinden hem de sol kontrol bloğunda bulunan MODE düğmesi kullanılarak seçilebiliyor. Ekranın alt kısmında sürüş modu gösteriliyor. Sürüş modları sağ kontrol bloğundaki MAP düğmesi kullanılarak seçilebiliyor.

220 volt ile 6 saatte şarj
Kolayca ayrılabilen ve taşınabilen batarya tasarımı ile şarj işlemi de çok kolay hale geliyor. Lityum-iyon batarya, tıpkı modern akıllı telefonlardaki gibi, bakım ve özel bir önlem gerektirmiyor. Şarj etmek için araçla birlikte gelen şarj cihazına bağlamak yeterli oluyor. Tam şarj için gereken standart süre 220 Volt enerji ile 6 saat. Batarya, 800’e kadar tam şarj döngüsü için mükemmel verimlilik sağlıyor. 800 şarj döngüsünden sonra bile batarya kapasitesinin %70’ini koruyor ve mükemmel bir kullanım sunuyor.

Çıkarılabilir batarya sayesinde maksimum pratiklik
Piaggio 1, batarya şarj işlemlerini mümkün olduğunca kolay hale getirecek şekilde tasarlandı. Bu sayede, evden işe gidip gelirken veya şehir içinde seyahat ederken menzil sorunu yaratmıyor. Batarya, tüm versiyonlarda bataryayı araca bağlayan kablo bağlantısını sökerek sadece birkaç saniye içinde çıkarılabiliyor. Bir tutamağa sahip batarya kolayca taşınarak, ev veya ofis ortamında rahatlıkla şarj edilebiliyor.

Yüksek sele altı kapasitesiyle e-scooter sınıfında tek

Batarya, sele altı bölmesinde bulunuyor. Ancak işlevsellikten ödün vermeyi gerektirmiyor. Piaggio 1, tam boy bir Jet (çenesi açık) kaskı alabilen sele altı saklama bölmesi ile önemli bir bagaj kapasitesi sunan sınıfındaki tek e-scooter. Sele kontak anahtarı ile açılırken, batarya söküldüğünde ise uzaktan kumandada gizli olan anahtar ve sol yan paneldeki özel kilit ile kilitlenebiliyor.

Performans, güç ve verimlilik bir arada

Arka tekerlek göbeğine entegre şekilde gücü sunan elektromotor, Piaggio’nun özel teknolojisi ile geliştirildi. Bu uygulama e-scooterın yerleşimini de basit ve kompakt hale getirmeye katkıda bulunuyor. 1 ve 1 + versiyonlarında 1,2 kW güç üreten bir elektromotor kullanırken, 1 Aktif versiyonundaki 2 kW gücünde bir elektromotor devreye giriyor. Elektromotorlar, geleneksel 50 cc scooter’lara eşdeğer bir performans ve yine elektromotorlara özgü ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan karakterle birlikte her zaman canlı ve atak bir sürüş keyfi sunuyor.

Hafif yapı, modern lityum iyon batarya ve yavaşlama sırasında bataryayı şarj eden verimli kinetik enerji geri kazanım sistemi (KERS) sayesinde tüm Piaggio 1 versiyonları gelişmiş bir menzil seviyesiyle kullanıcı dostu bir yapı ortaya koyuyor. Menzil, 1+ versiyonunda 100 km’ye kadar ulaşıyor.

Hafif yapılı, sağlam ve güvenli

Piaggio 1, geleneksel Piaggio scooter modelleriyle aynı teknik çözümleri bünyesinde barındırıyor. Gelişmiş şasi mimarisinden ödün vermeyen Piaggio 1, son derece hafif bir araç (batarya hariç 75 kg, 1 Active versiyonunda 79 kg). Gelişmiş bir performans ve şehir kullanımının stresine dayanacak şekilde tasarlanan şasi, presli çelik elemanlardan ve yüksek rijitlik seviyesine sahip çelik borudan oluşuyor. Önde helezon yaylı ve hidrolik amortisörlü tek kollu bir çatala ve arkada çift hidrolik amortisöre dayanan süspansiyon sistemi, üstün sürüş konforu ve sürüş güvenliği sunuyor. Hem önde hem de arkada 175 mm çapındaki hidrolik disk frenler etkin bir fren performansı sağlarken, 1 Active versiyonunda ayrıca CBS fren işlevi de sunuluyor.

*Belirtilen veriler, sabit hızda tam test sürüşü ile elde edildi ve araç yükü, ortam sıcaklığı, rüzgar hızı, yol durumu ve araç kullanım koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Batarya kapasitesi, şarj sayısı ve bataryanın nasıl kullanıldığı gibi etkenler nedeniyle %20’ye kadar düşebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"