MHP'li Meclis üyeleri Basmane'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, İzmir'de bulunan mültecilerin mesken tuttuğu Basmane'yi işaret ederek burada yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. 

MHP'li Meclis üyeleri Basmane'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti
17 Şubat 2021 - 10:38
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, İzmir'de bulunan mültecilerin mesken tuttuğu Basmane'yi işaret ederek burada yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. 

Basmane'deki insanlık dramına karşı seyirci kalındığını, ancak böyle giderse halk sağlığını tehdit eden bir durumun ortaya çıkabileceğinin altını çizen MHP'li Selahattin Şahin, "Semtte çevre ve insani temizlikten bahsetmek mümkün değil. Bu durum hastalıklara da davetiye çıkarıyor" dedi. 

Konuyu daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine taşıdıklarını ve Başkan Tunç Soyer'in de konuyla ilgileneceği yönünde bir açıklama yaptığını hatırlatan Selahattin Şahin, "Biz, bu konuya yönelik önergelerinimizi Büyükşehir Belediyesi Meclisine sunduk. Başkan Tunç Soyer de önergelerimizi kendi sorumluluğuna aldığını ve bizzat ilgileneceğini söylemişti. Bu insani bir sorun olduğu kadar, aynı zamanda çevre ve sağlık sorunudur. Biz konunun takipçisiyiz" açıklamasında bulundu. 


Telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabilecek duruma yönelik hiçbir önlem alınmamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden MHP'li Selahattin Şahin, şunları söyledi: “Basmane büyük bir insanlık dramının sahnesi olmuş durumda. Bu drama seyirci kalmak ileride telafisi imkânsız sağlık sorunları doğurabilir. Biz bununla ilgili önergemizi ve projemizi Büyükşehir Belediye Meclisine sunduk.  Sayın Tunç Soyer konuyla bizzat kendisinin ilgileneceğini söyledi. Semtte çevre ve insani temizlikten bahsetmek mümkün değil. Bu durum hastalıklara davetiye çıkarıyor. Basmane semtimizi yaşam alanı olarak seçen Ortadoğu ve Afrika’dan gelen insanlar çok zor şartlarda hayat sürüyorlar. Sokakta yatan, açlık ve sefaletle mücadele edenler var. Hem insani hem de çevre temizliğinden bahsetmek imkânsız. Buradan tüm Konak Bölgesine yayılan bu insanlardan yayılacak bir hastalık hepimizi tehdit edebilir. Önlem almak zorundayız” 

İzmir Konak ilçesi Basmane Semtindeki insanlık dramına dikkat çeken MHP Konak Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Ali Peynirci ise, “Yıllardır İzmir’in göçmen merkezi durumuna dönüşen Basmane semti, insan olarak kabul edemeyeceğimiz hayat şekillerini barındırıyor. Yerel yönetimler olarak bu hayatlara çeki düzen vermemiz gerekiyor. Zaten semt eski yapılardan müteşekkil binalarla dolu. Çoğu yıkılmak üzere olan bu izbe yapılara sığınan yüzlerce mülteci buralarda yaşam savaşı veriyor. Nereden ve ne sebeple gelirlerse gelsinler yerel yönetimler olarak onlara insanlık elini uzatmamız lazım. Yoksa buradan kaynaklanan hastalıklar hepimize bulaşabilir. İnsana insanca el uzatmalıyız” açıklamasını yaptı.

Temizlenemiyorlar
Burada yaşayan insanların çoğunun temizlikten uzak, suyun olmadığı ve korunaksız yerlerde hayat sürdüğünü sözlerine ekleyen Ali Peynirci, “Meseleleri görmezden gelerek çözüme kavuşturamayız. Yaşadığımız Kovid Salgını bulaşıcı hastalıkların ne kadar önemli olduğunu bizlere öğretti. Burada yaşayan insanlara temizlik ve diğer yardımları götürmek zorundayız. Bu hem insanlık vazifemiz hem de kendimizi korumamız için önemli bir adım olacaktır. Bizim bu konuda bir projemiz var" diye konuştu. 

Ali Peynirci, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "
Büyükşehir Belediyemiz eskiden bakıma muhtaç vatandaşlarımıza temizlenme hizmeti sunuyordu. Bugünkü mezarlıklar müdürlüğünün olduğu yer, eskiden hem sıhhi banyo hem de yardıma muhtaç insanlarımıza çamaşırhane hizmeti veriyordu. Böyle bir alan tekrar hayata geçirilebilir. Günümüzde kullanılan seyyar konteynır banyolar bu insanların hizmetine sunulabilir. Şu anda kapalı olan hamamlar da Büyükşehir Belediyemiz tarafın hizmet alımı yapılarak bu işlemler için açılabilir. Bu insanların temizliği aslında şehrimizin temizliği ve bizlerin korunmasıdır.” 

Yeniçırak: Kaderlerine terk etmek bize zarar verir
MHP’nin Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak da “Burada gettolaşmaya ve gayrı sıhhi yaşamlara izin verilmemeli bu insanların temizliği ve sağlığına dikkat edilmelidir. Büyükşehir Belediyesi bu hizmetleri vererek aslında bütün İzmir’in sağlığını korumuş olacaktır. Bu insanları kaderlerine terk ederek ortaya çıkacak sonuçlardan kaçamayız. Bu mesele muhakkak çözülmeli” ifadelerini kullandı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?