Nevin Halıcı ile Orta Asya Mutfağı 8 Mayıs'ta Nadir Gastronomi Platformu'nda

Anadolu Halk Mutfakları Derneği’nin  “Nevin Halıcı ile Yemek Sohbetleri” serisinin ilki olan Orta Asya ve Göç Yolu Dönemi Mutfağı 8 Mayıs’ta Nadir Gastronomi Platformu’nda başlıyor.

Nevin Halıcı ile Orta Asya Mutfağı 8 Mayıs'ta Nadir Gastronomi Platformu'nda
02 Mayıs 2024 - 09:16
Anadolu Halk Mutfakları Derneği’nin “Nevin Halıcı ile Yemek Sohbetleri” serisinin ilki olan Orta Asya ve Göç Yolu Dönemi Mutfağı 8 Mayıs’ta Nadir Gastronomi Platformu’nda başlıyor. Türk Mutfak Kültürü Yemekleri araştırmaları ve kitapları ile tanıdığımız Nevin Halıcı’nın anlatımına Şef Bayram Özrek’in hazırlayacağı yemekler eşlik edecek. İçecek olarak bal şerbeti ve kımızın ikram edileceği gecede Orta Asya ve Göç Yolu yemekleri deneyimlenecek. 


Gecenin geliri öğrencilere

Geçmişten geleceğe uzanan derin mutfak kültürümüzle ilgili anlatacak hazine değerinde bilgiler olduğunu söyleyen Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı Önder Köse “Kendi kültürümüze sahip çıkmak öncelikli olarak doğru bilgilere ulaşmakla başlar. Kıymetli araştırmacımız Nevin Halıcı’nın keyifli anlatımıyla başlayacak mutfak sohbetlerimiz, Orta Asya, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi olarak dört başlık altında incelenecek ve aynı zamanda bu dönemlere ait yemekler deneyimlenecek. Böylesine özgün ve önemli bir kültürel çalışmaya ev sahipliği yapan Nadir Güllü Platformu’na teşekkür ediyoruz” dedi. Önder Köse, gecenin gelirinin Nevin Halıcı Yemek Kültürü Vakfı Yemek Bilimi öğrencilerine destek olmak üzere kullanılacağını belirterek, bu özel etkinliğe herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.


“Gastronomi bilincine katkı”

Nevin Halıcı’yla Mutfak Sohbetleri serisine ev sahipliği yapan Nadir Gastronomi Platformu adına konuşan Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü ise, “Geçtiğimiz sene gastronomiye bir değer katma arzusu ile hayata geçirdiğimiz Nadir Gastronomi Platformu olarak farklı disiplinlerde, kültürel birçok konuyu gastronomi ekseninde konuşmayı, geliştirmeyi ve bu alanda farklı bir bakış açısı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu amaçla da platformda söyleşilerden panellere, atölyelerden şef tadımlarına uzanan geniş bir yelpazede, birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor ve unutulan yerel, geleneksel lezzetleri ortaya çıkararak tanıtmaya ve arşiv altına almaya çalışıyoruz. Gastronomi bilincine katkı sağlamak amacı ile çıktığımız bu yolda, Anadolu Halk Mutfakları Derneği’nin Nevin Halıcı Yemek Kültürü Vakfı yararına gerçekleştirdiği bu etkinlik serisine ev sahipliği yapmak platform olarak bizi de çok mutlu ediyor”diyerek görüşlerini dile getirdi.
Nevin Halıcı Mutfak Sohbetleri serisinin tarihleri şöyle:

Orta Asya ve Göç Yolu Mutfağı                      08 Mayıs 
Selçuklu Mutfağı                                            22 Mayıs
Osmanlı Mutfağı                                            4 Haziran
Cumhuriyet Dönemi                                      12 Haziran
 
8 Mayıs’ta yapılacak Orta Asya ve Göç Yolu Mutfakları etkinliği için biletler ngp.com.tr ’den alınıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Üsküdar Üniversitesinde "Acil Durum, Afet ve Deprem" Konuşuldu
Üsküdar Üniversitesinde "Acil Durum, Afet ve Deprem" Konuşuldu
Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu 'Enflasyon Raporu'nu değerlendirdi
Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu 'Enflasyon Raporu'nu değerlendirdi