Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin Geçici Kabulü Yapıldı

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 75 Milyon TL bedelle inşa edilen Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçici kabul işlemleri gerçekleştirildi. Tesiste, 2019 yılında 22 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirilecek.

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin Geçici Kabulü Yapıldı
18 Nisan 2019 - 19:16

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi(MASKİ) Genel Müdürlüğü, geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. MASKİ tarafından Yunusemre ilçesinde inşa edilerek atıksu arıtımına başlayan Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçici kabul işlemleri tamamlandı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Uğur Topkaya ve teknik personel, İller Bankasından gelen teknik heyet ile birlikte kabul işlemlerini gerçekleştirdi. Tesisteki tüm üniteler incelenerek, giriş ve çıkış suyundan numune alındı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında tesisin sağlıklı bir şekilde çalıştığı bir kez daha ortaya kondu. 75 Milyon Türk Lirası maliyetle hizmete kazandırılan çevre dostu tesis, 1 yıl süreyle yüklenici firma tarafından işletilmesinin ardından MASKİ bünyesine geçerek Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığınca çalıştırılacak.

Yılda 22 milyon metreküp atıksu arıtılacak

Tesiste, 2019 yılında 22 milyon metreküp atıksu arıtılarak doğal çevreye zarar vermeden uzaklaştırılacak.  114 dönüm arazi üzerine kurulu olan tesiste, doğu ve batı kollektör hatları üzerinden gelen atıksular gerekli ünitelerde arıtıldıktan sonra Gediz’e sağlıklı bir şekilde deşarj ediliyor. Bu yatırım sayesinde bereketli Gediz Havzası özlenen günlerine adım adım yaklaşıyor.

Çevre dostu tesislerle Manisa’nın doğası korunuyor

MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları ile 75 Milyon Liralık bütçeyle Manisa’mızın hizmetine kazandırdığımız çevre dostu atıksu arıtma tesisimiz ilimizdeki en büyük atıksu arıtma tesisi konumunda bulunuyor. Çıkış sularımız gerekli standartları sağlamış durumda. İller Bankasından gelen teknik heyetimiz de tesisimizin geçici kabulü işlemini tamamladı. Tesisin işletimi 1 yıl süresince yüklenici firma tarafından yürütüldükten sonra, önümüzdeki yıl Genel Müdürlüğümüz bünyesinde devam edecek. Doğal yaşamın ve biyolojik çeşitliliğin devamının sağlanmasında büyük rolü olan çevreci tesislerimizle, Manisa’mızın doğasını ve vatandaşlarımızı atıksulardan korumak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı