Karşıyaka'da "Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm" konuşuldu

Kuzey İzmir Tekmer’in hazırladığı “Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm" başlıklı konferans Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  

Karşıyaka'da "Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm" konuşuldu
06 Ocak 2024 - 23:30

Kuzey İzmir Tekmer’in hazırladığı “Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm" başlıklı konferans Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  

Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün katılım sağladığı konferansta; yerel yönetimlerde çevre politikaları, kentsel atık yönetimi ve yerel yönetimlerde geri kazanım uygulamaları konuları konuşuldu. Yerel yönetimlerde etkili geri dönüşüm noktasında önemli adımlar atan ve hem doğaya hem de ekonomiye değerli katkılar sağlayan Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmaları aktarıldı. 


ÜÇ ANA BAŞLIK

Konferans üç ana temel başlık atında gerçekleşti. Bunlar; Yerel Yönetimlerde Etkili Dönüşüm, Kentsel Atık Yönetimi, Yerel Yönetimlerde Geri Kazanım Uygulamaları oldu. Yerel yönetimlerin; kentlerdeki dönüşüm sürecinde etkin rol oynadığı, sürdürülebilir kalkınma ve çevresel iyileştirmeler açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Yerel yönetimlerin, kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, şehirlerin geleceğini şekillendirmek adına aldığı kararlar ve uyguladığı politikaların, toplumun yaşam kalitesini artırmak için kilit bir rol oynadığı vurgulandı.


ÇEVREYE DUYARLI YAŞAM

Kentsel atık yönetiminin ise şehirlerin sürdürülebilirliği ve çevre sağlığı açısından kritik bir konu olduğuna dikkat çekildi. Yerel yönetimlerin atık toplama, geri dönüşüm ve bertaraf süreçlerindeki etkin rolü, çevreye duyarlı ve temiz bir yaşam ortamı oluşturmak adına büyük önem taşıdığı kaydedildi. Uzmanlar “Geri kazanım uygulamaları; temiz bir yaşamın devamlılığın yanı sıra atıkların yeniden kullanımı ve geri dönüşümü yoluyla çevresel etkilerin azaltılmasında kritik bir rol oynuyor. Yerel yönetimlerin geri kazanım uygulamalarıyla birlikte, atık yönetimi süreçlerinde sürdürülebilirlik ve çevresel bilinçlendirme konularında önemli adımlar atılırken, bu adımlarla döngüsel ekonomiye de çok büyük faydalar sağlanıyor” ifadelerini kullandı. 


ÇEVRE POLİTİKALARI

Konferansta, çevre politikaları konusunda görüşler ayrıntılarıyla paylaşılırken, yerel yönetimlerin çevre politikalarının, şehirlerimizin doğal kaynaklarını koruma, çevresel kirliliği azaltma ve toplumumuzun çevre bilinci edinmesi adına kritik bir rol oynadığı belirtildi. Bu politikaların olmazsa olmazı ise kentsel dönüşüm süreçlerinde çevresel sürdürülebilirliği gerekli kılması olarak niteleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...