CHP Bergama İlçe Başkanı Durmaz'dan Tandoğan daveti

Başkent Ankara’da düzenlenecek büyük mitingle ilgili basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz; 7’den 70’e herkesi 14 Ocak Pazar günü, Saat 13.00’te Tandoğan Meydan’ında gerçekleşecek olan 'Anayasa'ya Saygı' mitingine davet etti.

CHP Bergama İlçe Başkanı Durmaz'dan Tandoğan daveti
08 Ocak 2024 - 19:39
Başkent Ankara’da düzenlenecek büyük mitingle ilgili basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz; 7’den 70’e herkesi 14 Ocak Pazar günü, saat 13.00’te Tandoğan Meydan’ında gerçekleştirilecek olan 'Anayasa'ya Saygı' mitingine davet etti. CHP İlçe Başkanı Durmaz’ın parti binasında düzenlediği basın toplantısında; ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kadın ve gençlik kolları da hazır bulundu.

AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddialı eleştirilerde bulunan İsmail Durmaz, yüksek yargıda son günlerde yaşanan gelişmeleri “Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı Anayasal Darbe” olarak niteledi.  
 
Hükümetin ülkeyi yanlış politikalarla yönettiğini savunan CHP’li Durmaz, “Ülkemiz AKP iktidarının ve Sarayın yanlış politikaları, inatla ve intikam alma hırsıyla hareket etmesi sonucu, ekonomide, hukukta, eğitimde ve demokraside her geçen gün daha büyük yaralar almaktadır.” İfadelerini kullandı. 

CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, açıklamasında şunları söyledi: “Halkımız, atılan her yanlış adımın yol açtığı yeni krizler ve adaletsizlik yüzünden sürekli olarak yoksullaşmakta, fırsat eşitliğinden uzaklaşmakta ve adalete olan inancını kaybetmektedir.
Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yıpratılması, anayasal düzenin bozulmaya çalışılması ve hatta anayasal düzenin ve hukuk sistemimizin en önemli unsuru olan Yargıtay tarafından bizzat tanınmaması, yok sayılması gelinen vahim noktanın en büyük göstergesidir.
Anayasa mahkemesi kararlarının, AKP iktidarının ve Saray’ın desteğiyle tanınmaması yönünde verilen son karar, ülkemizin geleceğine, cumhuriyetimize ve Anayasamıza vurulan büyük bir darbedir.
Hak hukuk tanımayan, iktidardan aldığı güç ve yapılan yönlendirmeyle, anayasadan uzaklaşan bazı mahkeme ve hakimleri;
Hukuk skandalını, anayasa mahkemesine kafa tutmaya, anayasanın amir hükümlerini yok saymaya kadar ileri götürmüşlerdir.
Ülkemizi zaten ekonomik olarak buhrana sürüklemiş, kurtuluş reçetesi olarak sadece emekliden, işçiden, memurdan, esnaftan yapacağı kesintileri ve yoksulun, garibanın omuzlarına yüklediği zamlı vergileri sunan AKP iktidarı ise yaşanan bu hukuk skandalını adeta ellerini ovuşturarak izlemektedir.
Yaşanan her yargı krizinde, ülkemizde adalete olan inanç tükenmekte, uluslararası alanda ülkemizin itibarı yok edilmekte, yoksulluk ve açlık sınırında yaşam savaşı veren insanlarımızın kursağındaki lokmalar eksilmektedir.
Türkiye’de tüm bu akıl almaz ve kabul edilemez skandallar yaşanırken, iktidar adeta üç maymunu oynamaktadır. Krizi geçiştirmeye yönelik açıklamalarla, yaşanan krizlerin devamına katkı koyan bu anlayışa ve bu kötü gidişe artık DUR deme zamanı gelmiştir.
CHP Bergama İlçe Başkanlığı olarak, Tüm Halkımızı bilhassa Gençlerimizi,
Cumhuriyetimizle, Anayasamızla hesaplaşmaya kalkanlara
Halkımızın kursağındaki lokmalara göz dikenlere,
Saraylarda, sırça köşklerde yaşarken emekliyi, işçiyi, gençlerimizi açlığa terk edenlere,
Türkiye Cumhuriyetine karşı Anayasal Darbe Yapanlara DUR demek için,
Geleceğimize, Demokrasimize, Anayasaya, Emeğimize ve Ekmeğimize sahip çıkmak için,
14 Ocak Pazar günü, Saat 13.00’te, Ankara Tandoğan Meydanı’na çağırıyoruz.
O gün, milyonlarca vatandaşımızla birlikte ülkemize sahip çıkacak, o tarihi günü tüm bu başıbozuk gidişatı değiştirmek için bir Milat olarak kabul edeceğiz.
14 Ocak’ta, Tandoğan Meydanı’nda olmak isteyen tüm vatandaşlarımız için seferber olduğumuz bilinsin isteriz.
O gün ülkesine, çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için ilçemizden Ankara’ya gelmek isteyen tüm vatandaşlarımızı, ilçe başkanlığı olarak bizler Ankara’ya götüreceğiz.
Bu tarihi mitinge Katılmak isteyen tüm vatandaşlarımız ilçe başkanlığımıza isim bilgilerini yazdırabilirler.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu