Karşıyaka'da kitap sevgisine engel yok

Karşıyaka Belediyesi, ‘Görme Engelliler Kütüphanesi’nde engelli vatandaşlara sosyal ve kültürel yaşamının kapılarını açıyor. Engelli bireyler, merkezde 35 bini aşkın sesli esere ulaşma imkanı buluyor.

Karşıyaka'da kitap sevgisine engel yok
12 Ocak 2024 - 23:45

Karşıyaka Belediyesi, ‘Görme Engelliler Kütüphanesi’nde engelli vatandaşlara sosyal ve kültürel yaşamının kapılarını açıyor. Engelli bireyler, merkezde 35 bini aşkın sesli esere ulaşma imkanı buluyor.

Engelli bireylere daha erişilebilir ve adil bir kent yaşamı sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bu örnek kütüphane, tüm İzmir’e yayılmalı. Her ilçede en az bir tane görme engelliler kütüphanesi olmalı” dedi.


HER TÜRDEN ESERE ERİŞİM

Engelsiz kent hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Görme Engelliler Kütüphanesi’nde örnek bir hizmete imza atıyor. Caher Dudayev Bulvarı No: 171 adresinde bulunan kütüphanede, dijital yolla 35 bin adetten fazla sesli esere erişim sağlanabiliyor. Gönüllülerce seslendirmesi yapılmış kitapların yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Görme Teknolojisi Eğitim Merkezi’ne bağlı e-kütüphanede kayıtlı kitaplara da ulaşılabiliyor. Bunlar arasında klasikler, güncel romanlar, kişisel gelişim, tarih ve psikoloji gibi her türden eser yer alıyor.


EĞİTİM YAŞAMINA DESTEK

Kütüphanede sunulan imkanlar, görme engelli öğrencilerin eğitim yaşamlarına da katkı sağlıyor. İlkokuldan üniversiteye kadar her seviyeye yönelik kitapların bulunduğu kütüphaneye gelen üyeler, ekran okuyucu yüklü bilgisayarlarda araştırma yapıp, ders çalışabiliyor. İsteyenler yeni belgeler oluşturabiliyor ve bu materyallerin Braille Alfabesi ile çıktısını alabiliyor. Kütüphaneye, engellilik raporu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile başvuru yapılabilirken, 0232 330 28 93 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabiliyor. Öte yandan, gönüllü vatandaşlar da seslendirme yaparak kütüphaneye katkıda bulunabiliyor.

DAHA ADİL BİR YAŞAM
Geçtiğimiz günlerde Görme Engelliler Kütüphanesi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Görme engelli yurttaşlarımız için böyle bir kütüphane çok önemli bir ihtiyaç ve çok fayda sağlıyor. Emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu çalışma aynı zamanda bütün İzmir’e yayılmalı. Her semtte, her ilçede en az bir tane görme engelliler kütüphanesi olmalı. Engellilerimiz için daha erişilebilir, adil bir toplumsal hayat yapısı oluşturabilmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu