Fenerbahçe'nin Liseli Yüzücüleri Amerikan Üniversitelerinin Dikkatini Çekti

Yüzmeye okul takımı ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nde başlayan, daha sonra Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yüzme kariyerine devam eden lise 12. sınıf öğrencisi Aykut Mert Iravul'un uluslararası düzeydeki başarıları Harvard Üniversitesi yetkililerinin gözünden kaçmadı.

Fenerbahçe'nin Liseli Yüzücüleri Amerikan Üniversitelerinin Dikkatini Çekti
13 Ocak 2024 - 00:09

LİSELİ MİLLİ YÜZÜCÜLER ÜNLÜ AMERİKAN ÜNİVERSİTELERİNİN YOLUNDA

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'nde aynı sınıfta okuyan iki öğrenci eğitim ve yüzmedeki başarılarıyla Amerikan üniversitelerinin dikkatini çekti. Her ikisi de Fenerbahçe adına yüzen milli sporculardan; Aykut Mert Iravul, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi'nden, Ekin Nazlı Okudur ise Dartmouth College'dan kesin kabul aldı.

Yüzmeye okul takımı ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nde başlayan, daha sonra Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yüzme kariyerine devam eden lise 12. sınıf öğrencisi Aykut Mert Iravul'un uluslararası düzeydeki başarıları Harvard Üniversitesi yetkililerinin gözünden kaçmadı.

Dünya ve Avrupa Şampiyonalarındaki dereceleri, Aykut Mert'e Harvard'ın kapılarını açtı ve ünlü üniversiteye burslu olarak kabul edilen az sayıdaki öğrenciden biri oldu. Genç yüzücü, bilgisayar mühendisliği okumak üzere, 2024 yaz aylarında ABD'ye gidecek.

Eğitim ve spor hayatındaki etkileyici performansıyla adından söz ettiren Aykut Mert Iravul, Harvard Üniversitesi'nde başlayacak yeni yolculuğuyla ilgili duygularını şöyle ifade etti: “Harvard'a kabul edilmek benim için büyük bir gurur. TED Ankara Koleji'nde edindiğim bilgi ve deneyimlerimi Harvard'da daha da geliştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum.”


Astım tedavisi için doktor tavsiyesiyle yüzmeye başladı

Resmi kabulü ilk öğrendiği an çok mutlu olduğunu, bu başarısının ailesi, okul öğretmenleri ve yüzme hocalarıyla kazanılmış bir takım çalışması olduğunu vurgulayan genç yüzücü sözlerine şöyle devam etti: “İlkokul 1. sınıfta astım tedavisi için doktor tavsiyesiyle başlayan yüzme kariyerim sadece spor alanında değil, aynı zamanda akademik hayatımda da önemli bir disiplin ve kararlılık kaynağı oldu. Havuzda geçirdiğim saatler, sadece fiziksel dayanıklılığımı artırmakla kalmadı, aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da olgunlaşmama katkıda bulundu. Özellikle sınav dönemlerinde, yüzmeyle kazandığım disiplin, eğitim hayatımdaki başarılarımın temelini oluşturdu. Başta ailem olmak üzere tüm öğretmenlerime ve yüzme hocalarıma teşekkür ederim.”
 
TED Ankara Koleji Özel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ekin Nazlı Okudur ise hem akademik başarıları hem de yüzmedeki başarıları dolayısıyla Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan Dartmouth College'dan yüzde yüz burslu kabul aldığını açıkladı.

2024 yılı ağustos ayında Amerika'ya gideceğini ve ekonomi okuyacağını belirten Ekin Nazlı, “Dartmouth College, Ivy Leauge üniversiteleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu üniversitelere kabul alabilmek için hem akademik başarı hem de sportif başarı gerekiyor. Ayrıca İngilizce dil bilgisi de çok önemli, ancak bizler TED Ankara Koleji öğrencisi olduğumuz için İngilizce seviyemiz ileri düzeyde, o yüzden bu konuda bir problem yaşamadık.”


Hem yüzecek hem ekonomi okuyacak

Ekin Nazlı yaklaşık on bir yıldır yüzme sporu ile ilgilendiğini bu süreçte hem okul takımı hem de Fenerbahçe adına yüzdüğünü ve son beş yıldır da Milli Takım forması giydiğini açıkladı. Kategori olarak 100-200 sırtüstü ve serbest mesafelerde yüzdüğünü belirten genç yüzücü, önce ailesine sonra tüm öğretmenlerine ve yüzme antrenörlerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yüzme Takımı Antrenörü Gökhan Denizli ise, her iki öğrencisinin başarısı ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Her iki öğrencimiz de sınıf arkadaşı olmakla birlikte; TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nün spor okullarında yüzmeye adım atan daha sonra hem okul hem de kulüp takımlarımızda pek çok başarı elde ederek, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne transfer olan yüzücülerimizdir. Her ikisinin eğitim ve spor hayatındaki ortak yolculuğu, şimdi farklı üniversitelerde olsa da aynı ülkede devam edecek. Amerika'nın en seçkin üniversitelerinin bir araya geldiği Ivy League* bünyesindeki üniversitelerden kesin kabul alan öğrencilerimizle gurur duyuyor ve spor dünyasındaki zaferlerinin devamını bekliyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'kıvılcım olarak gidip, alev olarak döneceklerine' inanıyorum.”

*Ivy Leauge: Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusundaki sekiz özel araştırma üniversitesinden oluşan bir Amerikan üniversite atletik konferansıdır . Ivy League terimi genellikle spor dışında, akademik mükemmellik, kabullerde seçicilik ve sosyal seçkincilik çağrışımlarıyla bir grup elit kolej olarak sekiz okula atıfta bulunmak için kullanılır . Üyeleri Brown Üniversitesi, Columbia Üniversitesi, Cornell Üniversitesi, Dartmouth College, Harvard Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi ve Yale Üniversitesi'dir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu