İzmir'de "Baba Eğitim Destek Programı" büyük ilgi gördü

Okul öncesi eğitimde "okul-öğrenci-aile" üçgenindeki uyuma dikkat çekebilmek için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile "Baba Destek Eğitimi Projesi" (BADEP) düzenledi.

İzmir'de "Baba Eğitim Destek Programı" büyük ilgi gördü
19 Haziran 2023 - 00:32

Artık onlar “sertifikalı baba”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları'nın Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte düzenlediği "Baba Eğitim Destek Programı" büyük ilgi gördü. Programa katılan 109 baba sertifikalarını aldı. Çocuklarının eğitim sürecinde bilmeden ya da farkında olmadan yaptıkları yanlışları öğrenen sertifikalı babalar eğitimden mutlu ayrıldı.

Okul öncesi eğitimde "okul-öğrenci-aile" üçgenindeki uyuma dikkat çekebilmek için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile "Baba Destek Eğitimi Projesi" (BADEP) düzenledi. 15 oturumda eğitim gören 109 baba sertifika aldı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen törene İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, AÇEV Vakfı eğitimcileri ve İZELMAN Anaokulu velileri katıldı.


Sertifikalı babaları kutluyorum

Sertifika töreninin açılışında konuşan İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “AÇEV ile düzenlediğimiz erken çocukluk dönemi eğitim çalıştayında başlayan işbirliğimiz bize çocuk yetiştirmede baba figürünün önemini gösterdi. Bir baba olarak bu konuda bugün sahip olduğum farkındalığa çocuğum daha küçükken sahip olmak isterdim. Babalarımızın çocukları daha küçükken bu deneyimi yaşamaları için bu eğitimleri başlattık. Bu eğitimlere katılan ve sertifika alan babalarımızı kutluyorum” dedi.


İZELMAN Anaokulları’nın kente katkısı çok büyük

AÇEV eğitim sorumlusu Onur Aygün, “109 baba çocuklarının hayatlarında bir farkındalık yarattılar. Buradaki eğitimcilere de çok teşekkür ediyorum. Hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Cansu Pala ise, “İZELMAN Anaokullarının öğrencilerine, kent kültürüne, İzmir’e yapmış olduğu katkıyı gelecek yıllarda daha da fark edeceğiz” diye konuştu.

Doğru bildiğimiz çok yanlış varmış
İZELMAN Anaokulları’nın Bornova şubesinde 4 yaşındaki oğlu eğitim gören Tugay Cebeci, “2 senedir bu okuldayız ve çok memnunuz. Kurumun düzenlemiş olduğu eğitimlere okulumuz müdürünün bilgilendirmesi dahilinde katıldım ve bilmediğimiz çok şey varmış onu gördüm. Bize bu eğitim çok şey kattı. Güzel bir eğitimdi. Öğretmen arkadaşlarımızdan çok şey öğrendik. Çoğu şeyi biliyormuşuz ama bilmeden yanlış yaptığımız çok şey varmış onu da öğrendik” dedi.

31 yaşındaki sertifikalı baba Cem Önerge ise, “3 yaşındaki oğlum Buca şubesinde eğitim görüyor. Eğitimin ilk günü biraz tedirgindik ama hocalarımız en başından itibaren bize yardımcı oldu. Sıcak bir aile ortamı gibiydi. Hatta tüm sezona yayılsın istedik. Doğru bildiğimiz çok yanlış varmış. Küçük detaylarla pek çok hatayı düzeltebilirmişiz onu öğrendik. Bu eğitim tüm okullarımızda verilmeli.  Toplumun her ferdine yayılmalı” diye konuştu.

Sertifikalı 109 baba
AÇEV’deki eğitmenler eşliğinde düzenlenen programda, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için babalara "aile içindeki rolleri ve önemi" anlatıldı; olumlu disiplin yöntemleri, çocuğun sosyo-duygusal gelişim özellikleri, çocukla geçirilen zamanın önemi, çatışma çözme yöntemleri ve çocuğun sorumluluk kazanması konularında işin "püf noktaları" aktarıldı. 15 oturumda verilen eğitimlere 109 baba katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu