İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Habitat Derneği arasında anlamlı protokol 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Habitat Derneği arasında girişimcilik, dijital dönüşüm, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme alanlarında ortak projeler geliştirmek için işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Habitat Derneği arasında anlamlı protokol 
16 Ağustos 2023 - 21:40

“Çift taraflı faydaya dönüştürmeye hazırız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Habitat Derneği ile girişimcilik, dijital dönüşüm, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme alanlarında ortak projeler geliştirmek için işbirliği protokolü imzaladı. İmza töreninde bu adımdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Soyer, “Çalışmaları çift taraflı faydaya dönüştürmek için üstümüze düşenleri yapmaya hazırız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Habitat Derneği arasında girişimcilik, dijital dönüşüm, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme alanlarında ortak projeler geliştirmek için işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü bünyesinde girişimcilik alanında faaliyetler sürdüren FikrimİZ Birimi ile dernek ortak adımlar atacak. İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Çalışmaları çift taraflı faydaya dönüştürmek için üstümüze düşenleri yapmaya hazırız” dedi. 

Egemenlik Evi Başkanlık Toplantı Salonu’ndaki imza törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Nesrin Serin, Civan Sözkesen, Habitat Derneği Genel Koordinatör Yardımcısı İsmail Metin, Habitat Derneği İzmir Sorumlusu Ege Baysal katıldı. 


Habitat ve FikrimİZ

Habitat Derneği, dijital dönüşüm, girişimcilik ve sürdürülebilir büyüme alanlarında kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler geliştiren bir sivil toplum kuruluşudur. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü bünyesinde olan ve Tarihi Havagazı Gençlik Yerleşkesinde hizmet veren FikrimİZ Birimi ise girişimcilik alanında çalışmalar yapıyor. 


Ne hedefleniyor?

Protokol ile dijital araçları kullanabilen, girişimcilikle ilgili çeşitli eğitimler alan ve düzenlenen etkinliklere katılım sağlayan bireylerin küresel ölçekte rekabet edebilecek kapasiteye erişmesi hedefleniyor. 

Protokol şu amaçları taşıyor: 
-Bireylerin ve/veya işletmelerin finansal okuryazarlık eğitimleri aracılığıyla kişisel mali yönetimlerini doğru yapabilmeleri, kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi ve gençler için sağlıklı bir finansal gelecek inşa edilmesinin desteklenmesi
-Bilgi ve iletişim teknolojileri eğitimleri ile bulut bilişim, internet güvenliği, sosyal medyanın doğru kullanımı konularında farkındalığın artırılması
-Gençlerin sosyal medya araçlarındaki güvenlik kurallarını öğrenmeleri ve online ortamda kişisel bilgi güvenliklerini en doğru şekilde sağlamaları, bilgisayar ve temel bilgisayar programlarını kullanma becerilerinin kazandırılması
-Çocuklara kodlama, programlama, yazılım temel becerisinin ve algoritmik düşünme yetisinin kazandırılması
-Nesnelerin interneti ve yazılım konusunda temel becerilerin kazandırılması ve öğrencilerin yazılım konusuna olan ilgisinin artırılması
-Kalıcı öğrenmeyi sağlayan eğitim çalışmalarının yapılması
-Girişimcilere yönelik kapasite geliştirici eğitim ve programlar sağlanması, ilham buluşmaları etkinlikleri yapılması 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı