İsmet Cerit, Tarihi Roman Dalında Ödüle Layık Görüldü

CRT Şirketler Grubu Başkanı İsmet Cerit, Tarihi Roman Dalında Ödüle Layık Görüldü...

İsmet Cerit, Tarihi Roman Dalında Ödüle Layık Görüldü
19 Mayıs 2018 - 13:29

Fatih Sultan Mehmet’in Edirne’den İstanbul’a doğru yürüyüşünü konu alan kitabı “Fetih İstanbul” ile CRT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Cerit, 1. Altın Kalem Ödüllerinde tarihi roman kategorisinde Ödüle Layık Görüldü Cerit, ödülünü Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım’ın elinden aldı. 

‘’FETİH İSTANBUL’’ sade bir anlatımla, size Fatih’in Edirne’den İstanbul’a doğru yürüyüşündeki ihtişamı hissettiriyor. Yazar İsmet Cerit, fethin öncesine hatta Fatihin çocukluğu, iç dünyası, çevresiyle olan münasebetlerini, kuru övgülere yer vermeden anlattığını dile getirdi.

Hocalarının Fatih’in Hayatındaki Önemine Vurgu
Ödüllü yazar İsmet Cerit, sözlerine şu şekilde devam etti, “Romanda Fatih’in zekâsı ve kudreti, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkıyor. Zağanos Paşa’nın, Hüsrev Paşa’nın, Molla Gürani’nin,  Akşemseddin’in Fatih’in hayatındaki yeri ve önemini açıkça görebiliyorsunuz. ‘’Fetih İstanbul’’ diyebiliriz ki, İstanbul’un fethedilişini gerçek bir başarıyla ortaya koyuyor. Onlarca küçük ayrıntı vererek hem tarihçilik görevini yerine getiriyor, hem de kurgusunda sadelik ölçüsünden hiç ayrılmadığı için örnek bir tarihi roman ortaya koyuyor.”

İsmet Cerit Kimdir?
1 Nisan 1976’da Amasya da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Eğitim hayatına İstanbul da devam etti 1997 yılında ticaret hayatına atılan Cerit bugün CRT Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2011 yılında Jewel of Lounge isimli albümü, 2014’de ilk kitabı “40” piyasaya sürüldü. İsmet Cerit, evli ve iki çocuk babası. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...