İki yakanın ezgileri Foça'da yankılandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’nun ortak çalışması olan ülkemizin ilk resmi “Mübadele Korosu” yaz konserlerine ara vermeden İzmir ilçelerinde devam ediyor.

İki yakanın ezgileri Foça'da yankılandı
09 Ağustos 2023 - 23:34

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’nun ortak çalışması olan ülkemizin ilk resmi “Mübadele Korosu” yaz konserlerine ara vermeden İzmir ilçelerinde devam ediyor.

Foça’da gerçekleşen son konsere Foçalıların ilgisi büyük oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konseri, Foça Belediye meclis üyeleri, Rumeli Balkan derneklerinin başkanları ve İki binin üzerinde Foçalı izlemek için alanı doldurdu. Ayrıca balkonlardan, teknelerden de izleyen vatandaşlar şarkılara eşlik etti.

Konserde kısa bir konuşma yapan Mübadele Korosu’nun kurucusu Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyon Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap şunları söyledi; “Sevgili Foçalı dostlarımıza İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in sevgi ve selamlarını getirdik. Burada gece çok özel bir kalabalık var. Sanki Foça bu akşam burada buluşmuş gibi hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye ve Balkanların en büyük, ilk ve tek resmi mübadele korosu unvanlarını da gururla taşıyor. Korumuz, sahasında artık standartları belirleyip, İzmir’imizin bir kültür markası ve barış elçisi olma yolunda da hızla ilerliyor. Hem Türkiye'deki hem de gönül coğrafyalarımızdaki hemşehrilerimizden davetler alan, büyük Rumeli camiamızın gür sesi İzBB Mübadele Korosu. Bu koro çok özel bir koro. Çünkü bu koronun bir misyonu var o da, barış ve dostluk bizim misyonumuz. Atamızın yolunda gidiyoruz ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’. Savaştığı bir ülkenin komutanı Elefterios Venizelos’la sekiz yıl sonra bir barış anlaşması imzalıyor. Diğer Balkan ülkeleri ile de ilişkileri çok iyi. Bizler Atatürk’ün çocukları olarak açtığı bu barış ve dostluk yolunda ilerliyoruz. Bu koronun kurulması için hemşehrimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gerçekten desteklerini hiç esirgemedi ve böyle güzel bir koro oluştu. Koro Şefimiz Evrim Ateşler de gerçekten öteki yakanın müziklerin buradaki en iyi temsilcisi diyebilirim. Bizler atamızın izinden gidiyoruz, amacımız dostluk ve barış. Ayrımız gayrımız yok, suyun öte yakasından gelen Rumeli Türklerinin birer koluyuz kıymetli olan da budur. Koromuz Rumeli Balkan coğrafyasından çok güzel ezgiler seslendiriyor. İyi eğlenceler diliyorum."

Koro Şefi ve ‘Title’ olarak, Türkiye Yunanistan Kültür Sanat Projeleri Yönetmeni müzisyen Evrim Ateşler de şöyle konuştu; "Televizyonlarda izleyeceğiniz belki başka aktiviteler de vardır, ancak sizler bizleri izlemeyi tercih ettiğiniz için bütün arkadaşlarım adına siz Foça halkına teşekkür ederim. İki yıl önce kurulan ve bugün ayakta tuttuğumuz bu güzel proje koroda yer alan arkadaşlarımız gerçekten büyük özveriyle çalışıyor, herkes taşın altına elini koydu. Bizim misyonumuz, dostluk, barış ve sevginin kazanacağı bir yolda yürüyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu