'Hey Gidi Yıllar' kitabı Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutuyor

Zeynep Bilgehan’ın imzasıyla Hürriyet’te okuyucu ile buluşan ve her hafta bir ismin fotoğraf albümüne, geçmişine ve Türkiye tarihindeki tanıklığına uzanan ‘Hey Gidi Yıllar’ köşesi kitap oldu.

'Hey Gidi Yıllar' kitabı Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutuyor
21 Nisan 2021 - 05:09

Hürriyet Kitap, arşiv niteliğindeki yayınlarına Zeynep Bilgehan’ın imzasını taşıyan ‘Hey Gidi Yıllar’ kitabıyla devam ediyor. Her biri alanının zirvesinde olan 28 ismin söyleşisini zenginleştiren arşiv niteliğindeki fotoğraflarla bir Türkiye panoraması sizi bekliyor.

 

Zeynep Bilgehan’ın imzasıyla Hürriyet’te Pazar günleri okuyucu ile buluşan ve her hafta bir ismin fotoğraf albümüne, geçmişine ve Türkiye tarihindeki tanıklığına uzanan ‘Hey Gidi Yıllar’ köşesi kitap oldu.

“28 FARKLI HAYAT, TEK HİKAYE…”

Kitabın ortaya çıkış öyküsünü, Zeynep Bilgehan şöyle anlattı: “Her şey 19 Haziran 2020 tarihinde Vedat Milor’un sosyal medya hesabından 1979 yılında çekilmiş, gençlik yıllarına ait bir fotoğrafını paylaşmasıyla başladı… Meşhur birinin henüz tanınmadığı, hatta belki bir gün ünlü olacağını aklının ucundan bile geçirmediği döneme ait fotoğrafı büyük ilgi uyandırdı. Bu kitapta, 19 Temmuz 2020-10 Ocak 2021 tarihleri arasında bu köşede eski fotoğraf albümlerini karıştırdığımız toplumda tanınan, sevilen, alanında başarılı 28 ismin hikâyesi yer alıyor. Ancak kitabı okuduktan sonra bunun aslında kesişmiş hayatlardan oluşan tek bir hikaye olduğunu göreceksiniz; hayal kuran, azmeden, inat eden, inanan, çalışan ve başaran insanların yetiştiği, yaşadığı bir ülkenin hikayesi…”

KİMLER VAR:

‘Hey Gidi Yıllar’ kitabında yer alan isimler şöyle: Alpay, Altan Öymen, Prof. Dr. Arif Verimli, Bedri Baykam, Cemal Enginyurt, Cemil Çiçek, Coşkun Aral, Cüneyt Arkın, Doğan Hızlan, Erol Evgin, Ezel Akay, Fatma Şahin, Güneri Cıvaoğlu, Hakan Bayrakçı, Haldun Dormen, İdil Biret, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Dr. Naci Görür, Nevzat Aydın, Nilgün Belgün, Oya Eczacıbaşı, Selda Bağcan, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Vedat Milor ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen.

 Zeynep Bilgehan hakkında: 1984 tarihinde Ankara’da doğdu. Lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’deki New York Üniversitesi (NYU) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.  

2008’de Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya başladı. İki yıl gazetenin sosyal sorumluluk projesi ‘Hürriyet Treni’ ve ‘Aile İçi Şiddete Son!’ Kampanyası için çalıştıktan sonra 2010’da muhabir olarak hafta sonu eklerine geçti. 

2011’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘En İyi Röportaj’ dalında övgü ödülü kazandı. 2013’te Reuters’ın ‘İktisadi ve Siyasi Gazetecilik Programı’na katılarak başarı sertifikası aldı. 

Bilgehan, 2013 Ekim’inden beri Hürriyet Gazetesi Özel Haber Servisi’nde Muhabir olarak çalışıyor. Çalışma alanları; insan hikayeleri, göç, kalkınma ve sivil toplum. 2020 Temmuz’undan beri Hürriyet Gazetesi’nde ‘Hey Gidi Yıllar’ isimli köşeyi hazırlıyor. Sahada çalışmayı seviyor. İngilizce ve Fransızca biliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu