Eker, dünya gıda sektörünü buluşturan SIAL Paris Fuarı'na katılıyor

2022 yılında 45. yılını kutlayan Eker Süt Ürünleri, sektörel bilgi birikimi, deneyimli ekibi ve yenilikçi ürünleriyle SIAL Paris Fuarı’na katılacak...

Eker, dünya gıda sektörünü buluşturan SIAL Paris Fuarı'na katılıyor
15 Ekim 2022 - 00:15

Süt ve süt ürünleri sektöründe yeniliklerin öncü markası olan Eker, dünya gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası SIAL 2022 Fuarı'na katılıyor. 15-19 Ekim 2022 tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan etkinlik, en büyük gıda organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Her iki yılda bir gıda, içecek ve perakende sektörlerinde hizmet veren markaları bir araya getiren SIAL Paris Fuarı, 15-19 Ekim tarihlerinde yapılacak. Elli yılı aşkın bir süredir gıda alanındaki gelişmelerin sergilendiği etkinlik, 200'den fazla ülkeden katılımcı ve çok sayıda ziyaretçiyle bir kez daha sektörün en büyük buluşması olacak. 

2022 yılında 45. yılını kutlayan Eker Süt Ürünleri, sektörel bilgi birikimi, deneyimli ekibi ve yenilikçi ürünleriyle SIAL Paris Fuarı’na katılacak. Eker’in standı, fuardaki 7 numaralı salonda, G 001 numaralı alanda yer alacak. 25 metrekarelik bir alana kurulan Eker’in standında; ayran, kefir, kaymak ve sütlü tatlı ürün kategorileri sergilenecek.


Eker, Türkiye’nin en yüksek tonajlı ayran ve kefir ihracatını gerçekleştiriyor

Ağustos 2020'de aldığı “Avrupa Birliği'ne Süt Ürünleri İhracatı İzni” ile Avrupa Birliği'nde öncelikle Almanya’daki tüketicilerle buluşan Eker, Almanya’ya ilk ürün sevkiyatını Eylül 2020’de tombul ayran ve kefir ürünleriyle yaptı. Ardından pazardaki sütlü tatlı talebini tespit ederek bu kategoriye de odaklanan Eker, Mart 2021’de Türkiye’den Almanya’ya ilk defa sütlü tatlı ihraç eden firma oldu. Almanya'nın ardından İngiltere, Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre gibi ülkelerdeki tüketiciler de Eker lezzetleriyle buluşmaya başladı. Sütlü tatlı grubunun ardından Mayıs 2021 itibarıyla ilk defa kaymak ürününün sevkiyatına da başlayan Eker, aktif olarak 20 ülkeye ürünlerini ulaştırıyor. Eker, gelinen noktada Türkiye’nin en yüksek tonajlı ayran ve kefir ihracatını gerçekleştiriyor. Avrupa'da yaşayan Türkler, geleneksel lezzetlerin tadını çıkardıkları sütlü tatlılara, kahvaltı sofralarına lezzet katan kaymağa, milli içecek olarak gördükleri Eker Ayran’a ve kefire yoğun ilgi gösteriyor.


Ulusal pazarlarda talep yaratmayı hedefliyor

Eker, süt ürünleri gibi raf ömrü kısa olan bu kategorinin ihracat operasyonunu; tedarik sürecinden lojistiğine, bayi iş birliğinden satış noktasına ve tüketiciye ulaşması sürecine kadar kapsamlı bir organizasyonla gerçekleştiriyor. Eker, Avrupa’da yaşayan Türklerle buluştuğu etnik marketlerde inovatif ürünlerle farklılık oluşturarak, ulusal pazarlarda da talep yaratmayı hedefliyor. 

Eker, ilk kez katılacağı SIAL Paris Fuarı’nda ürünlerinin kalitesi ve lezzeti ile fark yaratmayı, yeni bağlantılarla da ihracat ağını genişletmeyi amaçlıyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu