Ege'den "Uluslararası Tasarım ve Sinema Sempozyumu"

Tasarım ve sinema bütün yönleriyle ele alınacak...

Ege'den "Uluslararası Tasarım ve Sinema Sempozyumu"
18 Mart 2021 - 21:11

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından, 17-18 Haziran 2021 tarihleri arasında "Uluslararası Tasarım ve Sinema Sempozyumu” düzenlenecek. Onursal Başkanlığını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın üstleneceği sempozyumun başkanlık görevinde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa,  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine Özlem Ataman ve Doç. Dr. Metin Çolak yer alacak.     

Sempozyum Başkanları Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Doç. Dr. Metin Çolak, “Fakültemizin ilk uluslararası sempozyum olma niteliğini taşıyan ‘Uluslararası Tasarım ve Sinema Sempozyumu’ ile amacımız; tasarım ve sinema konularının bütün yönleriyle ele alındığı bilimsel bir tartışma platformu oluşturmak. Bu nedenle iki yılda bir düzenlenmesini planlıyoruz. Sempozyum Bilim Kurulu üyelerimizin önemli bir kısmı alanın uzmanı uluslararası isimlerden oluşuyor. Aynı uluslararası niteliği katılımda da bekliyoruz” diye konuştular.

Sempozyum kapsamında; Tasarım ve Sinemasal İmgelem, Konsept Tasarımı ve Görsel Senaryo, Kostüm ve Makyaj Tasarımı, Ses Tasarımı, Aydınlatma Tasarımı, Uzam ve Mekan Biçimleri, Özel Efekt Tasarımı, Tasarım-Sinemasal Zaman ve Mekan, Tasarım ve Anlatı Biçimleri, Grafik Tasarım ve Sinema, İç Mimarlık ve Sinema, Mimari Tasarım ve Sinema başlıkları altında tasarım ve sinema ilişkileri incelenecek. Kabul edilen bildiri özetleri “Bildiri Özetleri e-Kitabı’nda”, tam metinleri ise hakem süreci ve düzeltmelerin ardından “Sempozyum Bildirileri E-Kitabı’nda” yer alacak.

Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşecek sempozyum için son bildiri özeti gönderim tarihi 16 Nisan olarak belirlendi. Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye “dcs.ege.edu.tr” adresinden ulaşılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...