ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu TRT Haber'de Canlı Yayına Katıldı

TRT Haber’de yayınlanan, eğitimle ilgili her konunun mercek altına alındığı “Eğitim Editörü” programının canlı yayın konuğu ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu oldu. Program sunucusu Nurya Yardımcı ve Süleyman Beledioğlu’nun sorularını yanıtladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu TRT Haber'de Canlı Yayına Katıldı
02 Ağustos 2023 - 21:10
TRT Haber’de yayınlanan, eğitimle ilgili her konunun mercek altına alındığı “Eğitim Editörü” programının canlı yayın konuğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu oldu.  Program sunucusu Nurya Yardımcı ve Süleyman Beledioğlu’nun sorularını yanıtladı. 

ÇOMÜ’nün kuruluşu, akademik birimleri ve yerleşkeleri hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ’nün öğretim modelinde öne çıkan yönler, öğrencilerine sağladığı staj imkanları ile ÇOMÜ’nün araştırma ve geliştirme faaliyetlerini aktardı.

Programda üniversite adaylarının sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Erenoğlu şunları ifade etti: “Yeşille mavinin, doğayla tarihin buluştuğu noktada bir boğaz coğrafyasında bulunan özel bir yerleşkeye sahibiz. ÇOMÜ geldiğimiz noktada tercih edilirliği artan bir üniversite. Bu anlamda devletimizin yaptığı yatırımlar karşılığını buluyor. Uzaklar yakın oldu, Çanakkale yol anlamında kolay ulaşılabilir, önemli bir turizm alt yapısına sahip ve çok iyi bir Teknoparkımız var. Bu parametreler birleşince tercih edilirlik artıyor. Ayrıca UNIAR tarafından her yıl yayınlanan, 'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri' araştırmanın sonuçlarına göre 2023 memnuniyet sıralamasında Çanakkale üçüncü sırada yer aldı.

KYK işbirliği İle Merkez Terzioğlu Yerleşkesine 1500 Kişilik Öğrenci Yurdu
Çanakkale gerek merkezde gerekse yerleşkelerin bulunduğu ilçelerde öğrencilerin konaklama sorunu yaşamadığı kentlerden biri. Şu an başladığımız yeni proje ile KYK işbirliğinde Merkez Terzioğlu Yerleşkesinde 1500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak.”

Teknolojiye Uyum Önemli! Kendinizi Yenilemediğiniz Sürece Beş Senede Bir Yüzde Yirmi Beş Gerilersiniz
Teknolojik ilerlemeleri yakından takip eden ÇOMÜ’nün öğrencilere dijital eğitim, çevrim içi öğrenme, uzaktan eğitim ve benzeri teknolojik eğitim teknikleri sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erenoğlu, teknolojiye uyumun önemli olduğunun altını çizdi “kendinizi yenilemediğiniz sürece beş senede bir yüzde yirmi beş gerilersiniz” dedi ve ekledi: “Pandemi sürecinde 18 bin lisans öğrencisinin katıldığı araştırmada, uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten 2. Üniversite olduk. Şu anda da yüksek lisans programlarında hibrit eğitim modelleri kullanıyoruz. Önlisans ve lisansta ise daha çok uygulamalı eğitime önem veriyoruz. Staj olanakları öğrenci için çok önemli. Ulusal ve uluslararası staj programlarımız var. Yeni gelen öğrencilerimize oryantasyon döneminde bu bilgileri aktarıp hedef belirlemelerine katkı sağlayacağız.”

Öğrencilerin doğru tercih yapmalarının önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu 31 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında Üniversitenin şehir ofisinde devam eden ÇOMÜ Tercih ve Tanıtım günlerine öğrencileri davet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu