BOSBİ Meslek Lisesi ihalesi 20 Eylül'de!

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, eğitim ve öğretim yılı öncesi ilçede okullaşma çalışmaları ve eğitim potansiyeli konusunda Bakırçay gazetesine açıklamalarda bulundu. 

BOSBİ Meslek Lisesi ihalesi 20 Eylül'de!
31 Ağustos 2023 - 23:24
Eğitim ve öğretim yılı öncesi ilçede okullaşma çalışmaları ve eğitim potansiyeli konusunda Bakırçay gazetesine açıklamalarda bulunan Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, 
“Nüfusu hızla artan ve artmaya da devam edecek olan Bergama’da eğitimin en büyük ihtiyaçlarından biri olan okul binası konusunda da çalışmalarımızı dur durak bilmeden sürdürüyoruz. Bu kapsamda BOSBİ’ye ait olan ve imzaladığımız protokolle Müdürlüğümüze devredilen meslek lisesi okulumuz ihale 20 Eylül'de ihale edilecektir” bilgisini paylaştı. 

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerimize düşen görevi ertelemeden, acele etmeden yerine getirdik. Görevde olduğumuz süre boyunca en zor süreci geçtiğimiz şubat ayında 7,8 ve 7,5 şiddetindeki iki deprem sonucu yaşadık. Binlerce vatandaşımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsü ile sağ kalan vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı yardımları Kaymakamlığımız ve Belediyemizin destekleri ile ilçemizden işbirliği ve koordinasyon içerisinde deprem bölgesine ulaştırdık. Ülkemizi derinden sarsan bu depremler nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan 118 öğrencimize okullarımızın kapısını açtık. Ayrıca deprem bölgesinden gelen 4 öğretmenimiz de artık ilçemizde görev yapıyor.

Göreve geldiğimizde %78 ile başladığımız okul öncesi okullaşma oranı bu yıl %98 oldu. Hedefimiz elbette bu oranı %100’e ulaştırmak. İki bağımsız anaokulumuza bu eğitim öğretim yılında Necla Mithat Öztüre Anaokulu’nu da ekleyerek bağımsız anaokulu sayımızı üçe çıkardık. Planlamaları devam etmekte olan bağımsız anaokulu sayımızı beşe çıkarma çalışmalarımız da Anaokulu okullaşma oranımızı %100’e çıkarma hedefimize daha hızlı ve emin adımlarla ilerlememize katkı sağlayacak. Böylece eğitimde en vazgeçilmez düsturlarımızın başında gelen eğitim öğretim kavramlarının içini doldurma amacımız daha da anlam kazanacaktır.

Göreve geldiğimizde bir diğer önemli hedefimiz okullarımızdaki devamsızlık oranlarını düşürürken disiplin sorunlarının da azalmasını sağlamaktı.  Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar da karşılığını bulmaya başladı; okullarımızda devamsızlık oranları geçtiğimiz yıllara göre düşme eğilimindeyken disiplin sorunları da aynı düşme eğilimini göstermektedir.

Halk Eğitimi Merkezimizde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında pek çok alanda toplam 108 kurs açıldı. Bu kurslarda 5213 kursiyer yaşamlarında onları bir adım daha ileriye taşıyacak olan kıymetli bilgiler edindi. İlçemiz Bergama’da halkımızın ihtiyaç duyduğu istihdama yönelik kurslar başta olmak üzere talep edilen her türlü kursun açılması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.

Tüm bu çalışmaların yanında tabi ki okullarımızda olmazsa olmazımız akademik başarının artırılması yönündeki çalışmalarımızın da meyvelerini verdiğini LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olan öğrencimiz Bahar YÜKSEL’in bizlere yaşattığı gurur ile anlamış bulunuyoruz. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı boyunca tüm okullarımızda gerçekleştirdiğimiz aylık değerlendirme çalışmaları ve öğrenci başarı takibi ile LGS ve YKS öğrenci başarımızda yukarı doğru bir tırmanış yakaladık.

Öğrencilerimiz akademik alanda bize yaşattıkları gururu spor ve bilim alanlarında katıldıkları yarışmalarda aldıkları derecelerle de yaşatmaya devam etti. Bergama Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerimizin TEKNOFEST 2023 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda Türkiye ikinciliği, Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerimizin Robotex Türkiye Turnuvası Robot Ligi Yarışmasında Türkiye birinciliği ve 100. Yıl Ortaokulu öğrencilerimizin Okul Sporları Yıldızlar Türkiye finalinde Türkiye şampiyonluğu ile tüm Türkiye’de Bergama’mızın adını duyurmayı başardık.
 
Bergama tarihine yakışır bir kitap sayısına ulaşma yolunda başlattığımız “Bergama Antik Kütüphanesi Canlanıyor” projesi ile okul kütüphanelerinde 44.000 olan kitap sayımızı bu ay itibariyle 136.000’e çıkardık. Böylelikle öğrenci başına düşen kitap sayımız da 3’ten 9’a yükselmiş oldu. Öğrenci başına düşen kitap sayısını her geçen gün artırma anlamında aralıksız devam edeceğiz.

Nüfusu hızla artan ve artmaya da devam edecek olan Bergama’da eğitimin en büyük ihtiyaçlarından biri olan okul binası konusunda da çalışmalarımızı dur durak bilmeden sürdürüyoruz. Bu kapsamda BOSBİ’ye ait olan ve imzaladığımız protokolle Müdürlüğümüze devredilen meslek lisesi okulumuz ihale aşamasındadır. Fatih mahallesine kazandıracağımız ilkokul ortaokulumuzun ruhsat işlemleri devam etmektedir. Bergama Bilim ve Sanat Merkezimizi kendi bağımsız binasına kavuşturacak olan projeye de arsa tahsisi yapılmıştır. Özel eğitim öğrencilerimiz için Zafer mahallesinde açmayı planladığımız Özel Eğitim Okulu projemiz ihale aşasında iken yine Zafer Mahallesinde 8 derslikli anaokulumuzda da ruhsat aşaması tamamladıktan sonra ihale aşamasına geçilecektir. İnşaatı devam eden Osman Nuri Ersezgin Ortaokulu ve 14 Eylül Anadolu Lisesi okullarımızdan 24 derslikli Osman Nuri Ersezgin Ortaokulu inşaat süreci tamamlanmak üzeredir. İnşaat süreci tamamlanan Necla Mithat Öztüre Anaokulumuz ise Eylül’de ilk öğrencileri ile eğitim öğretim sürecine başlamaya hazırlanmaktadır.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin proje okuluna çevrilmesi ve Bergama Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılması ile ilçemize iki yeni proje okulu kazandırmış olduk. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında ilk öğrencilerine kavuşacak olan Bergama Güzel Sanatlar Lisesi, tarihinde sanatın her dalında tüm dünyaya örnek olmuş olan Bergama’mızı, sanat alanında eğitim alan öğrencilerimizle yine sanat alanında tanınır bir seviyeye yükseltecek.

Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yürüttüğümüz Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları ilk yıl ilçemizdeki ilkokul öğrencilerimizin tamamını, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ortaokul öğrencilerimizin tamamını Bergama’nın üstün evrensel değerleri ile tanıştırdık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında lise öğrencilerimizle devam ettireceğimiz çalışmalar ile ilçemizdeki tüm öğrencilerimize ulaşmış, kültür ve medeniyetimizi daha yakından tanımalarını sağlamış olacağız.

Gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarla bizleri gururlandıran okullarımız Bergama Yusuf Kemalettin Perin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Ömer Yiğit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2022 yılı toplam cirosu 2.254.038,46 TL ve 2023 yılı 6 aylık toplam cirosu 209.057,82 TL’yi buldu. Okullarımız devam eden çalışmaları ile cirolarını her geçen yıl daha da artırıyorlar.

Tüm bu çalışmalarımızda bize destek olan Bergama Kaymakamımız Sayın Avni ORAL ve Belediye Başkanımız Sayın Hakan KOŞTU başta olmak üzere paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Çalışmalarımızı gerçekleştirirken gecesini gündüzüne katıp çalışan okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, okul aile birliği üyelerimize, öğrencilerimiz ve velilerimize teşekkür ediyoruz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı