Başkan Koştu: Bergama Millet Bahçesi'ni 29 Ekim'de hizmete açacağız

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bakırçay Bölge Gazetesine verdiği demeçte Millet Bahçesi’nin hizmete açılışı için tarih verdi.

Başkan Koştu: Bergama Millet Bahçesi'ni 29 Ekim'de hizmete açacağız
31 Ağustos 2023 - 23:11

BAŞKAN KOŞTU: MİLLET BAHÇESİ’Nİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NDA HİZMETE AÇAÇAĞIZ

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bakırçay Bölge Gazetesine verdiği demeçte Millet Bahçesi’nin açılış tarihi konusunda şunları söyledi:  “Şu an bitiş tarihi,  (müteahhidin işi bitiş tarihi)  31 Aralık 2023 idi. Biz projenin 29 Ekim 2023 tarihinde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında bitirilerek açılmasını istiyoruz. Bu konuda geçen hafta Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile görüştük, Sayın Bakanımızdan bu konuda destek istedik. Burada kısmi bir açılış yapmak istemiyoruz. Otoparkı, sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları kafeleri ile halkımızın bütünüyle kullanıma açılacağı bir açılış yapacağız. Bunu 29 Ekim’e Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yılını kutlayacağımız anlamlı bir güne denk getirmek istiyoruz” 
 


Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

“Millet Bahçesi konusunda çok zaman kaybettik. Bu zaman ve maddi kayıpların nedenleri de malumunuz tüm kamuoyunun gözü önünde cereyan etti.
2020 yaz ortasında açılacak projemiz, bir buçuk yıl sarktı ve ilave 100 milyon TL harcama yapıldı.

Şu an bitiş tarihi,  (müteahhidin işi bitiş tarihi) 31 Aralık 2023 idi.  Ama bu konuda biz projenin 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında bitirilerek açılmasını istiyoruz. Bunun için geçen hafta Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile bu konuyu görüştük sayın bakanımızdan destek istedik.

Burada kısmi bir açılış yapmak istemiyoruz. Otoparkı, sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları kafeleri ile halkımızın bütünüyle kullanıma açılacağı bir açılış yapacağız. Bunu 29 Ekim’e Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yılını kutlayacağımız anlamlı bir güne denk getirmek istiyoruz.

SELİNOS BU YILSONU ETE KEMİĞE BÜRÜNECEK
Selinos deresinin ıslahı ve çevre düzenlemesi ile bildiğiniz gibi bu proje 3 etaptan oluşuyor. İlk etabında dere ıslahı, kamulaştırma yapıldı duvarlar örülmeye başlandı ve tarihi köprü de de çalışmalar başladı. 2. Etapta ise çevre düzenlemesi yapılacak. Burada tabi çok dikkatli ve özenle çalışılıyor. Burası bitince hem insanlarımız hem de tarih nefes alacak. Ayrıca Allah Korusun büyük bir deprem anında insanlarımızın toplanacağı bir yerde olacak. Bizim burada tek sıkıntımız İZSU’nun yapmakta bir türlü zorlandığı kanalizasyon sorununun bir an önce tamamlanmasıdır.

Yollar konusuna gelince 2024 yılında tamamlanmamış ana arter kalmayacak şu an;  İnönü Caddesi devam ediyor. Onun dışında Böblingen, Çaltıcıbahçe, Fatih, Hasan Çelebi, Kayhan ve Üçkemer caddeleri bitecek ara sokakları da etap etap tamamlıyoruz. Bunlarda en kısa sürede bitecektir. Ama biz seçim öncesi söz verdiğimiz gibi tüm ana arterleri bitirmiş olacağız. Bu yollar öyle yama yapılmıyor tamamıyla sıfırdan yapıldı. Ayrıca kırsal mahallerde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bunları hızlıca bitiriyoruz. Geçen haftalarda Ayaskent’teki yol yapım ve düğün salonu çalışmamız tamamlandı.

CUMHUR İTTİFAKI "DEVAM ET" DERSE TEKRAR ADAY OLURUM  
Adaylık konusuna gelince önce Cumhur İttifakı disiplini içinde bana aday ol derler ise tekrar aday olurum. Yok, olma derler ise partime ittifaka ve milletime başka bir şekilde bir nefer olarak hizmet etmeye devam ederim.

Elbette bu konuda söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalıştık, bu hem partimiz hem cumhur ittifakı hem de vatandaşlarımızca olumlu karşılanıyor. Bana sen çalış bu işleri yapmaya devam et denirse devam ederim.

Yaptığımız yatırımlar maddi açıdan çok büyük yatırımlar biz bu konuda bu yatırımların gelmesi için çok acele ettik. Bu küresel enflasyonun bizi de etkileyeceğini hesaplamıştık. Size şöyle diyebilirim sadece Aliağa’dan Bergama’ya gelen 42 km’lik doğalgaz hattının şu anki yapım maliyeti 1 milyar TL.  Bu konuda belediye birimlerimiz 4 buçuk yılda yapılan yatırımların güncel bedellerini hesaplıyor. Bu bilgiyi de yakında halkımız ile paylaşacağız”


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"