Agrobay Seracılık'tan o iddialara yanıt!

Bergama-Dikili’de faaliyet gösteren ve bölgenin en prestijli işletmelerinden biri olan Agrobay Seracılık; firma hakkında yapılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Agrobay Seracılık'tan o iddialara yanıt!
02 Eylül 2023 - 11:46
Bergama'da faaliyet gösteren ve bölgenin en prestijli işletmelerinden biri olan Agrobay Seracılık; firma hakkında yapılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada; muhtelif sosyal medya hesapları üzerinden Agrobay Seracılık şirketini itibarsızlaştırmaya yönelik paylaşımlar yapıldığı belirtildi. Firmayı hedef alan paylaşımların “itibar suikastı” niteliğinde olduğunu savunan Agrobay Seracılık şirketinden yapılan konuyla ilgili yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son zamanlarda şirketimizi hedef alan bir takım sosyal medya hesaplarındaki gerçeğe aykırı itham ve iddiaların dozunun her geçen gün artarak devam etmesi, şirketimizin haksız ve yersiz eleştiri düzeyini aşan itibarsızlaştırma çabalarına işbu duyuru ile cevap verme zorunluluğu doğmuştur.
“Tüm açıklamalardan önce BAYBURT şirketler grubu Anayasa ve Yasa’lar la teminat altına alınmış tüm hak ve özgürlüklere saygılıdır.
Tüm ülkemizde etkileri görülen Tomato Broen Rugose Gruit Tobamovirüs (ToBRFV)domates virüsü sebebiyle, 2023 yılı üretiminde ciddi bir düşüş yaşanması yanında, çok bulaşıcı olan bu virüs sebebiyle seraların bir kısmı enfekte olmuş ve çok sayıda domates bitkisi sökülmek zorunda kalınmıştır. Dış tedbirlerle hastalıkla mücadelenin zorluğu, virüse karşı henüz bir ilaç tedavisi bulunamaması sebebiyle bazı seralardaki ürünlerin sökülmesine ve bazılarının ise donanımsal olarak değiştirilmesine karar verilerek sökülmüştür. Amaç işletmeyi virüsten tamamen temizleyerek, yeni dönemde sağlıklı sera ve domates ürününe ulaşmaktır.
Bu bağlamda oluşan istihdam fazlalığının fesih dışındaki çözümlerle giderilmesi amacıyla çalışanlarımıza ücretsiz izin teklifi başta olmak üzere bir takım tedbirlere başvurulmuş, ancak çözümün başka bir yolla sağlanamayacağına karar verilmesi üzerine bazı çalışanlarımızla zorlayıcı sebeplerle iş sözleşmelerinin feshine karar verilmiştir. Bu gelişmenin akabinde bir kısım eski çalışanımız işletme dışından bir kısım şahıs ile birlikte Türk sanayisine ve bölgede istihdam sağlayan işletmemize zarar vermek adına hukuk dışına çıkma pahasına bazı girişim ve eylemlerde bulunmuşlardır.
Kim oldukları bilinemeyen bu kişilerin teşvik ve dolduruşu ile önce işletmenin kapılarının önüne insan barikatları kurulmuş, ardından işyeri çalışanı olmayan grup içindeki kişiler işletme kapılarından içeriye sızarak provokatif eylem ve söylemlerde bulunmuşlar, işletme içinde video ve foto çekmişler, çalışanların servislere binmelerini engellemeye çalışmış, bunda başarılı olmayınca işletme kapısından servislerin ve müşterilerin işletmeye giriş çıkışına mani olmuşlardır. Bu gelişme üzerine derhal kolluk kuvvetlerine haber verilmiştir. Jandarma işletme güvenliği ve toplumsal bir olayın oluşmaması için tedbirini alarak işletme kapısında hazır bulunmuştur.
Bu ilk olayın akabinde bir işçi sendikası sosyal medya, basılı ve görsel medya olmak üzere bulduğu tüm alanlarda, eski çalışan işçilerimizi de yanlarına çekerek, tüm olup bitenin sendikal bir örgütlenmeye dayandığını iddia etmişlerdir. Ancak yukarıda açıklanan somut gerçekler karşısında hangi çalışanın sendika üyesi olduğunu dahi bilmeden böyle bir iddianın atılması iddia sahiplerinin kötü niyetini göstermektedir. Nitekim gelişen olaylar bu saptamanın doğruluğu konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmamıştır.
İşletme kapısında yer alan kişiler ve eski çalışanlar sosyal medya hesaplarından tamamen gerçeğe aykırı salt itibarsızlaştırma adına bir takım isnatlarda bulunmuşlardır. Bu bağlamda eski çalışanlar bu işletme dışındaki kişilerin uzattığı mikrofonlara; üç aydır ücret alamadıkları, banka promosyonlarının işçilere dağıtılmadığı gibi ithamlarda bulunmuşlardır. Bu kişilerden bazıları bir yılı aşkın bir süre önce işletmeden ayrılmış yasal haklarını almış kişiler olduğu gibi, aylardır ücret ödenmiyor olması gibi bir durum şirket tarihinde hiç yaş sebebiyle sadece bir ay gecikmeli olarak ücretler ödenmiştir. İşletmenin bankadan almış olduğu herhangi bir promosyon olmadığı için dağıtılacak bir mi kayıtları ile ispatı çok kolay somut vakıalardır. Tüm bu açıklamalarımız sonucunda, işletmemiz ve bağlı grup şirketlerin hiç bir çalışanına herhangi bir sebeple ayrımcılık veya farklı bir muameleye maruz bırakması söz konusu değildir.
İşletmemiz yine bölgesinde istihdam yaratmaya, daha güçlenerek ülkemize döviz girdisi sağlamaya devam edecektir. Yasa dışına çıkma girişimlerinin ve itib önünde gerekli cevaplar ilgililere verilecektir. Bu süreçte tüm yasal yardım çağrılarına en kısa sürede cevap veren Bergama Jandarma ve Kaymakamlığına süreçteki destekleri nedeniyle teşekkürü bir borç biliriz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu