Bergama'da türkü gecesi

Anadolu Kültürünü ve Sanatını Araştırma Yaşatma Derneği’nin hazırlayıp sahnelediği ‘Evlerinin Önü Türküleri’ Bergama Kültür Merkezi’mizde gerçekleşti.

Bergama'da türkü gecesi
08 Mart 2024 - 15:47
Anadolu Kültürünü ve Sanatını Araştırma Yaşatma Derneği’nin hazırlayıp sahnelediği ‘Evlerinin Önü Türküleri’ Bergama Kültür Merkezi’mizde gerçekleşti.

Bergamalıların yoğun ilgi gösterdiği gece de Türkü tutkunları mest olurken konser öncesi görüştüğümüz dernek başkanı Sıtkı Çakır özetle şunları söyledi: 

“AKSAY 2018 yılında Bornova'da kurulmuş Anadolu Kültür ve Sanatını Yaşatmaya hedefleyen bir kültür ve sanat derneği. Anadolu Halk Müziğini araştırıyoruz.  Bugün burada vereceğim konser tiyatral bir gösteri şeklinde olacak ve yaklaşık 2 saat sürecek.  Biz koro olarak 25 yıldır bir aradayız. Hocamız Ege Üniversitesinde Türk Halk Müziği Bölüm Başkanlığı da yapmış birçok sanatçıyı yetiştirmiş bir TRT sanatçısı ismi Gazi Erdener Erkaya biz gönüllük esası üzerinden çalışıyoruz. Sadece Bornava Belediyesi bize çalışmalarımızı sürdürmek için bir alan tahsis etti. Bu akşam bu konserimiz Bornova dışında gerçekleştireceğimiz ilk konser olacak bize burada bu imkanı Sağlayan Bergama Belediyesine ve Başkan Yardımcısı Şenol Çakı’ya çok teşekkür ederim.”

10 yıldır korada olduğunu ve müzik yapmayı çok sevdiğini söyleyen Dernek Başkan Yardımcısı Gülbike Telek ise “Bu tür konserlerin yaygınlaşması gerektiğini belirterek Anadolu türküleri bizim kültürümüzün çok önemli bir parçası bunu mutlaka araştırma ve bu tarz konserler yaşatmamız lazım. Biz bu işi severek ve gönülden yapıyoruz. Bu kültürü yasatmak gençlerimize ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz En güzel mirastır. Ben ve arkadaşlarımız sağlığımız el verdikçe sonuna kadar mücadele ve emek vereceğiz. Gençleri aramıza alarak onları bu kültürde yetiştirip bu kültürün bitmemesi için uğraşacağım ”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu