Antalya Film Forum ve Netflix İş Birliği devam ediyor!

Antalya Film Forum ve Netflix İş Birliği Güçlenerek Devam Ediyor! Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 8-10 Ekim tarihleri arasında fiziki, 10-12 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek 10. Antalya Film Forum, Netflix ile geçen yıl başlattığı iş birliğini bu yıl da devam ettiriyor.

Antalya Film Forum ve Netflix İş Birliği devam ediyor!
19 Temmuz 2023 - 18:47

Antalya Film Forum ve Netflix İş Birliği Güçlenerek Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 8-10 Ekim tarihleri arasında fiziki, 10-12 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek 10. Antalya Film Forum, Netflix ile geçen yıl başlattığı iş birliğini bu yıl da devam ettiriyor.

Netflix, Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu ana ödülünün yanı sıra bu yıl, Forum’un Kurmaca Work-in-Progress Platformu’nda seçilecek bir projeye de 150 bin TL değerinde ödül verecek. Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için başvurular bugün (19 Temmuz) açılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, “Festivalimizin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum ile geçen yıl Türkiye’de bir ilke daha imza atmış ve Netflix’in ülkemizde işbirliği yaptığı ilk festival olmuştuk. Bu ortak çalışmayı bu yıl daha da güçlenerek devam ettirmekten ve dizi sektörünü zenginleştirmek için adımlarımızı birlikte atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz,” dedi.

Antalya Film Forum’un, dizilerin endüstri içerisindeki rolü ve öneminin artışıyla, özgün ve yaratıcı içerikleri desteklemek ve sektöre yeni isimler kazandırmak amacıyla başlattığı Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ana ödül Netflix tarafından verilecek. Ana ödül, Netflix’in dizi ve film endüstrisindeki yetenek havuzunu genişletmeye ve geliştirmeye yönelik yürüttüğü Grow Creative desteğiyle verilecek 150 bin TL tutarındaki nakdi desteğinin yanı sıra dizi yazarlığı alanında kariyerini geliştirmek isteyen yaratıcıları içerik geliştirme aşamasında uygulamalı eğitimlerle desteklemeyi hedefleyen Netflix Series-Lab Programı Katılım Ödülü’nü içeriyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Netflix Series-Lab Programı’nda, senaryo yazarlarına ve yaratıcı ekiplere dizi projesi üretim becerilerini geliştirmeye yönelik, uluslararası dizi ve film endüstrisi profesyonellerinin mentorluk yapacağı eğitimler verilecek. Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlere açık olan ve proje aşamasındaki dizi projelerinin yarışacağı platformda ödüle layık görülen projenin ilk değerlendirme hakkı da Netflix’e ait olacak. 

Netflix’in Antalya Film Forum’a desteği bu yıl Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu ile sınırlı kalmıyor. Çekimlerinde sona gelinen ya da post prodüksiyon aşamasındaki projelerin yer aldığı Kurmaca Work-in-Progress Platformu’nda seçilecek bir projeye de Netflix tarafından 150 bin TL değerinde özel bir ödül verecek.  


Dizi/ Kısa Dizi Pitching Platformu İçin Başvurular Açıldı

Türkiye film endüstrisinin gelişimini desteklemeyi, ana veya ortak yapımcısı Türkiye’den olan projeler için ortak yapım fırsatlarını genişletmeyi amaçlayan Antalya Film Forum’un dört yıl önce başlattığı ve sektörde büyük ilgi uyandıran Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için başvurular bugün itibarıyla (19 Temmuz) festivalin internet sitesi üzerinden açıldı. Platform için son başvuru tarihi 9 Ağustos Çarşamba günü olarak belirlendi, değerlendirme sonucunda seçilen projeler en geç 11 Eylül Pazartesi günü duyurulacak. Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için Netflix tarafından verilecek ana ödül dışındaki diğer sponsor ödülleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenliğini Dr. Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu