AK Partili Baran'dan Cemil Tugay'a "Züğürt Ağa" Benzetmesi

Karşıyaka'da Kent A.Ş ve Personel A.Ş işçilerinin eylemleri, belediye önünde memur eylemi ve son olarak temizlik işçilerinin iş bırakarak yaptıkları eylem, ilçenin bir numaralı gündemi haline geldi.

AK Partili Baran'dan Cemil Tugay'a "Züğürt Ağa" Benzetmesi
30 Mart 2023 - 16:13

Karşıyaka'da yaşanan işçi eylemi nedeniyle AK Partili Ahmet Uğur Baran, Karşıyaka Belediyesi'ne tepki gösterdi. Baran, "Daha önce siyaseten iflas eden Sayın Cemil Tugay, hizmet yönünden de belediyeye iflas bayrağını çektirmiştir. Bu kötü yönetim bize Züğürt Ağa'yı hatırlatmaktadır." dedi.

Karşıyaka'da Kent A.Ş ve Personel A.Ş işçilerinin eylemleri, belediye önünde memur eylemi ve son olarak temizlik işçilerinin iş bırakarak yaptıkları eylem, ilçenin bir numaralı gündemi haline geldi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, yaşanan süreci yorumlarken, "İş bilmezlik ve basiretsizlik, Karşıyaka'da vücut bulmuştur. Nasıl ki Züğürt Ağa karakteri, köyünü kötü yönetim sonrası terk ettiyse, Sayın Tugay da Züğürt Ağa misali, belediye etkinliklerinde boy gösterse de madalyonun diğer yüzünde Karşıyaka'ya eser kazandıramamış, başarılı bir hizmet verememiştir." dedi.

Karşıyaka'da sorunun kaynağının kötü yönetim olduğunu öne süren Baran, "Sayın Cemil Tugay göreve geldiğinden beri Karşıyaka'yı yönetebilmeyi, ileriye taşımayı başaramamıştı. Gelinen noktada ne yazık ki artık bırakın Karşıyaka'yı yönetmeyi, belediye çalışanlarını bile yönetemeyen bir başkan görüyoruz. Bunu da siyasi bir söylem olarak düşünmeyin. İzmir'de somut veriler üzerinden bakıldığında Sayın Tugay, ilçesinde en çok müdürlüğü bizzat kendisine bağlayan ilçe belediye başkanıdır. Dolayısıyla vakıf olmadığı konulara yöneticilik yapma hevesine ve koltuğun getirdiği rehavete kapılan Sayın Tugay, yaşanan eylemlerin, iş bırakmaların, grevlerin tek sorumlusudur." dedi.

Tugay'ın, yaşanan problemler karşısında sorumlu olarak AK Parti'yi göstermesinin siyasi ahlaka sığmadığını savunan Baran, "Sayın Cemil Tugay, ilçede ayağı takılıp düşse sorumlu olarak partimizi, iktidarımızı ve devletimizin kurumlarını gösterecek. SGK ödemesi yapmayı reddeden bir anlayış bırakın belediye yönetmeyi, bakkal dükkanı bile yönetse elbette devlet tarafından takibe alınır. Dolayısıyla burada sorun, en küçük ticari işletmenin dahi bildiği iktisadi gerçeklerin reddedilmesidir. Zannediyorum Sayın Tugay böyle giderse, belediyeye kaçak elektrik çekmeye bile kalkabilir ve sonra da elektriğimi kestiler hizmet üretemiyorum diyecek noktaya gelebilir. Dolayısıyla ben Karşıyaka Belediye Başkanı için aklıselim, belediye personeli kardeşlerimize ise sabır diliyorum." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"