42. Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 42. kez düzenlediği Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 13 Mart Çarşamba günü başlıyor.

42. Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor
12 Mart 2024 - 22:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 42. kez düzenlediği Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 13 Mart Çarşamba günü başlıyor.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne kadar sürecek festivalde yerel ve ulusal tiyatro gruplarının yanı sıra Almanya, Yunanistan, Lübnan ve Sırbistan’dan gelen tiyatro grupları da İzmirlilerle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022’den itibaren “Hülya-Özdemir Nutku” adıyla düzenlediği Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali (42.Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri) 13- 27 Mart tarihleri arasında yapılacak. Festivalde her sene olduğu gibi çocuk oyunları, yerel oyunlar ve ulusal oyunların yanı sıra Almanya, Yunanistan, Lübnan ve Sırbistan’dan gelecek tiyatro ekipleriyle uluslararası oyunlar da birçok ilçede İzmirlilerle buluşacak.


Açılış oyunu Sırbistan’dan

Festival, 13 Mart Çarşamba akşamı Sırbistan’ın Novi Pazar Bölge Tiyatrosu’nun İZBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde saat 20.30’da sahneleyeceği Hasan Erkek tarafından yazılan “Eşik’’ isimli oyun ile başlayacak. Almanya’dan MUT! Theater, Lübnan’dan Theatre İn Progress, Yunanistan’dan Sebun Quartet grupları ise festivalin ilerleyen günlerinde İzmir sahnelerinde birbirinden değerli oyunlarıyla yer alacak.


“Pripyat” isimli oyun prömiyerini festivalde yapacak

Geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da bir oyunun ilk gösterimi yine bu festivalde yapılacak. 18 Mart Pazartesi günü  saat 20.30’da yerel tiyatro ekiplerinden 10 ART Mekan, “Pripyat” isimli oyunuyla İzmir Sanat’ta seyirciyle ilk kez buluşacak.

Yerel on iki tiyatro gösterimi
İstanbul’dan, Eskişehir’den ve Hatay’dan birbirinden değerli on iki tiyatro ekibi biri prömiyer oyunu olmak üzere 6’sı yetişkin, 6’sı çocuk olmak üzere on iki oyunla festivale renk katacak.

Etkinlik programı web sayfasında
Festivalde ücretli gösterilecek oyunları izlemek isteyen seyirciler biletlerine https://kultursanat.izmir.bel.tr web sayfasından, detaylı bilgilere İZBB Kültür Sanat sosyal medya hesabından ve İzmir Art sitesinden ulaşabilecekler. Festivalde yer alan ücretsiz oyunlar için davetiye ve rezervasyon gerekiyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu