Yeniden Refah Partili Mutlu Metin'den Bergama İçin Ezber Bozan Vaatler

Yeniden Refah Partisi Bergama Belediye Başkan Aday Adayı Mutlu Metin, Bakırçay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’a özel açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partili Mutlu Metin'den Bergama İçin Ezber Bozan Vaatler
27 Ocak 2024 - 22:35
Mutlu Metin:"Belediyemiz Tarım Konusunda Çok Daha Güçlü Olacaktır

Yeniden Refah Partisi Bergama Belediye Başkan Aday Adayı Mutlu Metin, Bakırçay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’a özel açıklamalarda bulundu. Bergama Belediye Başkanlığı için yola çıkan Yeniden Refah Partili Mutlu Metin, seçimi kazanmaları halinde, ilk iş olarak Bergama Belediyesine bir tarım dairesi kuracaklarını belirterek,  “Bu sayede tarım konusunda öncü olarak devletimizin tarım birimleri ile koordineli bir şekilde pamuk-hububat depolama tesisleri ve soğuk hava depoları kuracağız” dedi ve ekledi: “Ayrıca yine tarımla ilgili olarak, köylerimize belediye denetiminde çadır hayvan çiftlikleri kuracağız. Başıboş hayvanları burada toplayıp üreticimizin burada satış ve fiyat belirlenmesi konusunda daha kurumsal olmasını sağlayacağız. Su şişeleme tesisi dışında yine ilçemize kooperatif vasıtası ile süt entegre tesisi kuracağız. Halkımızın ucuz et ve süt ürünlerine kavuşması için ilçe genelinde şarküteriler açacağız.”



37 yaşındaki Yeniden Refah Partili Mutlu Metin’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“1987 Kozak – Çamavlu doğumluyum. Kozak Lisesini bitirdim. Şu an Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüne devam ediyorum. Hayvancılık ve Gayrimenkul alım satımı ile uğraşmaktayım. Siyasete 2006 yılında Ak Partide başladım.  13 yıl Ak Partide siyaset yaptıktan sonra 2 yıl önce Milli Görüş geleneğine sahip çıkan Rahmetli Erbakan Hocamızın oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Parti’sine katıldım.  6 yıldır da Kozak Sulama Birliği Başkanıyım.

Neden Bergama Belediye Başkanlığına aday oldum derseniz?
Birçok belediye yönetimi gördüm.  maalesef başta kırsal bölgeler olmak üzere kentimize çok şey yapılmadı. Elbette Bergama için parti olarak çok iddialı projelerimiz var.

Bunlara kısaca değinirsek; İlk başta bilindiği gibi Büyükşehir yasası ile köy malları belediyelere geçti. Kooperatif kurabilen bazı köyler mallarını geri alabildiler. Maalesef bu mallar başta Bergama belediyesi olarak önemli bir kısmı satıldı. Bizim en öncelikli projemiz belediyemiz uhdesinde kalan bu malları cüzi fiyatlara tekrar köylere kooperatif kurarak satışını sağlayacağız. Önceliğimiz kooperatifleşme ve bu geri satış olacak.

SOKAK KÖPEKLERİ SORUNUNU MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ
İkinci önceliğimiz göreve geldikten 2 gün sonra ilçemizdeki sokak köpeklerini kurulacak özel ekipler vasıtası ile ilçemiz barınağına yerleştirmek olacaktır.

Üçüncü önemli bir projemiz ise tüketen değil üreten bir belediyecilik anlayışı ile Kozak suyu için bir şişeleme tesisi kuracağız. Bu suları ilçemizdeki başta okullar olmak üzere hastane ve diğer ihtiyaç olan kamu kurumlarına cüzi bir kar payı ile satacağız.

Dediğim gibi belediye olarak tarıma çok önem verip belediyemizde mutlaka bir tarımsal daire başkanlığımızı kuracağız. Buraya yetkin personel alacağız. Ayrıca devletimizin tarım birimleri ile koordineli bir şekilde pamuk hububat depolama tesisleri ve soğuk hava depoları kuracağız.

Ayrıca yine tarımla ilgili olarak köylerimize belediye denetiminde çadır hayvan çiftlikleri kuracağız. Başıboş hayvanları burada toplayıp üreticimizin burada satış ve fiyat belirlenmesi konusunda daha kurumsal olmasını sağlayacağız.

Su dışında yine ilçemize kooperatif vasıtası ile süt entegre tesisi kuracağız. Halkımızın ucuz et ve süt ürünlerine kavuşması için ilçe genelinde şarküteriler açacağız.

Ayrıca 15 yıldır Kozak Bölgemizde verim düşüklüğüne neden olan böcek konusunda çözüm bulundu. Biz bunu hızlı ve süratli bir şekilde belediye olarak inisiyatif alıp, bu sorunu Kozak Bölgemizde azami 2 yılda çözüme kavuşturacağız

Elbet te şehir içinde projelerimiz olacak trafik akışını en verimli hale getirirken kuracağımız çelik ve asansörlü otoparkalar ile bu sorununa kesin çözüm getireceğiz

Hızla büyüyen ve konut sorunu çeken ileride yaşanacak göç dalgası ile bu sorunun daha büyüyeceğini öngörerek yeni imar alanları açıp yeni konut hamleleri başlatacağız.

BASBAŞ VE BOSBİ’ye gelecek yeni yatırımlar konusunda buranın yönetimleri ile eşgüdüm içinde çalışacağız. Ayrıca ilçemizdeki belediyeye ait olan Güneş Enerjisi Üretim tesislerini yaygınlaştıracağız”  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu