BERTO Başkanı Kolat: "Bergama bir Çerkezköy, bir Gebze olacaktır"

Bergama Ticaret Odası (BERTO)  Başkanı Lütfi Kolat, 2023 yılını değerlendirdi ve 2024 öngörülerini paylaştı. Bakırçay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Lütfi Kolat,

BERTO Başkanı Kolat: "Bergama bir Çerkezköy, bir Gebze olacaktır"
27 Ocak 2024 - 22:03
Bergama Ticaret Odası (BERTO)  Başkanı Lütfi Kolat, 2023 yılını değerlendirdi ve 2024 öngörülerini paylaştı. Bakırçay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Lütfi Kolat, “Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerimizde 2023 yılı içinde sanayi yatırımları başta olmak üzere tarıma dayalı OSB yatırımları artmaya başladı. Kınık ve Dikili’de kurulacak tarıma dayalı OSB’lerin yanı sıra Bergama OSB’de ve ESBAŞ’da yatırımlar hızlanmaya başladı. Bu da bölgemizin istihdam ve kalkınma konusunda hızla büyüyeceği anlamına geliyor” dedi.

Rıdvan Karapehlivan’ın sorularını yanıtlayan BERTO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Rıdvan Karapehlivan’ın sorularını yanıtlayan BERTO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat’ın açıklamalarından satır başları şöyle:


“Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerimizde 2023 yılı içinde sanayi yatırımları başta olmak üzere tarıma dayalı OSB yatırımları artmaya başladı. Kınık ve Dikili’de kurulacak tarıma dayalı OSB’lerin yanı sıra Bergama OSB de ve ESBAŞ’da yatırımlar hızlanmaya başladı. Bu da bölgemizin istihdam ve kalkınma konusunda hızla büyüyeceği anlamına geliyor.
Bölgemizde bu yatırımların artması ile üç ilçemizde de ciddi bir nüfus artışı bekliyorum. Özellikle Bergama bu nüfus artışında başı çekecektir.

Bu durum tabii ki mesleki eğitimi de beraberinde getiriyor. Bölgemiz insanlarının ve gençlerinin bu fabrikalarda işletmelerde istihdamın sağlanması için mesleki eğitim çok önemli. Biz oda olarak ‘evden okula, okuldan da işe’ diye bir motto ile yola çıktık. Bu konuda mesleki eğitim konusunda ilçe ve bölgemizdeki başta ilçe milli eğitim müdürlükleri, kaymakamlıklarımız ve yerel yönetimler ile tüm paydaşlarımız ile ortaklaşa çalışıp fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Ben, bu göç ve nüfus artışı ile yeni bir Bergama’nın doğacağına inanıyorum. İlçemiz ve bölgemiz sanayi konusunda bir Aliağa, Gebze ve Çerkezköy gibi olacaktır.
Bunun içindir ki mutlaka devletmiz ve yerel yönetimlerimiz bunu düşünüp planlıyorlardır. Yeni bir Bergama için mutlaka yeni imar alanları oluşturulup yeni bir Bergama kurulmalıdır. Nüfus artışı ve gelişmelere bölgemiz ve kentimize yeni bir bölge hastanesi, oteller ve AVM’leri gündeme getirmektedir.

Elbette bölgemizde gelişmeyi tetikleyen ilçemizi ve bölgemizi İstanbul ve İzmir merkezine bağlayan Kuzey Oto yolu, Avrupa’ya bağlayacak olan Çanakkale Asos ve Troya Tünelleri ile Çanakkale Köprüsü çok önemlidir. Ayrıca kurulacak Kuzey Ege Çandarlı Konteyner Limanı bölgemiz açısından çok büyük bir dinamizm ve hareket getirecektir.

Biz, bu gelişmeleri Oda olarak hesaplayarak üyelerimiz ve bölgemizdeki iş dünyamızın hızla adapta olabilmesi burada kurulacak yatırımlara iştirak etmesi ve mal hizmet tedariki için işletmelerini profesyonelleştirmelerini önermekteyiz. Bu konuda yurtdışı fuarlara katılım ve finansal okuryazarlık aile işletmelerini kurumsallaşması konusunda seminerler düzenlemekteyiz. Ve bu 2024’te de devam edecektir. Ayrıca aldığımız coğrafi işaretlere bu yıl Bergama Tulumu ile Bergama Çığırtması’nı ekleyeceğiz. Bununla ilgili olarak bu yıl coğrafi işaretlere şenliği düzenlemeyi planlamaktayız. Bu yıl başlattığımız ve bölgemizde aslında büyük bir potansiyel barındıran zeytin ve zeytinyağı konusunda çalışmalarımız artan şekilde devam edecektir”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu