İYİ Parti'nin Bergama adayı Nezih Özuyar oldu

Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nezih Özuyar, İYİ Parti'nin Bergama Belediye Başkan Adayı oldu. 

İYİ Parti'nin Bergama adayı Nezih Özuyar oldu
27 Ocak 2024 - 23:08
Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nezih Özuyar, İYİ Parti'nin Bergama Belediye Başkan Adayı oldu. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti grup toplantısında genel başkan Meral Akşener tarafından adaylığı resmen ilan edilen Nezih Özuyar çalışmalara hızlı başladı. Bergama’da sel felaketine maruz kalan ve mağdur olan Bayatlı Site sakinlerini ziyaret eden Nezih Özuyar “Bergama Belediyesinin plansız programsız işleri bu tür felaketlere neden oluyor” dedi.

2018 yılından beri İYİ Parti'de siyaset yapan Emekli Albay ve İnşaat Mühendisi olan Nezih Özuyar’ın ayrıca Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi bulunuyor. Bergama Belediyesinde işlerin doğru düzgün yürümediğini öne süren Nezih Özuyar, “Başkan ve Belediye yönetimi Sayıştay Raporu konusundaki sorularımıza bile doğru düzgün cevap veremiyor" dedi.  

İYİ Partili Nezih Özuyar, Bergama Belediye Başkanlığına niçin aday olduğunu ve neler yapmak istediğini şöyle aktardı: 

"Mesleki kariyeri ve sonrasında bugüne kadar edindiği katılımcı yönetim anlayışını, Şehircilik, alt ve üst yapı, turizm, tanıtım, afete dirençli şehir olma, sosyal belediyecilik, alanlarındaki bilgi birikimini, Avrupa ve gelişmiş şehirlerdeki gözlem ve tecrübelerinden iyi olanlarını Bergama'ya aktarmak ve bu şehri hakkettiği ancak ne yazık ki elde edemediği bir kent haline getirmek için aday olmuş bir kardeşinizdir.

Şehrimiz sizlerin de gayet açık olarak gördüğü gibi sahip olduğu potansiyel ve buna bağlı olarak devam etmekte ve edecek olan devlet ve özel sektör yatırımları ile kuzey egenin yıldızı olma şansını yakalamıştır. Ancak mevcut belediye yönetimin konuya olan sığ, ön görüden uzak, plansız hareket etme bakış açısı bu şansın kaçırılmasına neden olmaktadır.

Belediye başkanı seçilmem durumunda;

*Şehrimizin imar planlarını modern ve tarihi bir şehir olma vasıflarını birlikte taşıyacak bir hale getireceğim,

*Yönetimde şeffaf, katılımcı, kucaklayıcı, açık, dürüst ve ulaşılabilir bir Belediye Başkanı olacağım.

*İyi gününüzde ve kötü gününüzde vatandaşın yanında olacak bir belediyecilik yönetimi oluşturacağım

*Yapılacak alt ve üst yapı yatırımlarını rant ve yandaş için değil halk ve hizmet için, Bergama esnafını, işçisini, yatırımcısını, emekçisini öncelikleyen bir anlayışla yapacağım

*Şehrin ihtiyaçlarını yerine getirirken hem İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hem de devletin ilgili kurumları ile koordineli ve planlı bir şekilde hareket edeceğim.

*Ben yaptım oldu, bakın yol yapıyorum göz boyaması ile değil iyi hazırlanmış doğru teknik şartnameler ile EN UYGUN BEDEL ile OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ yol, kaldırım ve iş yapacağım.

*Belediye Başkanlığı dönemimizde yapacağımız hizmet ve yatırımları sizlerin ihtiyacına ve önceliklerinize göre yapacağım.

*Bu şehrin gencini, kadınını, yaşlısını, işçisini, işsizini, engellisini, öğrencisini, çiftçisini, hayvancısını, esnafını, ticaret insanını, köylüsünü, yaşayan sokak canlarını düşünen, onların ihtiyaçlarını karşılayan katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğim.

* Bu şehre yakışır bir giriş yolu, ihtiyaca cevap verecek bir Engelsiz Köyü, Kadın Sığınma evi, Yaşlı bakım evi, çocuklar için kreş, gençlerimizi yönlendirecek ve gerçekten eğitecek bir gençlik merkezi, yeterli ve ulaşılabilir park ve yeşil alanlar, yıllardır boşa akan sıcak su kaynağımız ile kadın emeğini iş, ticaret ve istihdama dönüştürecek sera ve çiçekçilik  tesisleri, Bayatlı bölgesine üst geçit, ihtiyaca cevap verecek bir otogar, şehrimizi kuzeyden ve güneyden gelirken tanıtacak ve insanların Bergama’ya girmesini cezbedici tanıtım noktaları, çiftçinin ve hayvancının ürünlerinin yurt içi ve yurt dışında pazarlanmasına destek olan bir Belediye başkanı olacağım.

*Bu şehri kültür ve doğa turizminde yurt içi ve yurt dışında bilinir ve turist akın eder hale getireceğim. Artık bir Pazar günü Bergama’yı el yordamıyla bulmuş ve geldiğinde lokanta bulunmayan bir turizm şehri olmaktan çıkaracağım hafta sonları Şehrimizin girişinde Belediye danışma ve karşılama ofisi açacağım. Bende bizzat zaman zaman orada bulunacağım.

*Şehrimizin çiftçisinin en acil ve önemli ihtiyacı olan üretim yollarını asfalt veya kaliteli stabilize hale getireceğim.

*En az yüz köyümüzde bir ihtiyaç olarak bekleyen ve İZSU tarafından yapılması gereken paket arıtma yatırımlarının hızlandırılmasını sağlayacağım

*İztaşıt uygulamasının ve buna bağlı kart yükleme bayilerinin yaygınlaşmasını sağlayacağım

*Başlamış ancak durma noktasına gelmiş İZBAN’nın şehre gelmesi için devlet ve İZBB nezdinde ciddi ve talebkar girişimlerde bulunacağım"

Nezih Özuyar kimdir?
Nezih Özuyar Bergamalıdır. Bergama da orta halli bir ailenin terzilik yapan bir anne ve şoförlük yapan bir babanın kısıtlı imkânları ile yetişmiş ve okumuş, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendisine tanıdığı imkanlar ve şerefli üniforması ile yurt içinde ve dışında onu temsil etmiş, görev yapmış, emeklilik sonrasında bu yüce milletin ve devletin kendisine tanıdığı imkanların borcunu bir nebze ödemek için şehrimizde hizmete talip olmuş,  İnşaat Mühendisi ve Emekli Albaydır. Halen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi meclis üyesidir. Aynı zamanda Kamu Yönetimi Yüksek Lisans mezunu olup iyi seviyede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocukludur.
Mesleki kariyeri ve sonrasında üst düzey yöneticilik, temsil ve inşaat, alt yapı, doğal afetler, Çevre ve sağlık konuları, uluslararası ilişkiler alanlarında bilgi ve tecrübe sahibidir.
Yapmış olduğu marina müdürlüğü kapsamında turizm ve tanıtım alanında da bilgi ve tecrübesi bulunmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu