Türk siyasetinin 'Erbakan Hoca'sı İzmir'de anılıyor

Milli Görüş lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor...

Türk siyasetinin 'Erbakan Hoca'sı İzmir'de anılıyor
26 Şubat 2021 - 12:42
Milli Görüş lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı düzenlediği anma programı kapsamında Konak Meydanı’nda Erbakan ile ilgili özel fotoğrafların yer aldığı resim sergisi açtı ve lokma döktürdü.

Saadet Partisi İzmir, Erbakan Hoca’yı vefatının 10. yılında andı 



Ayrıca vatandaşlara, merhum lider Erbakan'ın mücadele ile geçen hayat hikâyesinin anlatıldığı özel portre çalışması bir dergi dağıtıldı. Anma programında konuşan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Milli Görüş hareketinin kurucusu olan Necmettin Erbakan’ın, ilim ve siyaset alanında Türkiye’nin yetiştirdiği müstesna bir lider olduğunu söyledi. Erduran, “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya idealleriyle Türk siyasetine yüksek değerlere dayalı bir idealizm getirmiştir. Rahmetli Hocamız, kendi varlığı ve kaynakları üzerinde durabilen bir Türkiye, öz kimliğini koruyabilen bir İslam coğrafyası ve ezilen tüm mazlumları adalet ekseninde birleştirecek bir dünya hedeflemişti. Hayatı boyunca hak ve adaletin savunuculuğunu yaptı. Adil bir düzenin inşası için uğraştı. En önemli vasfı davasına adanmışlığı idi. Derdi; ülkesi, milleti ve bütün dünya mazlumlarıydı. Yüreği vatan ve millet aşkıyla yanan gerçek bir devlet adamıydı.” ifadelerini kullandı. 

O bir mücadele insanıydı
Necmettin Erbakan’ın emperyalist güçlere ‘hayır’ denilebileceğini ispatladığını vurgulayan SP İl Başkanı Mustafa Erduran, “Milletimize sahip olduklarını hatırlattı. Onlara güçlerini, imkânlarını gösterdi. İslam âlemine Siyonizm’in ne olduğunu ve Batı medeniyetinin gerçek yüzünü öğretti. O bir düşünce adamıydı. O bir mücadele insanıydı. Hiçbir zaman reel politiğe teslim olmadı.” dedi. Erbakan’ın hedeflerini ve idealleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirten Erduran, şöyle devam etti: “Her fani gibi Erbakan Hoca da vefat etti; ama bıraktığı dava O’nun yolunda devam etmektedir. Millî Görüş, Saadet Partisi çatısı altında vücut bulmaya devam etmekte, amaç ve hedeflerinden taviz vermeden çizgisinde gitme konusunda kararlı adımlar atmaktadır. Erbakan Hoca iz bırakarak bu dünyadan geçen, unutulmayan, özlenen, tarihe yön veren ve hayırla yâd edilen bir liderdir. Kendisini rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"