Soyer, Narlıdere Metrosu için tarih verdi: 30 Ağustos 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Altyapı Direktörü Sue Barrett, Fahrettin Altay Narlıdere İstihkam Okulu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi’nde kullanma üzere 30 milyon euroluk yetkilendirme mektubunu imzaladı.

Soyer, Narlıdere Metrosu için tarih verdi: 30 Ağustos 2023
03 Şubat 2023 - 17:22

Narlıdere Metrosu için 30 milyon euro finansman

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı projesinde kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında 30 milyon euro tutarında Yetkilendirme Mektubu imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alınan bu finansmanla Narlıdere Metrosu’nun 30 Ağustos 2023’te tamamlanacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Altyapı Direktörü Sue Barrett, Fahrettin Altay Narlıdere İstihkam Okulu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi’nde kullanma üzere 30 milyon euroluk yetkilendirme mektubunu imzaladı. Egemenlik Evi toplantı salonundaki imza törenine EBRD Altyapı Direktörü Sue Barrett, çevrim içi olarak katıldı. Çok heyecanlı olduklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, projenin Ağustos ayı sonunda tamamlanacağını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Soyer, “Ülkedeki ekonomik gelişmelerden dolayı zorluklar yaşanıyor. Bu zorlu süreçte gösterdiğiniz anlayış ve verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Projeyi tamamlama fırsatı bulduk. Bu finansmanla birlikte Narlıdere Metrosu 30 Ağustos 2023’te tamamlanacak” dedi.


Başkan Soyer’e işbirliği teşekkürü

EBRD Altyapı Direktörü Sue Barrett ise “İzmir’e gelip beraber yaptığımız bu muhteşem projeyi görmek istiyoruz. İzmir harika bir şehir. Bu proje hayata geçeceği için biz de heyecanlıyız. İşbirliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yetki mektubu imzalandı.


2 yıl anapara geri ödemesiz dönem dâhil toplam 10 yıl vadeli

Başkan Soyer göreve geldiğinden bugüne kadar Narlıdere Metro Projesi kapsamında Hazine garantisi olmaksızın toplam 186,3 milyon euro tutarında dış finansman sağlandı. EBRD ile imzalanan 30 milyon euro tutarındaki Yetkilendirme Mektubu ile tamamlanacak proje, 2 yıl anapara geri ödemesiz dönem dahil toplam 10 yıl vadeli olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"