Şenol Güneş: Her zaman reset'lemeye ihtiyaç var

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş: Her zaman reset’lemeye ihtiyaç var. Ancak...

Şenol Güneş: Her zaman reset'lemeye ihtiyaç var
11 Kasım 2022 - 09:24

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Brand Week’e Konuşmacı Olarak Katıldı

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Brand Week Istanbul, yine birbirinden önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor.  Time to Reset temasıyla 9 ayrı salonda gerçekleştirilen panellerde birçok ünlü ve uzman isim katılımcılarla buluşturan  Brand Week Istanbul’un ikinci gününde; Türk futbolunun ve Trabzonspor'un efsane isimlerinden, A Milli Takım eski Teknik Direktörü Şenol Güneş de konuşmacılar arasında yer aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Brand Week’e Konuşmacı Olarak Katıldı

Kısa bir süre önce Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevine getirilen Şenol Güneş, Inspiration sahnesinde “Spor Kültürünü Resetlemek” başlıklı panelde konuştu. Samimi açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Her zaman reset’lemeye ihtiyaç var. Ancak bu silip atmak anlamına gelmiyor. Pandemi tüm dünyayı farklı biçimlerde etkiledi. Bugünkü konumuz spor. Öncelikle spor ve sanat dünyanın kaçınılmaz iki olgusu. Bu alanlarda güzelleşmeye ihtiyacımız var. Sevgiyi ve saygıyı bu alanlarda görüyoruz. Spor, endüstrileştiği için bazen özü de kayboluyor. 55 yıllık spor hayatıma baktığımda; yeni dünya düzeninde, yeni spor anlayışında çok şey değiştiğini görüyorum. Bugüne kadar daima kendimi yenilemeye çalıştım. Artık hayatımızı 100 yıllık planlamamız gerekiyor. Dünya değişiyor. Bizler de aynı olaylara farklı bakış açıları getirirsek reset’lemeyi gerçekleştirmiş oluruz” dedi. 

Tecrübeli Teknik Direktör Şenol Güneş, iş dünyasının tüm oyuncularının bir arada olduğu salonda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gösterdiği yol, saçtığı ışık, gençliğe verdiği vizyon adına Atatürk’e minnetlerimizi sunuyoruz. Biz de daha iyi bir Türkiye için çok çalışmalıyız. Konumuz futbol. Spor ve sanat, dünyanın önemli iki olgusu. En güzel ortak değerimiz ve keyif olgumuzdur. Günümüzde endüstriyel bir durum olduğu için değişim de var. Bugün yeni dünya düzeni ve spor anlayışında o kadar çok şey değişti ki, bu değişime ayak uydurmazsanız, ayakta duramazsınız. Geçmişle yaşayamazsınız, geleceği düşünüp kaygı içinde olamazsınız. Ama geçmiş de var gelecek de var.

Yokluktan, zorluktan çıkarken hepimiz savaşıyoruz. Eğitim görmeyen bir kaleci olarak, tesadüfen büyüyorduk. Hücumda oynuyordum, kaleye geçtim, sonra antrenör oldum ama hiçbir eğitim görmedim. Ama o yoklukta, o eksiklikte, “Neden daha iyi yapmıyor” diye suçlandık.

Bugüne kadar hep kendimi yenilemeye çalıştım. İmkansızlıklardan şikayet etmek yerine kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Ben Beşiktaş’a ilk geldiğimde, oyuncularıma “Sizin bir çizginiz var, bu çizgide kalacaksak, burayı kapatıp gidelim” dedim. Bilgi alışveriş işidir. Kenardan bir oyuncu orta yaptığında vuran yoksa bir anlamı yoktur. Bahçedeki ayrık otlarını çoğaltmayın. Bunlar çoğalırsa, o bahçe kirlenir. Sporun ekonomiye ihtiyacı var. Sponsora ihtiyaç var, bunun yönetilmesi ve marka değerinin korunması gerekiyor.

Geçmiş başarılar mutluluk ve gurur verir ama geride kaldı. Yeni başarılar almak, bu duyguları taraftara yaşatmak gerekir. Buna layık bir taraftar var. Onların sevgisini hayatım boyunca unutmam. Güzel işler yaptık geçmişte. Asıl önemli olan samimi bir sevgi oluşmasıydı. Kızanlar olsa bile, ben Trabzonspor’un temel taşlarından birisiyim. Trabzonsporlu olmaktan asla vazgeçmem ama Trabzon’da aldığım değerleri Beşiktaş’ta hayata geçiren bir insanım. Beşiktaş’ta sevgi, saygı, başarılar var. İlk günden bütün tribünün desteğiyle çölün suya kavuşması gibi bir duygu hissettim. Çok teşekkür ediyorum. Sporda ülkemize hizmet eden herkese karşı bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin bir hikayesi ve kahramanları var.

Topumun ortak değerleriyle oynamanın kimseye yararı yok. Bu oyunlara gelmeyelim. Burada tek başınıza yaşamıyorsunuz. İnsanlar da aynı şekilde. Burada önemli olan insanı anlamak. Bunları baskıyla yapamazsınız. Sadece kavgaya sebep olursunuz. “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Atatürk’ün yolunda gideceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"