Zeynep Taşdelen Tenteoğlu: "Hayatın içindeki her şey ilham kaynağı"

Geçtiğimiz yıl yayımlanan ilk kitabı Bağ ile çok satan yazarlar arasında yer alan bu sene yayımlanan Levanten ile yayın hayatına devam eden Zeynep Taşdelen Tenteoğlu, eserlerini yazarken hayata dair her şeyi ilham kaynağı alıyor.

Zeynep Taşdelen Tenteoğlu: "Hayatın içindeki her şey ilham kaynağı"
25 Nisan 2024 - 09:11
Geçtiğimiz yıl yayımlanan ilk kitabı Bağ ile çok satan yazarlar arasında yer alan bu sene yayımlanan Levanten ile yayın hayatına devam eden Zeynep Taşdelen Tenteoğlu, eserlerini yazarken hayata dair her şeyi ilham kaynağı alıyor. 

Bağ ve Levanten eserleriyle yayın hayatına devam eden Zeynep Taşdelen Tenteoğlu, eserlerini yazdığı zamanlardaki ilham kaynaklarından söz etti.  Tenteoğlu, “İlham bazen içinde bulunduğum mekân, dışarıda yağan kar, elimde tuttuğum kumaşın içindeki desen, bazen de yazdığım hikâyede kurguladığım bir karakterden gelebiliyor. Şunu net söyleyebilirim ki hayatın içindeki her şey benim için ilham kaynağı olabiliyor.” dedi.


Zeynep Taşdelen Tenteoğlu’nun ilk hikayesi “Levanten”

Levanten’in ilk hikâyesi olduğunu vurgulayan Tenteoğlu, “Levanten, Londra’da St. James parkında bir bankta otururken gelen ilhamın sonucunda ortaya çıktı. Bağ ise Levanten’i yazarken, Levanten’in ana karakteri Edward’dan esinlenerek yarattığım Kemal’in izinden giderek oluştu. Yine Levanten’i yazarken kaleme aldığım diğer hikayem, kardan sokakların kapandığı bir Ankara gecesinde ortaya çıktı.” dedi.

Gelecekle ilgili hedeflerinden de söz eden Tenteoğlu şunları aktardı, “Levanten’in öncesinde yazdığım çocuk hikayelerimle birlikte, Levanten’i yazarken Bağ ve iki hikâye daha kaleme almıştım. Önce Bağ ve şimdi Levanten’le okuyucumla buluşmak gerçekten çok keyifli. Yeni hikayeleri hemen çıkarmak yerine bu iki hikâyenin yolculuğunun keyfine varmak istiyorum. Özellikle bu kitapların İngilizce’ ye çevrilip yayınlanması en büyük dileğim.”


Heyecanla Okunan Bir Hikaye

Levanten’in kurgularken büyük bir keyif aldığını vurgulayan Tenteoğlu, “Okuyan herkesin çok şaşırdığı, okuyucuyu ters köşe yapan bir solukta, heyecanla okunan bir hikâyeyi kurgulamak çok keyifliydi. Levanten, aşkı ne zaman nerede bulacağımızın bilinmezliğinde, aşkın aslında iki tebessümden daha öte bir anlamı olduğunu anlatan bir hikâye. Aşk hayattaki testini zorluklara göre verir. İyi ve güzel zamanda aşkı doğru anlayamazsınız. Zor gününüzde, en savunmasız anınızda bir kişi yanınızdaysa ve size “benimle güvendesin” deyip sizi bırakmıyorsa o kişi size gerçekten aşık demektir. Aslında bu 290 sayfalık kitabın içinden cinayetleri, yalanları, ihanetleri çıkardığınızda, özünde gerçek aşkın ne demek olduğunu anlattığını göreceksiniz. Sadece bir kadınla erkek arasındaki aşktan öte, Allah’a olan aşkında ne kadar karşılıksız ve saf olması gerektiğini de anlatmaya çalışan bir hikâye.” dedi.


Farklı Meseleleri İçinde Saklıyor

Levanten eserini değerlendirmeye devam eden Tenteoğlu, “Levanten farklı meseleleri içinde saklayan, sayfaları çevirdikçe çok farklı boyutlarına erişeceğiniz, cümlelerinde ilk  okuduğunuzdan çok daha derin ve aslında birkaç kez okuduğunuzda fark edeceğiniz, başka anlamlar saklanmış bir kitap. Aslında bu şifreleri tüm hikayelerime koyuyorum. Okuyup, fark edip, bu şifreleri çözen okuyucuların geri dönüşlerini okumak çok keyif verici. Türkiye coğrafyasının, içinde yaşayan insanları, doğası, tarihi, arkeolojisi yani bizi biz yapan her şeyiyle ne kadar özel ve bir o kadar korunmaya muhtaç olduğunun altını çizen bir hikâye.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Milletvekili Ösen, Kemeraltı yangınlarını TBMM gündemine taşıdı
İzmir Milletvekili Ösen, Kemeraltı yangınlarını TBMM gündemine...
"Rotamız Midilli" seferlerinin yeni sezonu başladı: İki buçuk saatte Midilli
"Rotamız Midilli" seferlerinin yeni sezonu başladı: İki buçuk...