Plastik sanayicilerinden EMYO öğrencilerine: "Yeter ki başarıyla mezun olun, işiniz hazır"

EGE PLASTİK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞENER GENÇER: “SEKTÖRÜMÜZ, BU BÖLÜMDEN BAŞARI İLE MEZUN OLAN HER ÖĞRENCİYİ İSTİHDAM ETMEYE HAZIR.”

Plastik sanayicilerinden EMYO öğrencilerine: "Yeter ki başarıyla mezun olun, işiniz hazır"
11 Kasım 2022 - 08:59

PLASTİK SANAYİCİLERİ, EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU POLİMER TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Ege Plastik Sanayicileri Derneği (EGEPLASDER) üyelerinden oluşan bir heyet; Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) bünyesinde eğitim veren Polimer Teknolojileri Bölümü’nün öğrencileri ile bir araya gelerek sektörün gelişim süreci ve işgücünden beklentileri konularında bilgilendirmede bulundu.

EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Şener Gençer, Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Sertdemir, Öge Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Külçe, Öge Plastik Genel Müdürü Cenk Külçe, Dimer Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Zafer Boy ve As İp Halat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çiçekçi’den oluşan heyet; EMYO Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan ve Polimer Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Sayer’i ziyaret etti.  


“ARA İŞGÜCÜNE OLAN İHTİYAÇ”

Konferans Salonu’nda toplanan öğrencilere seslenen Şener Gençer, Türkiye’de imalat sanayisindeki tüm sektörlerin yetişmiş ara işgücüne büyük bir ihtiyaç duyduğunu belirterek; Plastik sektörünün de bu ihtiyacı en fazla hisseden sektörler arasında bulunduğunu belirtti.
Bölümde eğitim gören öğrencilerin, Plastik sektörünün en gelişmiş olduğu illerin başında gelen İzmir’de eğitim almalarının büyük bir şans olduğunu belirten Gençer, “Sizlere olan ihtiyacımızın büyüklüğünü bu sıralarda oturunca anlamanız zor olabilir. Ancak bizler bu ihtiyacın farkındayız. Dünyada 7’inci, Avrupa’da ikinci büyük üretim gücüne sahip sektörün mensupları olarak bu bölümden başarı ile mezun olan her öğrenciye kapımız açık. Hemen istihdam etmeye hazırız. Yeter ki bu sektörün size sağlayacağı faydaların farkında olun.” dedi.

Sektörde başarıya ulaşmış iş insanları arasında,  çok sayıda meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunu olan sanayicilerin yer aldığına dikkat çeken şöyle devam etti:
“Pandemi sonrasında adeta sosyal bir yara halini alan işsizlik sorununun çözümünde, mesleki eğitim hayati önem taşıyor. Çünkü ülkemizde işsizlik sorunu yok, maalesef mesleksizlik sorunu var. Ülkemiz maalesef mesleki eğitim sorununu çözebilmiş değil. Bugünün dünyasında hiçbir işveren ‘Ne iş olursa yaparım abi’ diyen birisini çalıştıramaz. Hele ki eğitimi ve donanımı olmayan bir işçiyi üretimde çalıştırmanız hiç mümkün olamaz.”


“FABRİKALARIMIZ SİZLERİ BEKLİYOR”

Sektörün duayen sanayicisi olarak öğrencilere deneyimlerini anlatan Erdoğan Çiçekçi ise, gençlerin zorluklar karşısında yılmamaları gerektiğini belirterek, şu önerilerde bulundu:
“Hocalarımızdan bu bölümü yarıda bırakan öğrenciler olduğunu duyduğumuzda çok üzülüyoruz. Ben 80 yaşında bir sanayici olarak hala üretmeyi, değer yaratmayı, istihdam sağlamayı düşünen bir ağabeyinizim. Bu okulda eğitim gören öğrenciler olarak, nesiller boyunca geçiminizi iyi şartlarda sağlayacak belki de birer sanayici olmanızın taşlarını döşeyecek bir altın bilezik taşıdığınızı lütfen unutmayın. Sizlere çok ihtiyacımız var. Fabrikalarımız, makinelerimiz sizleri bekliyor.”

“5 ŞANSLI ÖĞRENCİ, PLAST EURASIA FUARI’NA GİDECEK”
EGEPLASDER üyesi sanayiciler, ziyaret sırasında EMYO Müdürü Doç. Emre Ercan’a 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Plast Eurasia İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı’na 5 öğrenci bir öğretim üyesini misafir olarak götürme sözü verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...